Pojištění odpovědnosti. Zkušenosti?

skororozvedena
29. kvě 2022

Holky, nenajde se některá, co dělá do pojištění? Budu teď pojišťovat byt (domácost) a pojištění odpovědnosti nebo pojistka na blbost - a u té přemýšlím, na kolik nastavit limit plnění. Milion je v dnešní době málo, možná tedy dva? nebo raději pět? Rozdíl mezi 2M a 5 M je asi 250,- ročně, tedy relativně zanedbatelná částka. Mám malé děti a potřebuju mít pocit, že jsem jištěná, stát se může cokoli a všechno šlo strašně nahoru. na druhou stranu nechci pochopitelně zbytečně přeplácet. A ještě- někdo zkušenost s pojištěním od Innogy? Máme u nich elektřinu, a nabídli i pojištění. Ale nejsem si jistá, zda do toho jít. Cenově vychází plus mínus stejně jako u mé stávající pojišťovny (docela velké). Díky za sdílení!

malenka3
30. kvě 2022

Ad 1) záleží taky, kde bydlíte. My máme 6 milionů, protože bydlíme v paneláku. Naše největší pojistná událost bylo vytopení všech bytů pod námi a poškození zateplení baráku, celková škoda 1,5 milionu a to jsme měli štěstí, taky ti mohly být miliony 4.
Ad 2) s ohledem na naše zkušenosti bych si neuzavřela takhle důležitou pojistku u někoho, kdo není na pojištění expert. Osobně si myslím navíc, že Innogy to přeprodává od někoho jiného, od jiné komerční pojišťovny, ne?

levandule_k
30. kvě 2022

@skororozvedena Za mě je 5M minimum, my máme pojištění od Allianz a máme limit 20M. Od roku 2014 platí nový občanský zákoník, který , že jsme zodpovědní nejen za sebe, ale také za svoji rodinu a zvířata. Někdy se stane, že někomu způsobíme škodu na majetku a zdraví.
Kryje to např.: na kole srazíš chodce, na lyžích srazíš jiného lyžaře (léčba může být milionech), bydlíš v bytě způsobíš požár, zasáhne to i jiné jednotky, jak se to hasí tak ta voda se dostane i do bytů pod tím, to nejsou částky v desítkách tisíc, ale milionech. Kus střechy domu rozbije sousedovi auto. Rozbitá tv v obchodě je prd proti tomu, když se stane skutečně velký průser.

Se podívej, co všechno pojištění od Innogy obsahuje, jaké tam jsou výluky a kolik to stojí a pak si to srovnej s jinou nabídkou.

PS jsem finanční poradce.

glimmer
30. kvě 2022

pracuji v pojišťovně. Záleží na tom kde bydlíš, kolik Vás bydlí, zda nějak sportujete, máte zvířata a tak ... máme limity 2, 6, 8, 10 a více mega. Rozhodně doporučuji minimálně 6 mega ...