Zdravím maminky, jdu si pro názor. Už mě nebaví poslouchat, jak cestování s malým dítětem je nevhodné...😒 Přiznávám, že moře mi chybí a už si tajně plánuji dovolenou. Milujeme Řecko, ale tam není zdravotní péče (rozuměj, kdyby se s malým něco stalo, známe se, že?) na dobré úrovni...Máte nějaké tipy, kde jste zrovna vy byly s tak malým dítětem a doporučíte? Každá inspirace vítána. Prosím nepište cesty autem, to manžel odmítá, pouze letecké zájezdy. Děkuji.🙂
@smselektro To záleží kde Řecko, a třeba pevnina je taky krásná, nejen ostrovy. Ještě mě napadá Francie.
Ja bych se recka vubec nebála. My byli v roce na kubě a taky super.
@smselektro Ještě mě napadá US - Florida. A nebo Dubaj a Eilat, tam je taky špičková péče.
já bych se Řecka taky nebála,byli jsme s malou 10 mě (ZAKYNTHOS) a pak za rok ,měla necelé dva roky na KRÉTĚ a vše v pohodě ,máš nějaké zkušenosti (špatné) s lékařskou péčí ? my jsme teď nepotřebovali 🙂,ale před několika lety když měl syn na Lefkádě určité problémy a převáželi nás různě po Dr. nemůžu si stěžovat,opravdu ne 😉
@smselektro Ahoj, my byli v 6 měsících mladšího syna na Kosu - Řecko. Doktory jsme neřešili, nevím proč. Nemám pocit, že lékaři jsou někde méně kvalifikovaní, než u nás ;) Byli jsme tam tehdy jen v lékárně pro paralen a všechno OK.
Dovolená s prckem byla OK, ale chce to, aby hlídal i chlap, at si odpočineš ;). Půjčit si hned auto se sedačkama, pokud budete potřebovat (bývají hned pryč) , chtěli jsme i kolo, ale vozíky tam vůbec nevedou, měli jen sedačku.
Tak dobrý výběr destinace a příjemnou dovolenou přeji ;)
klidně jakoukoliv Evropu, možná bych spíš volila písečnější pláž a pozvolný vstup do moře.
Bulharsko.
Alicante. Jezdili jsme s detma od 5m. Uzasne plaze a jednou jsem ja musela vyhledat lekare- nadmiru spokojena.
No my letali s dcerou od malička, ale i dost autem. Do toho Řecka bych na poprve taky nejela, co jsem videla zdravotní zařízení (asi 10 nemocnic, pracovně, pracuji v CK) tak moc velkou duveru k nim nemam. Nám se libilo na Sardiini (mela 6m), Dubai (1rok), Oman (1rok). V tom Omanu jsme museli zdravotní zarizeni navstivit s dcerou a perfektni péče. Treba i Bulharsko ma celkem dobré nemocnice (ty soukrome, ale i ty statni byly lepsi nez v Recku)
Holky, díky za tipy. Co mě zaujalo, jsou SAE. Řecko fakt ne, právě na Kosu jsem měla tu čest jednu nemocnici navštívit a jako děkuji, nechci ☹...
@smselektro Ještě mrkni na Soluň. Vím to, protože tam mám známou a tamní soukromá nemocnice je hodně špičková. A u té Soluně jsou moc krásné hotely a pláže, třeba mně se líbí fakt hrozně Ekies All Senses. Nevím, jestli by to pro tebe už nebylo daleko od Soluně.
My mame taky v planu SAE v breznu. Synové 1rok a 4,5let. Názory lidí jak je to nevhodné vpoustim jednim uchem a druhym hned zase vypoustim. Naladu mi to rozhodne nezkazi a uz se moc tesime🙂Na dovolenou jedeme hlavne kvuli mori, kluci byli ted dost nemocni.
