Problém s OSPODem - dcera nechce chodit k otci, který ji fackuje. Poradíte?

lusm
23. únor 2020

Dobry den, potrebovala bych poradit. Mam ted problem s Ospodem jelikoz jsem se tam sla zeptat jak mam postupovat kdyz ma 7 leta dcera nechce chodit k otci a dokonce mi prisla domu s brekem ze ji otec vyfackoval za to, ze mu nesdelila ze byl u nas nejaky chlap a dodal ze pokud nebude mu vse rikat, bude fackovana. Dcera mi nechce k otci chodit, zmenila se, byla jsem s ni u psycholozky, ktera to potvrdila a pak sla na ospod no tam me pani vyslechla a rekla ze ji to mam nejak vysvetlit a ve finale pri mem odchodu pronesla vetu ze ktere mi spadla brada, ze jsem si teda nemela delat deti. Potrebuji poradit co v takovehle situaci delat, zacina se to stupnovat, dcera je nestastna, zkousela jsem se pobavit i s otcem, ale ten mi vse popre a pak to u nej dcera ma jeste horsi. Nemate nektera zkusenosti s ospodem? Jestli treba jde vymenit pracovnici nebo jestli existuje jiny organ na ochranu deti

veronika_tvrda
23. únor 2020

"Pak to u něj dcera má ještě horší" - a to necháte jen tak? Naběhla bych na něj a vyříkala si to, sahat na dítě že nebude, jinak už dítě neuvidí. Tečka.

lv
23. únor 2020

Zkusit se obrátit na nadřízeného té pracovnice, podlozit to zavery psycholozky

kacenka115
23. únor 2020

@veronika_tvrda to není jen tak, říct, že dítě neuvidí. Před Vánoci byl plný internet příběhu, kdy matka kvůli bití dcery odepřela otci přístup a z tohoto důvodu pak Ospod dceru matce odebral. Byla v ústavu s tím, že pak ji předají otci. Šlo tuším o 14 letou slečnu. Nikdo nebral v úvahu ani výpověď dcery ani matky. Takže na to bych si dala pozor. Nevím jak to dopadlo,ale pochybuji, že dobře.

kacenka115
23. únor 2020

@lusm zkusila bych nadřízeného nebo jinou pracovníci. Bohužel nemám zkušenost. Teda spíš naštěstí.

zelenoockaa
23. únor 2020

Můžete dát návrh na soud, s tím že žádáte omezení styku dítěte s otcem z toho a toho důvodu. Musíte být připravená, takže ideálně posudek od psycholožky, pravidelné sezení s psychologem, ideálně svědky nevhodného chování k dceři... Není to jednoduché,soud může styk upravit tak, aby tam nemusela na víkendy, nebo nařídit pouze styk pod dohledem ale hodně záleží na tom jak se k tomu postaví OSPOD a soudce.

svetlanalana
23. únor 2020

neporadím, ale je to hrozné, co píšete, chudák dítě

lusm
autor
23. únor 2020

@kacenka115 prave ze pokud mu ji nedam jak je urcene soudem tak muze podat mareni soudniho rozhodnuti a ja budu mit problemy a toho se bojim aby jeste nebylo jeste horsi ale nikdo neporadi co delat ☹

kacenka115
23. únor 2020

@lusm právě. Zkusila bych se poradit někde u právníka, jak se to dá řešit. Přes Ospod, soudně,... Bohužel se to asi povleče, ovšem lepší než nedělat nic.

similenka
23. únor 2020

@lusm Jsem na Vasi strane. Snad to vyřešíte a dcera se bude moci sama rouhodnout. Jen mi porad vrta hlavou, jak to delaji ty matky, co deti otcum vubec nedavaji. Otcove narikaji , ze deti nevidi. Tak jak to teda je? A chlap tady ublizuje diteti a dite k nemu musi?!

veronika_tvrda
24. únor 2020

Asi to nebude řešení pro každou maminku, já osobně bych sbalila sebe i dceru a začala nový život někde v Austrálii.

anrokop
24. únor 2020

@lusm najít si dobrého právníka a jít na soud, ani sociální pracovnice si nemůže vše dovolit, s Ospodem bych se vůbec nebavila i proti Ospodu jde vznést žaloba. Ale musí být dobrý advokát.

rickbon
25. únor 2020

@veronika_tvrda Tuším,že by jednalo o únos...a pokud by Vás nevydali na zatykač i s dítětem pak by se mohlo stát,že projde střídavka nebo svěření do péče otce..protože vy jste zamezila styku...a tím pádem jste porušila rozsudek a to je trestné...

rickbon
25. únor 2020

@lusm Pracovnici vyměnit jde,musíte začít stížností u její nadřízené ale velmi konkrétně,bez emocí,věcně...stejně tak najít právníka a zažádat o upravu styku,s doložením vyšetření od psychologa...ve 12ti letech se pak sama může rozhodnout a to byste dala pak k soudu znovu.Pokud jí neudělá modřiny,něco nezlomí nebo to nenahraje na mobil jako důkaz...obávám se že to bude na dlouho,protože jde o týrání a to se musí nejprve prokázat a to trvá a podobu prokazování platí rozsudek v PLNÉM znění jak ho máte teď...pak jedině počkat až bude nemocná podat Žádost o předběžné opatření s PÁDNÝMI argumenty aby k ní už nemohl...proti tomu dostane možnost se odvolat,ale jestli máte psycho.vyšetření naděje tu je...já měla předběžné opatření za 9dní,ale měla jsem právníka...navíc sms jako důkazy o vyhrožování...odvolání mu neprošlo...Držím palečky🙂

lusm
autor
25. únor 2020

@rickbon dekuji moc za radu, on prave nevyhrozuje ani moc se mnou nekomunikuje, je to jen smska ze si prijede a tot vse, pokud na neho uderim s tim co se tam deje vse popre. Nechtela jsem jim zamezovat ve styku, meli spolu docela hezky vztah, ale to co se odehrava ted je mazec a stupnuje se to ☹ musim zacit jednat

llluckaaa
25. únor 2020

@veronika_tvrda Tak tohle je hodně hloupý nápad ☹ Podobně to řešila jedna osoba z mého okolí. Když měla dítě u sebe, tak s ním zmizela za hranice. Pátrala po ní policie, interpol, byly o ní a dětech reportáže v televizi. Samozřejmě, že je našli, pro dítě si dojel otec s policií, on hrdina, ona za krkavčí matku, vyšetřovalo se to... Svoji pozici zásadně zhoršila, protože bránila dítěti styku s otcem a porušovala soudní rozhodnutí ☹

rickbon
26. únor 2020

@lusm To je mě mrzí...můj ex teda útočí vyloženě na mě...syn je ještě prďola takže tam moc nepochodí...nicméně..hodně štěstí...🙂

kejt29
26. únor 2020

@lusm me jedine napada vysvetlit chlapovi, ze jedine, co tim docili je, ze ho dcera bude nenavidet a jakmile bude plnoleta uz ji nikdy neuvidi. Ze uz ted k nemu chodi s placem misto aby se na tatu tesila. Proste mu zkusit trochu zahrat na city 😔

luciksima
6. dub 2023

Ahojky mužů se zeptat jak jste nakonec styk s dcerou a ex vyřešili? Moc děkuji