Letíte s dětmi do Egypta a kam? Prosím o diskuzi ne, že byste tam nikdy nejeli ani bez dětí atd.
Tak to by mě taky zajímalo....ráda bych taky s prckem, ale mám strach ze srajdy u malého... 😀
My do Egypta jezdíme,letos ale poprvé s malou, bude mít 2 roky. Jsme už zvyklí na komfort v Egyptě, Turecku, Tunisku a s Řeckem se to srovnat nedá. Teď se vrátily 3 maminky s 5 dětmi a vše v pohodě 😎
taky nad tím uvažuji,ale bojím se střevních potíží u dětí 😒 takže nějaké doporučení na hotel by se šiknul 🙂
My chceme právě v září, létáme tak vždy. Jednou jsme byli na přelomu července a srpna a bylo to šílené!
@fidac
@vendulka Holky, střevní potíže prostě k Egyptu patří. A v podstatě je úplně jedno, v jakém hotelu jste ubytované. Na tom to nezávisí. Je to otázka stavu organismu a mnoha faktorů. Bakterie, co střevní potíže způsobuje, je mimo vody často i v klimatizaci. Obecně se nedoporučuje do těchto oblastí cestovat s dětmi do 3 let. Hotely ale dětem přizpůsobeny jsou snad všechny. Bazénky, různé atrakce, animační programy. Pak je potřeba se zajímat o přístup do vody, protože na mnoha místech jsou korálové útesy a jde se přes ně přes lávku a tam už mělká voda pro děti není ..ale pro malé děti je to fakt dost velké riziko, které si musí zvážit sama maminka. 10x se nic nestane, ale 1x pak dítě skončí i kvůli průjmům na kapačkách.
@jancip U nás teď měla malá střevní chřipku 2x po 14 dnech, tak to mám v živé paměti ☹ a představa, že mě to chytne na dovolené je tedy děsivá....naštěstí jsme nemuseli do nemocnice, ale měla to pokaždé skoro týden, poprvé průjem a týden na to zvracení....Egypt je sice levný, ale když si vezmeš, že tě tam pak potká něco takového....tak z toho pak nemáš nic ☹ .
@jancip Nakonec jsem před chvilkou vybrala Mallorku...Egypt až bude větší...protože malý je lump a do pusy naleje kdejakou vodu a rvát do něho Antinal....to zatím nemá zapotřebí... 😀 Ještě jsem přemýšlela nad Tunisem, ale tam mě to přijde takové nijaké, ale asi záleží na oblasti no.... 😉
@vendulka my jsme tam byli na přelomu září a října a i tak tam byl šílený pařák a to že něco vydržíme... 😀
znám pár lidí co jezdí do Egypta i s dětma, i s malinkýma a vždy bez problému,ale to je individuální, člověk nikdy neví...ráda bych se tam podívala,ale strach je zatím ještě větší
a co se týče Tunisu, to je to samé jako Egypt
@vendulka Maroko je krásné, ale my bysme spíše cestovali, takže určitě větší děti. Pod 3 roky bych tam taky nejela. Později už možná jo. Nevýhoda ale je, že hotelová střediska jsou v podstatě u oceánu, takže tam není tak teplá voda. Ale třeba se dá nějak vychytat období a lokalita, ale v tom se nevyznám.
Ale i to je diskuze 🙂