Bolest vaječníků i při anovulaci?

ebh
28. bře 2017

Mám podezření na anovulační cykly. A to podle měření BT, v době ovulace mi dost kolísá, včera jsem myslela,že mám po ovulaci a teplota 36,99 a dnes ráno 36,43, což mě dost zaskočilo..(jsem lehce nachlazená). Jinak ovu testy pozitivní, test ze slin pozitivní, a cítím i bolest vaječníků. Je možné,že i přes tu bolest k ovulaci nedošlo???

jitulka89
28. bře 2017

spíš si myslím že tou nemocí máš rozházené ty teploty, taky se mi to stalo, dokonce BT se zvýšila než jsem pocítila první příznaky nemoci

ebh
autor
28. bře 2017

@jitulka89 také si to říkám,ale pokud by to bylo nemocí,tak bych měla pořád teplotu spíš vysokou než kolísavou ne?

absintka19
28. bře 2017

@ebh ani ne, nemoc vse meni. Jinak taky jsem mela test ze slin ktery ukazoval ovu a ja pritom dle utz ovu nemela, mam anovulacni cykly. Jinak mereni BT je dost citlive a ne vzdy spolehlive. Jedina spolehliva metoda na ovu je utz kontrola.

ebh
autor
28. bře 2017

@absintka19 a když si měla anovulaci,cítila jsi bolest vaječníků?

jitulka89
28. bře 2017

@ebh neměla jsem jí zvýšenou ale taky dost rozkolísanou, moc bych se na to měření BT nespoléhala takhle při nemoci, jinak já bolestí vaječníku přesně poznám kdy mám ovu

ebh
autor
28. bře 2017

@jitulka89 aha,děkujj,taky bych řekla,že ovu poznám...ale právě nevím,jestli by ta bolest byla i při anovulačních cyklech..

absintka19
28. bře 2017

@ebh bolest jsem citila jako u MS, napr 25dc, ale MS dosla az 56dc. Ono pry telo cekalo a pripravovalo se ze se neco stane a ono nic. Hormony si delali hold sve 🙂 a pote ta bolest kdyz po 56 dnech MS dosla :(

lavender19xx
28. bře 2017

@ebh našla jsem tu v diskuzi z roku 2012, že někdo měl každý cyklus bolesti vaječníků, ale pořád nikde výsledek v podobě dvou čárek.. a až při laparoskopii se přišlo na nedostatečnou funkci žlutého tělíska (= nedocházelo k ovu). Zajímá mě to taky, protože mám každý cyklus docela silné a několik dní trvající ovu bolesti, ale zatím nic z toho.

ebh
autor
28. bře 2017

@lavender19xx aha,děkuji, za 14 dní jdu k novému Dr. tak uvidíme, dám vědět, co mi na to řekne...

lavender19xx
28. bře 2017

@ebh taky jdu za dva týdny 😀, porovnáme výsledky, držím pěsti 🍀.

alcar
28. bře 2017

Ja mela anovulacni cykly a bolely me vajecniky v dobe spocitane "ovulace" , ovulacni testy mi vychazely take pozitivne. Teprve na utz pri folikulometrii se ukazal syndrom PCO, kdy se mi tvorilo moc folikulu, ale zadny dominantni. Hormonalne jsem byla v poradku, tak proto ty pozitivni testy a bolesti. Vajecniky proste blbly a bylo potreba udelat drilling a nasadit Clostilbegyt. Na BT se taky moc nespolehej. Pokud mas hormonalni hladiny v poradku, tak ti bude vsechno vychazet tak, jak ma a stejne mit ovulaci nebudes.

ebh
autor
28. bře 2017

@alcar aha, jak píšete hormonální profil mám v pořádku...tak uvidíme,co mi poví..ale každopádně věřím, že jen vše v pořádku a jen jsme se netrefili...jsem půl rok po vysazení HA

jitulka89
29. bře 2017

@alcar koukám že ženské tělo je fakt složité, tohle by mě nenapadlo že se může stát

lavender19xx
18. dub 2017

@ebh tak jakpak nový doktor? Podnikl něco? 😉
Vzpomněla jsem si na tuhle diskuzi, protože mně dnes levý vaječník snad upadne a to jsem teprve 11DC, na ovu testu mám zatím ducha.. Můj doktor mi řekl, že jsem gynekologicky v pořádku a snažení od června je chvilka (což jako v podstatě má pravdu), ale posléze jsem ho tak zneklidnila svým slepákem, že mě přece jen objednal ke svému kolegovi, že by se zvážila laparka.

ebh
autor
18. dub 2017

@lavender19xx Ahoj. Tak nový doktor úplně bezvadný!!! Měl úplně jiný přístup,než původní Dr. Každopádně mi řekl,že si opravdu myslí,že nemám ovulaci, a v době MS,mám přijít na krev na hormonální profil a štítnou žlázu, a potom na ultrazvuky,jestli vajíčko roste...jenže jsem tam měla být už minulý týden, dnes jsem 42 DC a MS nikde, těhotenský test negativní, takže ještě počkám, a budu muset na vyvolávačku, a zase se to zdrží, hlavně se mi tohle nikdy nestalo...
A slepák tě nějak bolí? Nebo je zvětšený?

lavender19xx
18. dub 2017

@ebh tak hlavně, že je doktor super a hned ti chce udělat ten profil 😉. To je zvláštní, kór když se ti tohle ještě nikdy nestalo, tak snad ms brzy přijde, nebo budou //.. A štítná žláza se taky zjišťuje z krve?
Mě právě ta pravá strana dost bolí od minulé ovu, nepřestalo to ani při ms a pokračuje to dál.. neříkám, že to bolí celý den, ale je to oproti dřívějšku prostě víc neobvyklé. Čekala jsem, jestli mě pošle na sono, ale on mě předhodil svému kolegovi, který dělá často laparku, tak jsem zase v očekávání, co bude.. (na můj vkus teď po doktorech chodím až moc 🙂)

ebh
autor
18. dub 2017

@lavender19xx to asi jo, ale buď ráda,že s tebou někdo něco dělá, po zkušenosti od minulé dr. už věřím všemu, tak hlavně,aby se to rychle vyřešilo, jak se dlouho snažíte???
Jinak já už asi // nenajdu..kdybych měla ovulaci, tak bych byla 15 dpo, a to už by test svítil ☺, jinak asi nějaké hodnoty štítné žlázy se zjistit dají, v podstatě taky produkuje nějaký hormon..takže uvidíme...Akorát to všechno moc dlouho trvá,no..

lavender19xx
18. dub 2017

@ebh jsem ráda, on je jinak fajn 🙂. Snažíme se od června (klasický průběh, člověk si myslí, že to bude hned... a ono ne. Pak jsem začala zkoumat průběh ovu, diskuze tady, klasika 😉).
Tak držím pěsti, aby už ta mrška přišla, ať si tě otestují 🙂.