My byli s čtyřměsíční v turecku a bylo to naprosto v pohodě 😉 letame každý rok a děti si to uzivaji
Ahoj, omlouvam se predem, ze sem lezu, kdyz neodpovim zakladatelce, ale taky jsem se vzdycky bala jezdit s malym ditetem k mori. Ale taky mi more chybi a laka me to. Jak to proste zvladate vy u more? Berete si s sebou kocary nebo nejake jen nosici satky? A co leky? Protoze to je to, co me zatim odrazovalo, kor letecky, ta pripadna nemoc v cizine a slozitejsi manipulace s miminkem nekde. Ale mame mimco a to more mi fakt chybi. Diky za tipy, jak to zvladnout 🙂
My s dcerou cestujeme od malinka, nevidím rozdíl mezi teplotami v létě tady a v cizině , základní léky berou sebou vše ostatní se da koupit, ká bych jela bez obav. Lokalita Evropa +bezpečně ostatní země, z vlastní zkušenosti bych se vyhla Egyptu a Tunisu ale jinak proč ne? Jižní národy deti miluji, je ro jak balzam na duši oi ČR kde se každý na dite v restauraci/hotelu ksichti
Nevim kde jsi vzala, ze v recku nejsou na dobre urovni.. mozna nekde ve statni nemocnici.. soukr doktori maji uroven vybornou.
Nebala bych se.. Zakynthos je s detmi ideal
@bayt
Na Soluň jsme se dívali a moc se líbila. Nakonec jsme letos na chatě tady v ČR, možná září/říjen někam vyrazíme letecky, ale spíš to vidím na jaro 2019, to bychom moc rádi třeba někam dál...uvidíme. Ono vše se dá zvládnout, pokud máte relativně pohodové dítě...Známá letos s malým v Thajsku a údajně na pohodu...a to je let hodně dlouhý...
@lucyp13
Evropa je s detmi fajn..jinak na CR a dovolenou s detmi si v hotelech nemuzu stezovat..pokud jsou deti vychovane u jidla posedi,nevykrikuji a rodice nedelaji mrtvyho brouka nebo jeste lip nechovaji se jako my jsme tady ted a s detmi a co jako tak se ostatni urcite nebudou skarede divat..sama mam 2 deti a vcitim se i do kuze dospelych co tam deti nemaji a chteji se v klidu najist
Prvně jsme s dcerou letěli, když jí bylo 10m bio/ 7,5m korigo do Anglie a za další tři měsíce na Maltu. 😉
@hermanecka ja bohuzel nemam statické dite, neposedů, s jídlem ji litat nenechám ale proste není vycepovana dle pravidel v ČR , takze pokud nekde neco rozlije, umaze atd. Tak to napr v Itálii , Španělsku atd. Není problém jako v tady u nas, je to proste dite. Takze pro me to v zahraničí fakt dovolená a pro dceru taky
@smselektro my plánujeme na léto jen něco v Evropě, ale na zimu, to mu bude rok, koukám na Maledivy. Podle mě zdravotní péče dobrá a pozvolný vstup do vody a krásně jemný písek...
A to my byli zrovna na Krete 🙂 a v Italii, Benatky
@bayt
Maledivy, tak to jooo😍👍, tam bych taky neváhala zaletět🙂
@smselektro tak ono je to podobně daleko jak Dubaj, ale mnohem příjemnější kor pro děti. A navíc v Dubaji je v zimě zima, nedá se koupat v moři.
@vosinka My jsme projeli celý ostrov. Měli jsme půjčené auto a objeli jsme ostrov. Ubytovaní jsme byly v Cagliari, Algheru a ještě nějákém městě uprostřed ostrova. Bylo tam hezky, líbili se mi jeskyně i pláže. Byly jsme tam ale v prosinci, takže po sezoně a nikde nikdo 🙂
@bayt mě se teda nezdá, že by byla v Dubaji v zimě zima... koupat se tam dá úplně bez problému, je tam sezona. Naopak se tam nejezdí v letě, kdy tam jsou extremní vedra a je to o zdraví... v prosinci/lednu jsme se tam koupali celá rodina..
Byli jsme v 10ti měsících s prckem v Kalabrii... Teď čekáme druhé a na září, což budou malé 4 měsíce a staršímu skoro 4 roky, jsme si objednali 14ti denní Kretu😊jezdíme každý rok... Jen doporučuji 14 dní... Dítě se líp aklimatizuje😎