Bolesti při ovu nebo příznaky něčeho jiného?

reeeza
19. únor 2022

Ahoj všem.
Včera a dnes jsem očekávala ovulaci, nasvědčovaly tomu ovu testy, kde jsem měla den před tím vysoké hodnoty. Obcas mě před ovu "tahá " ve vaječníku na pravé straně..až tak jakoby píchá a cítím tlaky. V minulosti jsem tam měla cystu, která byla uvnitř vaječníku, proto dost bolela i když mela jen 2cm. Po nějaké době se ale vstřebala a už asi rok jsem neměla bolesti.
Včera a dnes v noci mě ale ten vaječník fak silně a nepříjemně bolel. Teď to trošku odeznělo ale zase se začíná ozývat. Ta ovu už asi mělo proběhnout. Ty bolesti jsou dost velké a např. při chůzi mě silně píchá tam dole napravo, kdykoliv došlápnu na pravou nohu. Jde to až do kyčle, zadní části zad. Vše napravo, stejně jako ovulující vaječník.
Nevím, stalo se vám to někdy? Nemůže to značit i něco jiného než ovu, třeba neprůchozí vejcovod ?
Díky moc

amazonkajanik
19. únor 2022

@reeeza bolestivou ovulaci jsem mívala, ale po porodu je to horší, jak kdybych měla zaražené větry, nebo náběh na ledvinovou koliku. Zrovna kolem očí jsem byla na kontrole u ženské doktorky a vše v pořádku a bylo mi řečeno, že se to stává a jediné řešení je HA, které ovšem odmítám