Stanování a splav s dětmi v ČR. Máte tipy?

jennyska
31. kvě 2024

Ahoj,

v minulosti jsme s detmi byli v Ceskem Krumlove, sjeli si reku, prosli si Krumlov a navstivili zamek v Hluboke. Letos bychom chteli podniknout neco podobneho, akorat k tomu pridat i stanovacku ve vlastnim stane anb prespavacku v klasickych taborovych chatkach - ciste za zazitkem 🙂 Jen bych si vami rada nechala poradit, kam vyrazit? Chceme misto, kde je i kemp, mozny sjezd reky (rekreacne - nejsme ostrileni vodaci), na peso nejake mesto, v okoli nejaky hrad/pamatka, turistika? Proste neco podobneho jako ma prave Krumlov.

Dekuji vam za kazdy tip a vasi zkusenost.

konidana
31. kvě 2024

@jennyska Loket na Ohri

neomenia
31. kvě 2024

Malá Skála , kemp hned u vodácky sjízdného splavu, ve vesnici půjčovna lodí.

prejeta_zaba
31. kvě 2024

řeka Morava, první den Postřelmov-Lukavice nebo Mohelnice (přespat se dá v obojím, v Mohelnici je lepší kemp), druhý den buď Litovel nebo dojet až k Olomouci, tu si projít a vlakem zpět.

daisymaminka
31. kvě 2024

Doporučuji stejně jako @prejeta_zaba řeku Moravu v úseku cca mezi Mohelnicí a Litovlí👌
My jsme spali v kempu In Life v Litovli. Super kemp s dobrým zázemím a vyžitím pro děti, vodní park, hřiště, obří nafukovací trampolína. Zastávka vlaku asi 10 min od kempu. 👌 Vlakem přes Červenku nahoru do Moravičan (blízko k řece) nebo ještě dál do Mohelnice (kousek k řece musíte dojít). Zpátky doplujete přímo ke kempu. Pro nás nejlepší úsek Moravy. A vedle kempu koupací biotop.
Kousek jsou Loštice (tvarůžky) nebo Bouzov, Mladečské jeskyně, Olomouc...

jennyska
autor
26. čer 2024

Děkuji Vám za tipy na kempy.
Nemáte náhodou zkušenost i s kempem v blízkosti Macochy, punkevní jeskyně? Teď mi o ní říkal známý, že kolem projížděli a vypadalo to hezky... v těchto místech jsme ještě nebyli - teda já ano jako malá, ale s rodinou ne, tak zvažuji. Každopádně jsem koukla i tu Malou Skálu a In Life v Litoveli a máme určitě kam zajet.

daisymaminka
26. čer 2024

@jennyska Moravský kras taky stojí za návštěvu a pokud kemp, tak v Jedovnicích, myslím kemp Olšovec, a do Moravského krasu je to do 10 min autem (nebo i na kole). V pátek teda dostal MK pořádnou nálož skrze tu bouřku...