Dvojčátka a vše kolem nich

jitanaty
27. pro 2016

Dobrý večer chtěla jsem se zeptat je tu někdo kdo má dvojčátka? Měla bych dotaz.

karin1712
29. pro 2016

Já mám dvojčátka. Už teda 8mi letá.

margarithka
29. pro 2016

Dvojčata 18 měsíců.

mimar
29. pro 2016

Máme 18 měsíců

jitanaty
autor
30. pro 2016

My teprve čekáme. Ale mám z toho strach. Jak to budu zvládat. Máme už dcerku a te budou 2 roky až se dvojčata narodí.

margarithka
30. pro 2016

Klid, zvládnete to. Budete muset. My to zvládáme bez hlídání. Moc mi pomohlo, že jsme od začátku měli režim a stále máme. Děti ví, kdy se jí, kdy se spí, kdy se jde ven. Myslím, že i pro ně je to lepší.
A jaký jste měla dotaz?

jitanaty
autor
31. pro 2016

No zajímá mě jak asi dlouho po porodu. Musíte být v nemocnici. Zajímá mě to kvůli dcerce.

margarithka
31. pro 2016

Aha, to neporadim. Ja rodila predcasne.

broucziyk
31. pro 2016

Já mám dva kluky začali jsme 6.měsíc , klidně se ptejte na cokoli

mimar
31. pro 2016

já rodila holky v 35 tt kdy mi praskla voda tak císařem a holky měli 1840 a 2240 a jelikož na tom byli dobře po zdravotní stránce byli jsme v nemocnici 12 dní. Já po 5 dnech propuštěna z porodnice a pak už jsem tam byla s holkama.

jitanaty
autor
2. led 2017

@broucziyk Dobrý den já teď právě jsem docela psychicky vyčerpaná. Nečekali jsme že budeme mít dvojčata. Bojím se abych to zvládala. Dcerce budou 2 roky až se narodí. Také se bojím že budeme dlouho v nemocnici. Ano byli v pořádku atd.... Asi jsem blázen ale nějak se nemůžu hodit do klidu.

broucziyk
2. led 2017

@jitanaty Chápu, já byla popravdě taky v šoku z dvojek a to si nedokážu představit to, že bych už jedno dítko měla...ale teď když už mámě s klukama určitý režim a trochu jim rozumím tak je to v pohodě, opravdu jde to zvládnout....za mě nejhorší první týdny protože jsem ani nevěděla co to znamená starat se o miminko natož dvě plus problém s kojením, nevyspání apod....o to víc si myslím, že když máte už jednoho prcka nebude ten "rozjezd" tak hrozný pro vás...a když starší dítko budete mít jako pomocníka tak vlastně budete spolu trávit i ten čas, který bude potřebovat - mě každý říká jak to můžeš zvládat apod a vzápětí slyším jen jak se mám že až budou kluci větší tak si vyhrajou 🙂 myslím, že když se u dvojčat zavede režim, tak se to dá zvládnout

jitanaty
autor
2. led 2017

@broucziyk no to je právě takových faktorů ze kterých mám strach. S kojením sem měla problém už u první. Jelikož mám prý atipicke bradavky. Jsem z toho na větvi.🙂

margarithka
2. led 2017

Jak jsem psala, budete to muset zvládnout. Já jsem nad tím v těhotenství vůbec nepřemýšlela. Asi i proto, že jsem v těhotenství dodělávala dálkově VŠ.

Jinak já neměla hlídání, takže pomáhal manžel- s krmením, koupáním, se vším. Proč taky ne, když má spoluúčast i na tvorbě. Od prvního dne jsme jeli režim z porodnice- krmení, spaní a koupali jsme a koupeme 3x týdně, pokud samozřejmě není potřeba častěji.

