Ahoj, mám zaplacenou dovolenou - já, dcera 8let, dcera 18měsíců. Letíme s mojí rodinou, sestry každá svoje děti. Bez chlapů 😄
Přemýšlím, že mladší nechám doma s tátou a s babičkou. On by radši, abych ji nebrala s sebou, že je ještě malá. A taky kvůli mě, abych si odpočinula a nemusela lítat kolem mimča.
Já bych to brala, dovolenou si určitě zasloužím 😁 Ale nevím, co malá. Ta by to snad zvládla, jen se bojím, že jí bude smutno. A mě samozřejmě taky.
Láká mě užít si dovču v klidu, ale na druhou stranu 🤷♀️
Otázka zní: Jela některá takto bez mimča a bylo týden doma? Jak to mimčo zvládlo a jak vy? Děkuji 🙂
Tohle udelala známá,starší vzala a malá zůstala doma. Byli pryč asi 10 dní a ta malá to těžce nedávala a to mela skvělou péči. Po návratu se od mámy nějakou dobu nehla ani na krok. Takže za mě ne.
@natits je zvykla i byt bez tebe ? Pokud Jo, tak bych jela … ubyde ti starosti, jinak si to uzijes a malá si to myslím s babickou užije víc než cestovat na dovolenou a tak…. Myslím, ze tu dovolenou stejně ještě plně nedoceni 😀pokud teda ty budeš v klidu ze je dobře postaráno a nebudes panikarit …
@janule0123 malá je na babičku zvyklá, troufám si říct, že ji miluje 😁 Bývá s ní často přes odpoledne a dvakrát už tam spala. Postaráno bude, toho se nebojím. Spíš aby neplakala v noci nebo tak 😳
Batolata na dovolenou zásadně neberu ☝️ Jen co odpadnou od prsa, odlétám bez nich 😁
@natits a když vyzkousis třeba nezávazně víkend s babickou ? A dle toho uvidíš ? Nase malá byla ve dvou letech u babicky na tři dny (potřebovali jsme pohnout s rekonstrukci a babička nebydlí úplně za rohem) no kdyz jsem ji dovezla hrdinka me vyhanela a kdzy jsem si pro ni přijela ještě nechtěla odjet 😂 trauma žádné, spis se hlásí kdy zas pojede k babičce … z toho její bratranci se netvari ještě v osmi letech ze by u babicky zůstali na noc bez maminky 😂😎
@janule0123 To vyzkoušet chceme, jenže bydlíme ve stejné vesnici a to by bylo, abych je nepotkala a netáhlo mě to tam 😬🤔 Ale jo, vyzkoušet se to musí, asi mi to taky hodně napoví..
Ještě dodám, že malá by spala u nás doma s babi, aby taťka mohl jít 3dny do práce. Dva dny plus víkend by byl aji taťka. Aby si malá nepřipadala,jakože najednou přišla o domov i mámu.
@natits tak my to máme hodinu autem 😂😂takže jsem v klidu 😎a nevyplatí se jet jen tak na kavicku 😂plus pokud to půjde tak si to myslím víc užije i starší dcera a užijete si sebe navzájem, protože určitě dost pozornosti šlo k nejmladsi za poslední dobu …
Moc děkuju za názory 🤗 Potřebovala jsem slyšet něco takového 😊
U mě a mých dcer by to v tomto věku neprošlo,ale znám případy kde to funguje. Pokud bude batole v pohodě,tak proč si neužit dovolenou. Moje kolegyně,teď měla na týden vnuka 10mesicniho,rodice letěli na dovolenou,klucik byl úplně spokojenej. Pro mě nepochopitelne,ale jde to😃
Jela jsem takhle se starší, mladší byla snad ještě menší 😅 byla s tátou a užili jsme si to všichni. Jeďte. Batole z toho nic mít nebude a starší bude rada
@natits akorát teda doporucuju nevolat s babickou.: napsat si třeba ..: sestry malá je spokojena a v pohodě na prázdninách než zavola maminka … a pak má smutnou chvilku
@natits ano jela bych abych se mohla věnovat starší dceri, protože ji čas od tebe určitě chybí a tam by ses věnovala jen ji a sourozenec by byl doma. Jinak mám dceru roční a syny dvojčata 8 lete. Syn před měsícem musel na operaci akutního slepaku. Musela jsem tam být s ním v nemocnici. Prostě mě potřeboval, takže jsem byla 5 dní v nemocnici bez malé. Platila jsem si ubytování i stravu.Malá byla i s bráchou doma s tatínkem a měla úžasnou péči. Dcera si s tatínkem vytvořila hezké pouto..protoze byla většinu času se mnou on v práci a díky tomu tak ted trávil čas on s ni. Já se věnovala v nemocnici synovi a je to vážně i potřeba. Takže za mě? Ano. Nemáš jen jedno dítě, ale dvě. Ta starší tě taky potřebuje a víc než si myslis a díky tomu si budete budovat lepší vztah..i když se ti nezdá, ona bude stastna, že tě bude mít jen pro sebe a nebude muset se dělit o tebe se ségrou 😉
Mne by bolo luto jedno dieta vziat a druhe nie 🤷🏼♀️ Ale chapem, ze ma 18 mesiacov a este z toho nema rozum. Ja to mam tak, ze bud berem obidve alebo ani jednu ☺️ Inak myslim, ze to problem neni, babicka s tatinkem sa verim zvladnu postarat o jedno batola 😅😅
asi pujdu proti proudu, ale ja deti nikdy nedelim. Litam s nima hodne od mimin a dovolenou si uzijeme i tak.. me by bylo lito, ze jeden byl a druhy ne.. more prospiva vsem
Tak ona malá té starší moc chybět nebude... Bude tam se stejně starou sestřenicí a to ony sou furt spolu a maj svůj svět. Malá je věčně akorát obtěžuje 😬😄 Loni byla jen ona sama s babičkou a s tetkama.
