Pojištění proti Covid 19. Je to aktuální?

kikulova
5. kvě 2023

Ahoj holky, letíme za měsíc s malou na dovolenou do Turecka a furt nevím, zda vzít pojištění proti Covidu 🙈 Myslíte, že to je aktuální? Bojím se, že se třeba někdo nahlásí v hotelu a pak budou všechny testovat nebo tak, je to možné? Díky moc.

malinkata
5. kvě 2023

Ne. Už bych to neřešila. Zbytečně vyhozené peníze

levandule_k
5. kvě 2023

Já o speciálním pojištění pro sebe proti Covidu neuvažuji. Jedeme do Řecka. Mám nárok na normální ošetření pokud chytnu pandemické onemocnění včetně covidu, akorát nesmím cestovat v rozporu s vládním nebo jiným oficiálním doporučením ČR nebo porušovat místní předpisy.

Pojistka, která zahrnuje i covid v rizikových zemích, včetně karantény tj. ubytování +
strava, limit 30 000 Kč s 20% spoluúčastí náklady na návrat, limit 30 000 Kč s 20% spoluúčastí.

Obě pojištění mají vysoké limity, jsou na 9 dní, počítáno pro 2 dospělé. Ta s extra připojištěním proti covidu i v rizikových zemích je o 99 Kč dražší.

Pokud bych si brala tu lehce draží pojistku, která má pojištění proti covidu v rizikových zemích, tak ne kvůli covidu, ale třeba kvůli lehce vyšším limitům u úrazu nebo ztrátě zavazadel.

levandule_k
5. kvě 2023

@kikulova Jen pro zajímavost Tečka za pandemií covidu. WHO odvolala globální stav zdravotní nouze. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/who-pand...

kikulova
autor
5. kvě 2023

@levandule_k aha a nemáš odkaz na tuto pojistku? 🙏 Jukla bych na to.

kikulova
autor
5. kvě 2023

@kikulova jinak děkuji moc za vyjádření 🙏

levandule_k
6. kvě 2023

Já dělám ve financích, tohle jsem srovnávala přes interní srovnavač. Ono je to takové na hraně ti tady něco posílat.

marea2000
Odpověď byla odstraněná
Zobraz