Dobry den, potrebovala bych poradit. Mam ted problem s Ospodem jelikoz jsem se tam sla zeptat jak mam postupovat kdyz ma 7 leta dcera nechce chodit k otci a dokonce mi prisla domu s brekem ze ji otec vyfackoval za to, ze mu nesdelila ze byl u nas nejaky chlap a dodal ze pokud nebude mu vse rikat, bude fackovana. Dcera mi nechce k otci chodit, zmenila se, byla jsem s ni u psycholozky, ktera to potvrdila a pak sla na ospod no tam me pani vyslechla a rekla ze ji to mam nejak vysvetlit a ve finale pri mem odchodu pronesla vetu ze ktere mi spadla brada, ze jsem si teda nemela delat deti. Potrebuji poradit co v takovehle situaci delat, zacina se to stupnovat, dcera je nestastna, zkousela jsem se pobavit i s otcem, ale ten mi vse popre a pak to u nej dcera ma jeste horsi. Nemate nektera zkusenosti s ospodem? Jestli treba jde vymenit pracovnici nebo jestli existuje jiny organ na ochranu deti
Zkusit se obrátit na nadřízeného té pracovnice, podlozit to zavery psycholozky
@veronika_tvrda to není jen tak, říct, že dítě neuvidí. Před Vánoci byl plný internet příběhu, kdy matka kvůli bití dcery odepřela otci přístup a z tohoto důvodu pak Ospod dceru matce odebral. Byla v ústavu s tím, že pak ji předají otci. Šlo tuším o 14 letou slečnu. Nikdo nebral v úvahu ani výpověď dcery ani matky. Takže na to bych si dala pozor. Nevím jak to dopadlo,ale pochybuji, že dobře.
@lusm zkusila bych nadřízeného nebo jinou pracovníci. Bohužel nemám zkušenost. Teda spíš naštěstí.
Můžete dát návrh na soud, s tím že žádáte omezení styku dítěte s otcem z toho a toho důvodu. Musíte být připravená, takže ideálně posudek od psycholožky, pravidelné sezení s psychologem, ideálně svědky nevhodného chování k dceři... Není to jednoduché,soud může styk upravit tak, aby tam nemusela na víkendy, nebo nařídit pouze styk pod dohledem ale hodně záleží na tom jak se k tomu postaví OSPOD a soudce.
neporadím, ale je to hrozné, co píšete, chudák dítě
@kacenka115 prave ze pokud mu ji nedam jak je urcene soudem tak muze podat mareni soudniho rozhodnuti a ja budu mit problemy a toho se bojim aby jeste nebylo jeste horsi ale nikdo neporadi co delat ☹
@lusm právě. Zkusila bych se poradit někde u právníka, jak se to dá řešit. Přes Ospod, soudně,... Bohužel se to asi povleče, ovšem lepší než nedělat nic.
Asi to nebude řešení pro každou maminku, já osobně bych sbalila sebe i dceru a začala nový život někde v Austrálii.
@veronika_tvrda Tuším,že by jednalo o únos...a pokud by Vás nevydali na zatykač i s dítětem pak by se mohlo stát,že projde střídavka nebo svěření do péče otce..protože vy jste zamezila styku...a tím pádem jste porušila rozsudek a to je trestné...
@lusm Pracovnici vyměnit jde,musíte začít stížností u její nadřízené ale velmi konkrétně,bez emocí,věcně...stejně tak najít právníka a zažádat o upravu styku,s doložením vyšetření od psychologa...ve 12ti letech se pak sama může rozhodnout a to byste dala pak k soudu znovu.Pokud jí neudělá modřiny,něco nezlomí nebo to nenahraje na mobil jako důkaz...obávám se že to bude na dlouho,protože jde o týrání a to se musí nejprve prokázat a to trvá a podobu prokazování platí rozsudek v PLNÉM znění jak ho máte teď...pak jedině počkat až bude nemocná podat Žádost o předběžné opatření s PÁDNÝMI argumenty aby k ní už nemohl...proti tomu dostane možnost se odvolat,ale jestli máte psycho.vyšetření naděje tu je...já měla předběžné opatření za 9dní,ale měla jsem právníka...navíc sms jako důkazy o vyhrožování...odvolání mu neprošlo...Držím palečky🙂
@rickbon dekuji moc za radu, on prave nevyhrozuje ani moc se mnou nekomunikuje, je to jen smska ze si prijede a tot vse, pokud na neho uderim s tim co se tam deje vse popre. Nechtela jsem jim zamezovat ve styku, meli spolu docela hezky vztah, ale to co se odehrava ted je mazec a stupnuje se to ☹ musim zacit jednat
@veronika_tvrda Tak tohle je hodně hloupý nápad ☹ Podobně to řešila jedna osoba z mého okolí. Když měla dítě u sebe, tak s ním zmizela za hranice. Pátrala po ní policie, interpol, byly o ní a dětech reportáže v televizi. Samozřejmě, že je našli, pro dítě si dojel otec s policií, on hrdina, ona za krkavčí matku, vyšetřovalo se to... Svoji pozici zásadně zhoršila, protože bránila dítěti styku s otcem a porušovala soudní rozhodnutí ☹
Ahojky mužů se zeptat jak jste nakonec styk s dcerou a ex vyřešili? Moc děkuji
"Pak to u něj dcera má ještě horší" - a to necháte jen tak? Naběhla bych na něj a vyříkala si to, sahat na dítě že nebude, jinak už dítě neuvidí. Tečka.