Úplně v pohodě. Takové nabídky se neodmítají 😉☺️
Jeeeeeeeeeeeď!!!!!
Nebuď blbá. 😀 😀 bože, po takové nabídce bych skočila a nepustila. 😀
My dělíme, máme velké rozdíly, stejně jako vy. Malou bych nechala doma. Ve stejném věku jsem taky vypadla, děcka doma s tátou a babičkou. Ale šlo o víkend, tedy dvě noci. Nicméně i týden se dá. Bude doma, mezi svými, bude mít zábavu..a ty taky potřebuješ oddech a mít čas jen na starší.
Jela a bylo to bezva. Kluk mel rok a ctvrt v ty dobe. Byl u moji mamky.
Pro tebe to dovolená nebude, když pojedeš se dvěma dětmi. Mladší bych nechala doma.
Syna jsme takhle ve dvou letech nemohli od babicky a dedy dostat domu ani po sesti dnech, vuubec jsme mu nechybeli 😁
Asi jsem byla matka závislačka, ale mně by bez té malé puklo srdce steskem, takže bych si to neužila. Ale věřím, že dítě to zvládne 🙂
Ano, jela jsem v roce dítěte na týden pryč jen s manželem, byli jsme v ČR. Dítě odmala na UM, odmala zvyklé na hlídání a na všechny babičky, nikdy neměl separační úzkost. 3 dny hlídala moje maminka, 3 dny tchýně, prostřídaly se u nás doma. Dodržovaly režim, ony jsou zlaté obě dvě. Dítě si to maximálně užilo, naučil se spoustu nových věcí. Nikomu smutno nebylo a bylo to boží 🙂👍🏻 Teď se dvěma a kojeným miminkem už to nejde 😏
Jela jsem na devet dni bez dcery, kdy mela 18m,byla doma s manzelem a byla max spokojena. Mela sice tatinkove obdobi, ale i tak to bylo uplne v pohode. Dokonce ji manzel oddudlikoval 😁💪
Určitě bez miminka,teplo a komáři asi moc miminku dobrou náladu nezaručí pak klimatizace a vy si pak neužijete dovolenou.Když jak píšete má se kdo postarat ,neváhejte a pak i doma to budete mít pak růžovější když budete vědět jak se umí manžel hezky postarat.🙂.
Záleží na dítěti.. u staršího by mi to v tomhle věku prošlo, u mladšího ani omylem. Vyzkoušet a uvidíte 😉
Jela jsem, když bylo staršímu 15 měsíců. Sice jen 3 dny, ale bylo to bozi!
A teď jedu se segrou na 6 dní na Korfu. Starší 5 let, mladší 18 měsíců. Oba budou tou dobou s babičkou na chalupě ještě s dalšími dětmi z rodiny.
@natits nejela, ale udělala bych to tak. Syn byl doma s tátou od roka a já naplno v práci. I třeba celý víkend (i prodloužený) byli spolu beze mne a úplně v pohodě. A já tedy děti přes rok už rozhodně neberu jako mimina, to jsem měla tak do půl roku. Pak už to lezlo a běhalo😅. A vlastně i starší dcera jezdila sama s tátou na celé víkendy pryč od toho 1,5 roku 🙂