Dovolená s ročním dítětem letecky?

smselektro
13. led 2018

Zdravím maminky, jdu si pro názor. Už mě nebaví poslouchat, jak cestování s malým dítětem je nevhodné...😒 Přiznávám, že moře mi chybí a už si tajně plánuji dovolenou. Milujeme Řecko, ale tam není zdravotní péče (rozuměj, kdyby se s malým něco stalo, známe se, že?) na dobré úrovni...Máte nějaké tipy, kde jste zrovna vy byly s tak malým dítětem a doporučíte? Každá inspirace vítána. Prosím nepište cesty autem, to manžel odmítá, pouze letecké zájezdy. Děkuji.🙂

ifet
13. led 2018

Byli jsme v 10ti měsících s prckem v Kalabrii... Teď čekáme druhé a na září, což budou malé 4 měsíce a staršímu skoro 4 roky, jsme si objednali 14ti denní Kretu😊jezdíme každý rok... Jen doporučuji 14 dní... Dítě se líp aklimatizuje😎

bayt
13. led 2018

@smselektro To záleží kde Řecko, a třeba pevnina je taky krásná, nejen ostrovy. Ještě mě napadá Francie.

mpbk
13. led 2018

Ja bych se recka vubec nebála. My byli v roce na kubě a taky super.

bayt
13. led 2018

@smselektro Ještě mě napadá US - Florida. A nebo Dubaj a Eilat, tam je taky špičková péče.

monnn
13. led 2018

já bych se Řecka taky nebála,byli jsme s malou 10 mě (ZAKYNTHOS) a pak za rok ,měla necelé dva roky na KRÉTĚ a vše v pohodě ,máš nějaké zkušenosti (špatné) s lékařskou péčí ? my jsme teď nepotřebovali 🙂,ale před několika lety když měl syn na Lefkádě určité problémy a převáželi nás různě po Dr. nemůžu si stěžovat,opravdu ne 😉

jankaslos
13. led 2018

@smselektro Ahoj, my byli v 6 měsících mladšího syna na Kosu - Řecko. Doktory jsme neřešili, nevím proč. Nemám pocit, že lékaři jsou někde méně kvalifikovaní, než u nás ;) Byli jsme tam tehdy jen v lékárně pro paralen a všechno OK.
Dovolená s prckem byla OK, ale chce to, aby hlídal i chlap, at si odpočineš ;). Půjčit si hned auto se sedačkama, pokud budete potřebovat (bývají hned pryč) , chtěli jsme i kolo, ale vozíky tam vůbec nevedou, měli jen sedačku.

Tak dobrý výběr destinace a příjemnou dovolenou přeji ;)

jancabr
14. led 2018

klidně jakoukoliv Evropu, možná bych spíš volila písečnější pláž a pozvolný vstup do moře.

veronikaka
14. led 2018

Bulharsko.

jge
14. led 2018

Alicante. Jezdili jsme s detma od 5m. Uzasne plaze a jednou jsem ja musela vyhledat lekare- nadmiru spokojena.

meiem
14. led 2018

No my letali s dcerou od malička, ale i dost autem. Do toho Řecka bych na poprve taky nejela, co jsem videla zdravotní zařízení (asi 10 nemocnic, pracovně, pracuji v CK) tak moc velkou duveru k nim nemam. Nám se libilo na Sardiini (mela 6m), Dubai (1rok), Oman (1rok). V tom Omanu jsme museli zdravotní zarizeni navstivit s dcerou a perfektni péče. Treba i Bulharsko ma celkem dobré nemocnice (ty soukrome, ale i ty statni byly lepsi nez v Recku)

smselektro
autor
16. led 2018

Holky, díky za tipy. Co mě zaujalo, jsou SAE. Řecko fakt ne, právě na Kosu jsem měla tu čest jednu nemocnici navštívit a jako děkuji, nechci ☹...

bayt
16. led 2018

@smselektro Ještě mrkni na Soluň. Vím to, protože tam mám známou a tamní soukromá nemocnice je hodně špičková. A u té Soluně jsou moc krásné hotely a pláže, třeba mně se líbí fakt hrozně Ekies All Senses. Nevím, jestli by to pro tebe už nebylo daleko od Soluně.

krepiska
16. led 2018

My mame taky v planu SAE v breznu. Synové 1rok a 4,5let. Názory lidí jak je to nevhodné vpoustim jednim uchem a druhym hned zase vypoustim. Naladu mi to rozhodne nezkazi a uz se moc tesime🙂Na dovolenou jedeme hlavne kvuli mori, kluci byli ted dost nemocni.

kacinda
7. bře 2018

My byli s čtyřměsíční v turecku a bylo to naprosto v pohodě 😉 letame každý rok a děti si to uzivaji

vosinka
7. bře 2018

@meiem Mohu se prosím zeptat, kde přesně na Sardinii jste byla? Zvažujeme tam jet letos....Děkuji.

