Holky, letíme poprvé s malými dětmi, let je brzy ráno (v noci) a trošku panikarim, že sedadla v letadle dostaneme až při odbavení na letišti... podaří se myslíte dát nás plus mínus k sobě (aspoň 2+2)? Nedovedu si představit, že by třeba už nebyls místa vedle sebe a 2 léta dcera (je 2+, takže vlastní sedadlo) by měla sedět sama...
Jsem takový plánovač, takže obvykle si všude, kde to jde, vše předem rezervuji, abych pak měla v takových věcech klid, a teď mě znemožňuje, že to nejde 😁. Zároveň asi moc nehrozí, že budem na letišti v noci o X hodin dřív, abychom byli ve frontě první...
Máte někdo třeba špatnou zkušenost?
Díky 🙏
Většinou dávají 3 a pak 1 je přes uličky...2+2 nás nikdy neposadili. Je i možnost si místa koupit dopředu...
@patypresdevaty to neni pravda, pred par lety jsem uklidnena stejnym nazorem nepriplacela vyber sedadel a posadili mi dvouletou dceru jinam (vyresili jsme s letuskou v letadle, ale.... )
Doporucuji udelat online odbaveni, to jde i kdyz letis pres cestovku a sedadla si pri tom vyberes sama...
@tereza0111 asi smůla. Nám se to ještě nestalo, ani nikomu kolem
Když přijdete jako jedni z prvních, určitě vás posadí k sobě. Už jsem zažila 3 vedle sebe a čtvrtý přes uličku a jednou jsme seděli za sebou 2+2.
@ileni tady právě není 🙈
Ok, 3+ 1 zní dobře, já se hlavně bála, aby to nebylo třeba 2 + 1 + 1
@tereza0111 no u nás to praveze asi nejde...Manžel to dnes zkoumal a nic nenašel...ledaže by bylo ještě brzy...
@mabs no jako první právě určitě nepřijedem. Odlet je v 5 ráno, přepážku otvírají cca v půl 4 a napsali nám, že na letišti nejpozději v půl 3... čili už i tak je tam hodina, kdy vlastně budem jen čekat, než otevřou přepážku (a asi tedy i většina cestujicich) a i tak to bude a malými rozespalymi dětmi náročné... čili být tam ještě dřív a déle čekat už mi přijde mimo možnosti...
Bohužel ti nikdo nezaručí, že budete u sebe. Ale obvykle se snaží. Mně se ještě nikdy nestalo, že by nás "rozsadili " a to to byly desítky letů. Většinou bývá 3+1 přes uličku. Někdy výjimečně za sebou. Po Evropě neřeším, delší cesty si rezervuji místa, ale tam obvykle beru Business class. Mám se ráda 😀
My kupujeme místa rovnou u cestovky, když kupujeme zájezd. Odbavení teď v létě většinou začíná 2.5 hodiny před odletem. To je ta pul3...
Pokud je to s cestovkou, meli by to byt v pohode. Nam castokrat i na letisti nabizeli, zdali chceme sedet 3+1 nebo 2+2. Pokud je to nizkonakladovka, tak kdyz jsem ted kupovala letenky nenechalo me to odejit, dokud jsem nezaplatila za to, ze jsem nas "usadila" s detmi vedle sebe.
Zkus si podle letecké společnosti najít jejich podmínky - my měli vždy uvedeno, že děti do x let vždy sedí vedle doprovodu. Což ale někdy znamenalo, že rodič a dvě děti vedle.sebe a druhý rodič i klidně přes půlku letadla daleko.
S CK je to opravdu v pohodě. Ještě jsem nezažila, že by děti byly rozdělené od rodičů, žádné stížnosti letuškam ani samostatne posazene nestastne deti 🙂 na jednu stranu je to prave vyhoda, ze nejsou dopredu rozdelena mista - na prepazkach to pak zaplnuji inteligentne (prave treba v rezimu 3+1 u rodin a vedle nich dvojice), aby to hezky vychazelo. A tip k tomu: kdyz tam budete a ještě nebude na tabuli napsaná přepážka, zkuste se zeptat na informacích- tam to už vědí a reknou vam, u ktere přepážky cekat, abyste pak nemuseli běžet přes celou odbavovací halu ;)
Nám dávali u přepážky dokonce i vybrat, jestli chceme 2+2 nebo 3+1
Letos jsme letěli a na cestu tam jsme dostali sedadla 3+1 před uličku. Ale na cestu zpátky jsme dostaly sedadla 2+2, ale dospělí u sebe a 2 děti (5 a 2) u sebe přes uličku. No sedli jsme si 1 na 1 dospělý a dítě. Nevím, jak by starší zvládl pláč a vztek malý, když jsme měli 2 hodiny zpoždění a seděli v letadle a čekali až konečně budeme moct odletět (odletěli jsme v čase, kdy jsme měli pristavat v Praze)..
Létáme jen ve třech, ale nikdy se nestalo, že bysme neseděli spolu. Přes cestovku se takové věci v 99% nestávají. A to jsme třeba teď naposledy byli až někde na konci fronty. A co jsem viděla ostatní početnější rodiny, rozhodně nikdy žádné dítě nesedělo zvlášť od rodičů.
@pe_tu_ss_ka vždyť s tím se počítá, že v rámci rodiny si sednete, jak chcete
@pe_tu_ss_ka kdybych se řídila přesně danou letenkou, tak věčně sedím uprostřed a chlap nakraji. Jemu to vyhovuje, protože má pak víc místa. Ale u okýnka se se synem vždy střídáme.
@ileni no na druhou stranu v podmínkách mají několikrát napsáno, že přepážku otevřou nejdřív 90 minut před odletem, což je až půl 4...
@pe_tu_ss_ka tak v rámci rodiny se posadite, jak chcete - s tím se počítá.
Jinak jak je psáno s cestovkou se vám nestane, že byste byli rozházeni. A nizkonakladovka - stejná zkusenost jako @azanka , nepustilo mě to při online odbavení dal, dokud jsem nevybrala sedadla vedle sebe pro nás a děti.
V Praze začínají vždy takto v čas....
@patypresdevaty s tim nesouhlasim, leteli jsme loni do Bulharska, letela a nama 3clena rodina a jednoho z nich posadili jinam, tak sel samo tatinek at maminka
muze sedet se synem, ten mel cca 2,5roku
@marselina ale vždyť to je v pohodě, dospělák sám může být (manzel je za to dokonce rad, kdyz je trochu bokem 😅)
Jde o to, aby nebyly samy děti, což se prostě nestává
Mame 2 deti a vzdy se nas ptaji jestli chceme 3+1 nebo 2+2.
Připlať si místa
daji to rodinu posporu, treba 3+1, ale neresi ci je to 1, takze muze byt napsana na dite, coz si s manzelem v klidu prohodis a ty budes na trojce s detma a on pres ulicku...
Jasně že vás posadí spolu 🙂 ještě se nám nestalo, že by nás rozsadili a to tam býváme ty 2-2,5 hod předem, ne dřív. Posledně nám vyhověli a posadili nás poblíž sebe dokonce 2 rodiny