Cestování letadlem s kojencem. Co kočárek?

27. črc 2023

Ahoj holky, pristi tyden poletim s 10m prckem. Cesta bude kratka cca 2h, pojedu na lehko jen s prirucnim zavazadlem a sama. Ale co kocar? Mam Hauck runner - tj. docela velky s velkymi terennimi koly, ale zase sklady. Nicmene do te prihradky nad sedadla se urcite nevejde. Byva v letadle na to uzpusoben prostor?

nikolite
27. črc 2023

Letěla jsem s kočáren asi desetkrát. Vždy jsem ho nechala při nástupu do letadla před letadlem. Personál ho odnese do zavazadlového prostoru.

autor
27. črc 2023

@nikolite aha a plati se za to nejaky poplatek? Jeste nemam koupene letenky, ale u jednoho preprodejce pisou automaticky + kocarek a kdyz najedu primo na stranky dopravce, tak tam nic takoveho nepisou…

nikolite
27. črc 2023

Jo a ještě i když nemáte odvavené zavazadlo je třeba s kočárem jít na přepážku k odbavení. Nalepí na kočár štítky.

nikolite
27. črc 2023

Nikdy jsem nic neplatila kočár je zdarma. Do dvou let dítěte na 100% , ale letáme s kočárem i teď a vždy zdarma . Jakého máte dopravce ?

autor
27. črc 2023

@nikolite finnair

autor
27. črc 2023

A ma to decko narok na vlastni sedadlo nebo ho musim mit na kline?

nikolite
27. črc 2023

Dítě do dvou let má letenku "zdarma".Platí se jen nějaká menší částka , ale nemá nárok na vlastní sedadlo. Sedí teda na klíně . Můžete mu koupit i vlastní sedadlo , ale tím pádem zaplatíte klasicky cenu letenky.

autor
27. črc 2023

@nikolite dekuji za info! Jo, je to minimalni poplatek - nakych 800 Kc, a kocar je tedy v cene, jsem z toho pochopila.

ivetka7686
27. črc 2023

Kočárek zadarmo plus jedna věc navíc ☺️já letam

ivetka7686
27. črc 2023

@ivetka7686 promiň odeslalo se to dřív než jsem chtěla 🤣 kočárek je zadarmo plus jedna věc navíc třeba cestovní postýlka atd. Lítám se synem od jeho 4 měsíců. Když tak písní zprávu ☺️

veru181
27. črc 2023

Přede dvěma lety jsme letěli s Finnair a měli golfáč. Předem nám slíbili uložení v letadle (ptali jsme se na jejich chatu), ale v letadle se na to moc netvářili. Cestou tam nám ho nechali v přední části letadla, zpátky jsme radši odbavovali (zdarma). V Helsinkách měli za odbavením k dispozici takový vozík, ale už pro sedící děti, v Praze jsem si toho nevšimla.