Absence menstruace 20m po porodu

daasha1
12. led 2019

Ahoj, prosím o radu, čím přivolat ms po porodu. Jsem po porodu už 20m a furt jsem ji nedostala. Stále kojím, tak to nejspíš bude tím. Ne, že by mi chyběla, ale pomalu začínáme uvažovat o druhém dítku. Poradíte mi např. nějaké bylinky, které by mohly pomoct? Díky

ruzenka95
12. led 2019

@daasha1
Ahoj, sice neodpovim na otazku, ale k otehotneni menstruaci nepotrebujes.

daasha1
autor
12. led 2019

@ruzenka95 ahoj, jasně, vím, že ovulace předchází ms a tak ji vlastně vůbec nemusím dostat a byt těhotná, ale říkala jsem si, že pokud bych měla +- pravidelnou ms a tím pádem bych i věděla, kdy mám +- ovulaci, že ta šance na otěhotnění by byla větší.

gruyerre
12. led 2019

@ruzenka95 Menstruaci sice nepotřebuje, ale ovulaci ano, a to, že nemá MS s největší pravděpodobností značí že ani neovuluje. Pokud nepočítáme úplně první ovulaci od porodu.
@daasha1 napadá mě gynex, ten by mohl pomoct, ale jaké je dávkování při kojení, to nevím, třeba někdo napíše zkušenost s ním při kojení. A jak často kojíš? Možná, že neotehotnis, dokud nepřestaneš. Nebo aspoň dokud hodně nesnížíš frekvenci.

ruzenka95
12. led 2019

@daasha
Je pravda, ze ja to uplne nemam vsechno okolo poceti nastudovany, k oboum detem jsem prisla da se rict nahodou 😀 ale chapu jak to myslis. Drzim palce at se brzy zadari 🙂
Ja podruhe otehotnela po 15cti mesicich kojeni a bez menstruace.

calvac
12. led 2019

@daasha1 Ano,MS netreba,ale OVU ano. Ja pokud jsem kojila,tak u prvniho syna jsem MS nemela 19 mesicu. Rekla bych,ze se ti bude blbe tehotnet,dokud budes kojit,tedy dokud nebude menzes. Jako muzes,ale ve tvem pripade je sance o dost nizsi.

cilkat
12. led 2019

Měla jsem stejný problém... resp někdy tou dobou se pomalu začal vracet náznak nějakého cyklu, ale začaly mi do toho příšerně lítat nálady, Tak jsme nasadila čaj kontryhel + žebříček (1:1 1-2 šálky denně) a nálady se do dvou týdnů srovnaly, ale zmilel i ten náznak MS, co byl... vrátil se až asi po půl roce (naštěstí už bez výkyvů nálad). Ještě v 28 m syna jsem cyklus neměla pravidelný, tak jsem odstavila... otěhotnění asi půl roku na to. Některý tělo v tom holt má jasno a dřív otěhotnět nedovolí... Nicméně ten čaj zkusit můžete. Může ms popohnat ("rovná hormony" a podporuje činnost dělohy a spol), chutnal mi, drahej není (kupovala jsem samostatně sypaný bylinky od Grešika) a kojení nijak neovlivnuje.

korin
12. led 2019

Abychom se dočkali druhého potomka, musela jsem omezit kojení prvního, k návratu ms to stačilo. Druhého jsem musela zcela odstavit (ve 28 měsících), abych mohla otěhotnět potřetí.

jenny91
12. led 2019

@daasha1 Ahojky, když jsem si o tom zjišťovala něco, dočetla jsem se, že může pomoct kontryhel (zkusila jsem si natrhat) nebo kapky Gynex. Kapky jsem si koupila, zbyla mi jich asi půlka, potom (jak víš ;) ) se zadařilo. Už je nepotřebuju, tak ti je můžu klidně přinést, až se někdy zase uvidíme. (Jinak nevím, jestli mi něco z toho vlastně pomohlo, ms jsem měla od šestinedělí. Jen tou ovulací jsem si nebyla jistá, ale zpětně nevím, jak dlouho vlastně probíhala.)

teerulka
12. led 2019

Během kojení jsem také neměla ovulaci a po ukončení kojení jsem měla cyklus velmi nepravidelný, pomohl mi prášek z kořene Maca, do dvou měsíců se zadařilo🙂

hermij
13. led 2019

@daasha1 Při kojení pupalku, případně pokud nejsi alergická na včelí produkty, tak Sarapis pro muže. Ano... je psáno pro muže, ale když mrkneš na složení, tak obsahuje vše, co je pro start zdravého cyklu potřeba. S.pro ženy obsahuje šalvěj, který bys při kojení neměla. Ale platí, že tělo je moudré. Pokud se cyklus ještě nenastartoval, je k tomu důvod. Aby jsi menstruovala, potřebuješ dostatečně vyživit a mít energii. Vitaminy, minerály, zdravé tuky, dostatečnou hydrataci. Nyní živíš dva 🙂

daasha1
autor
13. led 2019

@gruyerre
@calvac
@cilkat
@korin
@teerulka
@hermij Díky moc za odpovědi. Vypadá to, že jsem si ms přivolala už jenom tou otázkou 😃 Každopádně kdyby nebyl cyklus pravidelný, vyzkouším něco z vašich rad 🙂

daasha1
autor
13. led 2019

@hermij Děkuju, ten Sarapis asi vyzkouším, je pravda, že té energie moc nemám a chci dát před dalším těhotenstvím tělo trochu do kupy.

daasha1
autor
13. led 2019

@jenny91 Díky, tak jestli ti půlka zbyla a nevyuzijes to, tak já budu jedině ráda. Napíšu ti, až se budeme chystat treba do hernicky 😉