kuliseks
8. bře 2018

Ahoj, omlouvam se predem, ze sem lezu, kdyz neodpovim zakladatelce, ale taky jsem se vzdycky bala jezdit s malym ditetem k mori. Ale taky mi more chybi a laka me to. Jak to proste zvladate vy u more? Berete si s sebou kocary nebo nejake jen nosici satky? A co leky? Protoze to je to, co me zatim odrazovalo, kor letecky, ta pripadna nemoc v cizine a slozitejsi manipulace s miminkem nekde. Ale mame mimco a to more mi fakt chybi. Diky za tipy, jak to zvladnout 🙂

lucyp13
8. bře 2018

My s dcerou cestujeme od malinka, nevidím rozdíl mezi teplotami v létě tady a v cizině , základní léky berou sebou vše ostatní se da koupit, ká bych jela bez obav. Lokalita Evropa +bezpečně ostatní země, z vlastní zkušenosti bych se vyhla Egyptu a Tunisu ale jinak proč ne? Jižní národy deti miluji, je ro jak balzam na duši oi ČR kde se každý na dite v restauraci/hotelu ksichti

kuliseks
8. bře 2018

@lucyp13 to je pravda díky 🙂

kacasa
8. bře 2018

Nevim kde jsi vzala, ze v recku nejsou na dobre urovni.. mozna nekde ve statni nemocnici.. soukr doktori maji uroven vybornou.
Nebala bych se.. Zakynthos je s detmi ideal

smselektro
autor
8. bře 2018

@bayt
Na Soluň jsme se dívali a moc se líbila. Nakonec jsme letos na chatě tady v ČR, možná září/říjen někam vyrazíme letecky, ale spíš to vidím na jaro 2019, to bychom moc rádi třeba někam dál...uvidíme. Ono vše se dá zvládnout, pokud máte relativně pohodové dítě...Známá letos s malým v Thajsku a údajně na pohodu...a to je let hodně dlouhý...

hermanecka
8. bře 2018

@lucyp13
Evropa je s detmi fajn..jinak na CR a dovolenou s detmi si v hotelech nemuzu stezovat..pokud jsou deti vychovane u jidla posedi,nevykrikuji a rodice nedelaji mrtvyho brouka nebo jeste lip nechovaji se jako my jsme tady ted a s detmi a co jako tak se ostatni urcite nebudou skarede divat..sama mam 2 deti a vcitim se i do kuze dospelych co tam deti nemaji a chteji se v klidu najist

michaela___
8. bře 2018

Prvně jsme s dcerou letěli, když jí bylo 10m bio/ 7,5m korigo do Anglie a za další tři měsíce na Maltu. 😉

lucyp13
8. bře 2018

@hermanecka ja bohuzel nemam statické dite, neposedů, s jídlem ji litat nenechám ale proste není vycepovana dle pravidel v ČR , takze pokud nekde neco rozlije, umaze atd. Tak to napr v Itálii , Španělsku atd. Není problém jako v tady u nas, je to proste dite. Takze pro me to v zahraničí fakt dovolená a pro dceru taky

bayt
8. bře 2018

@smselektro my plánujeme na léto jen něco v Evropě, ale na zimu, to mu bude rok, koukám na Maledivy. Podle mě zdravotní péče dobrá a pozvolný vstup do vody a krásně jemný písek...

dofi86
8. bře 2018

A to my byli zrovna na Krete 🙂 a v Italii, Benatky

smselektro
autor
8. bře 2018

@bayt
Maledivy, tak to jooo😍👍, tam bych taky neváhala zaletět🙂

bayt
8. bře 2018

@smselektro tak ono je to podobně daleko jak Dubaj, ale mnohem příjemnější kor pro děti. A navíc v Dubaji je v zimě zima, nedá se koupat v moři.

meiem
15. bře 2018

@vosinka My jsme projeli celý ostrov. Měli jsme půjčené auto a objeli jsme ostrov. Ubytovaní jsme byly v Cagliari, Algheru a ještě nějákém městě uprostřed ostrova. Bylo tam hezky, líbili se mi jeskyně i pláže. Byly jsme tam ale v prosinci, takže po sezoně a nikde nikdo 🙂
@bayt mě se teda nezdá, že by byla v Dubaji v zimě zima... koupat se tam dá úplně bez problému, je tam sezona. Naopak se tam nejezdí v letě, kdy tam jsou extremní vedra a je to o zdraví... v prosinci/lednu jsme se tam koupali celá rodina..

bayt
15. bře 2018

@meiem nam teda v lednu prislo more velmi studene, vlezt se teda dalo, ale spis v ramci otuzovani..koupali jsme se spis v bazenu, ten byl vyhrivany

kacasa
15. bře 2018

@meiem v zime jsem tam do vody nevlezla.. uz v listopadu to na me bylo studeny