Dobrý den, letíme poprvé se synem do Turecka. ( Syn bude mít v srpnu 3) . Letíme se SmartWings, jsem trošku zmatená,jak je to s balením věcí pro děti. Poradíte prosím? 😃😊
1. Na stránkách píšou,že léky mohou být jen v příručním zav. Ale já mám spoustu léků pro syna,pro jistotu,že tam už to nenarvu. Mohu mít léky normálně v kufru? A není množství nijak omezené? Mám od všeho něco ,na horečku,na rýmu,na kašel...
2. Stejně tak píšou, že jídlo jen do 200 ml,mám s sebou různé křupky, kapsičky.. jak je to s jídlem pro děti?
3. Stejně tak i dotaz na pití,mohu s sebou mít klasickou dětskou flašku? Mám tu 500ml od twistshaku.
4. Kdo máte zkušenosti se SmartWings,je něco,co si pohlídat? Na co si dát pozor? Co třeba je i potřeba mít při kontrole oddělené,v sáčku uzavřené atd. Děkuji.
Tyjo, teď nevím, s kým jsme letěli. Ale myslím, že taky s nimi, z Brna do Tuniska. Já brala pro každé dítě originál zavřený kubík Water a v pohodě. Kdyztak bych to hold vyhodila, je to dohromady cca 40 Kč. Pak ještě různé jídlo, všechno nechali. Měli jsme to pro jistotu v těch zipovych sáčcích.
Klasické jídlo nikdo řešit nebude, ale teřba ovocní kapsička je tekutina. V některých zemích je problém třeba i čerstvé ovoce nebo třeba masné výroby (šunka v rohlíku), ale to je specifikum země, ne letecké společnosti. Turecko si nemyslím, že by něco takového mělo.
Léky, které nepotřebujete užívat po cestě, určitě v kufru být mohou "v rozumném množství".
Pití u tříletého už vám na kontrole nejspíš neprojde (obvyklá tolerance je mléko u kojence), vozíme buď prázdnou lahev, případně s trochou sirupu a naplníme za kontrolou (některá letiště k tomu mají i uzpůsobené "výdejníky vody"), případně holt koupíte pití v automatu na gatu (strašně draze, ale jde to).
Je celkem jedno s kým letíte, jde o tu kontrolu na letišti. Před třema rokama (syn 3 roky) jsme měli v příručním zavazadle svačinu pro celou rodinu, kapsičku, originál zavřenou malou vodu (už nevím, jestli 0,3 nebo 0,5) a dětskou láhev s vodou. Že kdyby ji nechtěli dovolit, tak vylijeme a za kontrolou nabereme. Zajímala je jen tato láhev, musela jsem se napít a pustili nám ji dále. Léky na palubu jen akutní a trvale užívané - astma, alergie, diabetes… Do kufru v rozumném množství. Za mě je lepší brát tablety, vždy se dají rozdrtit a smíchat s vodou, jogurtem… Pozor na čípky a změny teplot.
Zpátky jsme nikdy neměli problém s vodou u kontroly, ať s dítětem nebo bez.
Jen si do letadla neberte Pribináčka, jogurt a podobně. Změna tlaku dělá své 😁
@lucie7324 jídlo nikdo neřeší. to si vem kolik je potřeba...léky máme klasický v zavazadle,co se odbavuje. Tekutin může být jen 100ml na osobu. Záleží na koho se narazí u kontroly, někdo říká,že když je to pro dítě,tak objem neřeší. Nám už pro děti sebrali...teď raději bereme prázdnou láhev a pití kupujeme po kontrole....