Hlavně se tím nestresujte. Ničemu to nepomůže a stejně to nevyřešíte. Nastavte se psychicky tak, že to prostě zvládnete. Budete mít malou pomocnici, která vám třeba pomůže držet flašku, apod. A od roku začnou být samostatnější.

jitanaty
autor
3. led 2017

@margarithka děkuji za radu. Už se stim začínám smiřovat. A uklidňují se že to zvládnu a bude to fajn. Zrovna dneska sme byli venku a potkali sme dvojčata a dcerka byla z nich úplně hotová. Tak si říkám že to bude ok.

lovelylion
6. led 2017

Jeeeee.nevsimla jsem si, že už podobna diskuse existuje a dokonce máme i skoro stejný scénář. To se všem omlouvám a tu svoji zkusím smazat.

jitanaty
autor
13. led 2017

Maminky chtěla jsem se zeptat jak jste to dělali po porodu s miminkama. Měli jste děťátka v jedné postýlce nebo každý měl svoji. Děkuji za odpověď 😊

jitanaty
autor
13. led 2017

@lovelylion Dobrý den také čekáte dvojčátka a máte jednoho mrnouska už doma?

lovelylion
13. led 2017

Jitanaty. Dobrý den. Zrovna teď bych neřekla mrnouska, pěkně me dneska zlobí 😁. Ale ano máme doma 25 mesiíční holčičku Karolinku. A jsem v 18 týdnů tehotenstvi, čekáme asi dva chlapecky. Termín mám zatím počítány na 14.6.2017, když bude všechno ok,stejně spíš počítám s koncem května asi, že mě vezmou k porodu. Snad bude všechno ok. A vy máte taky už doma veselo 😄

jitanaty
autor
13. led 2017

@lovelylion no my máme doma 17.mesicni holčičku Natálku a ano máme také pěkně veselo. Já jsem 11tt. Termín mám 27.7.2017. 🙂

lovelylion
13. led 2017

Nějak mi to dneska nechce psat na velkem pc. Tak pisu z mobilu. 11 tyden jje jeste brzo. To jeste asi nevite co to bude,ze? Ja jsem chtela vedet od ostatnich, co poridit po narozeni pro deti. Pro malou jsme meli vsechno, ale ted budu muset sehnat druhou postylku, kocarek, klucici obleceni. Jinak kluci budou chodit v ruzovem po Karoli. 😆

smallinka
13. led 2017

Máme dvouleté holčičky a ten název je trefný. Všechno se točí opravdu kolem nich ..... 🙂

jitanaty
autor
13. led 2017

@lovelylion ano ještě nevíme co to bude. A také scháníme vše potřebné. Mimo oblečení. Na to si musíme počkat co že to vlastně bude.😀

lovelylion
13. led 2017

Doporucuju na fcb je skupina bazarek pro dvojcata a tam maminky nabizi vsechno potrebne po dvojcatech. Ja se divam na kocarky, ale moje mamka mi furtrika, ze mame poridit novy, tak nevim. Ale jeste nic nekupuju. Abych neco nezakrikla. Ale maji tam hezke veci. Mozna pozdeji neco poridim.

jitanaty
autor
13. led 2017

@lovelylion my budeme mít kočárek od známé. Jinak také všude jen koukám co by se dalo sehnat. 🙂

luckamb
13. led 2017

@jitanaty já mám dvojčata, když se narodila synovi bylo 2 a 9 měsíců a dceři 6. Neboj se jde to. Narodily se 34+6 a byly jsme v porodnici 12 dní.

luckamb
13. led 2017

@jitanaty postýlky mají od začátku každá svoji. A jsou spokojené. Jedná cestuje po postýlce uz od narození. 😂 tu druhou by umlatila 😂

jitanaty
autor
13. led 2017

@luckamb děkuji za vaši zkušenost. Už se na ty malé prvky těším. 🙂 a měla jste dvojčátka v jedné postýlce nebo každé miminko mělo svoji. Vím že pak budou muset mit

luckamb
13. led 2017

@jitanaty příspěvek výše 😉

jitanaty
autor
13. led 2017

@luckamb ano všimla jsem si 🙂

nikyta24
13. led 2017

taky teprve čekáme, termín máme na květen....bazárek pro dvojčátka na fcb můžu doporučit, sehnali jsme přes něj kočárek a ještě v záruce 🙂