Zdravim potrebuji tip na dovolenou v Bulharsku. Moji rodice a muj 3,5lety velmi aktivni syn. Ale hledam opravdu top ubytovani a sluzby. Hlavne cisto, all inclusive, pozvolny vstup do more, pokud mozno misto kde se nevyskytuji velke vlny, nebo alespon ne casto. Animacni program nepotrebuji. Projela sem hodne recenzi na hotely a dost me desi to co sem se docetla. Hodne zminuji plisen a to ze cesi jsou ubytovavani v pokojich horsi kvality nez jiny turiste a ze si musite lepší pokoj vyrvat atd... Prosim o tipy kde jste byli spokojeni, asi mam mozna vyssi pozadavky, ale co se tyka dovolene tak jsme asi narocnejsi no...
To si asi nevyberete, my byli v takovým menším hotelu a super a čisto a vím, že pod nama si rodinka stěžovala na plisen. Ono hold u toho moře se to dá čekat. my byli v oblasti Primorsko a byly tam vlny jako blázen. Za mě super dovolená, ovšem jedná známá říkala, že už nikdy 😀 A jinak bych tedy vybrala spíše jinou zemi bejt vámi
Dík za tento dotaz. Též přemýšlíme, kam a Bulharsko máme na seznamu.
@leilinka1234 Co se týče mě, tak já bych se tam klidně vydala znovu, ale tak my nejsme tolik nároční a líbilo se mi tam 🙂 Kolikrát cestujeme pod širák nebo stan, takže tam to pak beru extra comfort a postel na přespání stačí 😀
Byli jsme pred dvema lety s tenkrat rocni dcerou v Duni royal resort, hotel Marina Beach., a byli jsme spokojeni. Hlavne ze to bylo baby friendly, hotel hned u plaze a bazenu, v resortu i aquapark... Plisen jsem nezaznamenala. Jidlo nebylo spatne, ale po tydnu uz mi prislo vsechno stejne, ale s tim mam problem vsude. Jeste tam meli v ramci resortu jeden petihvezdickovy hotel, ale ten uz byl plny, kdyz jsme to bookovali a jsem i rada, ten nas mel lepsi polohu a jidlo bylo si myslim vsude stejne.
@vercy88 za mne je Bulharsko fajn. Poměr cena/výkon naprosto ok. Mám ráda jejich moře, ale právě hlavně proto, že tam jsou vlny. Všechno to byly 4*- 5*hotely, plíseň žádná, jídlo a služby ok, nikdy jsem neměla problém s pokoji a nebo že bych byla ubytovaná v jiné horší části. Každopádně top služby ale v Bulharsku nečekej, jak tu někdo psal, to oni prostě neumí.... Celkem bez vln a s dobrými hotely je oblast Svatý vlas., na Slunečném pobřeží najdeš též pár 5* hotelů na hodně vysoké úrovni.
@vercy88 byli jsme taky v Primorsku. Příbuzní jezdí už 5 let, stejné místo, stejný hotel. Byli jsme tedy na tom s místě. Poprvé a naposledy. Hotel byl vyloženě pro Čechy, i místní obsluha a delegáti mluvili česky, což je pro některé výhoda. V hotelu byla cítit plíseň, ale mají tam jiné podnebí a i nový hotel je po chvíli cítit, tak prostě pořád větráte, alespoň cítíte mořský vzduch 😉 měli jsme hotel cca 80m od moře a opravdu pomalu se tam svažuje do vody. Bylo po sezoně, takže všude klid, pláž byla obsazena 3mi lidmi, slunečníky udarma, akorát už nefungoval bar na pláži. Jídlo hnus! Všechno mělo stejnou chuť. Každý den k obědu a k večeru maso ( mini klobásky, sekaná, karbanátky, vinná klobása, masové koule) všechno stejná chuť, stejné koření. Nebylo to špatný, ale jíst to 2x denně týden, je moc. Mořské plody žádný. Jedná vysušená treska a pak ještě nějaká ryba totálně zkažená obalená ve vajíčku. Měli hodně ovoce a zeleniny na výběr, ale čecháčkové radši pořádný porce čehokoliv, aby se jim all inclusive vyplatilo. Nevím jak to teda je, ale dle mě dříve All inclusive bylo jídlo nonstop celý den nezávisle na hodině. Jenže jejich typ stravy pod tímto názvem byla normální plná penze. Ani na pití se to nevztahovalo. Bar časově omezený a výběr samozřejmě také. V den příletu byly vlny silné a byla vyvěšena černá vlajka, plavčík pořád na někoho pískal. Druhý den ráno byl krásný pohled z okna, na moři ani vlnka ☺️ je to chudá země a co nám se může zdát jako hrozný, je pro ně luxus.
No hlavně nikdo nejezděte Řecko Kos Marmari, hotel Roselands, ty jo za mě nejhorší dovolená, co jsem kdy zažila ...
Háčkuju se. Taky přemýšlím nad Bulharskem, recenze jsem žádné nečetla, top ubytování nepotřebuju, ale problém jsou teda vlny, je to opravdu tak hrozné? Mám malé děti a rozhodně nechci strávit dovolenou u moře v bazénu 🙂
@not_blond za mne si musíš umět vybrat. Třeba na Primorsko rovnou zapomeň. Koukni na oblast Sv. Vlas jak jsem psala nebo Elenite (je to kousek od sebe). Tam to bývá v pohodě, to Slunečné pobřeží tam už "vlnky" bývají, ale pořád takové, že dá v pohodě s malýma dětma (když se tedy nějak extra nebojí).
@not_blond Tam kde jsme byli my (pisu vyse, u Sozopolu), vlny nebyly, resp. jen velmi male a pristip do more pozvolny.
@vercy88 Ahoj, tak my jsme v byli v Bulharsku all inclusive v hotelu golden ina na slunečném pobřeží a luxus teda! Hotel přímo na pláži, pozvolný vstup, vlny některé dny byli ale to je v Bulhrasku všude, nic hrozného ale 🙂 pláž před hotelem čistá, žádné řasy. Hotel čistý, výhled na moře, my jsme byli spokojeni. Jídlo hodně výběru, nonstop otevřený venkovní bar se zahrádkou na pláži all inclusive takže zmrzlina, pití, drinky celý den jsme si nosili na lehátka na pláž hned pod barem. Navíc okolí moc hezké, výlet do Nessebaru kousek (my jeli na kole za pár leva) velké slunečně pobřeží na procházky, nekonečné nákupní promenády. Takže za mě určitě doporučím 🙂
Tak já nejsem náročná, byla jsem před 10lety v Primorsku, a super, k jídlu spousta zeleniny atd. Letos letíme po 10 letech zase do Bulharska i s detma , moc se těším na all incl. tak snad to bude stat za to.
@vercy88
v Bulharsku jsme byli nekolikrat,doporucila bych spis ubytovani nekde v rodinnem penzionu nebo pres Airbnb.All incl je podle me na Bulharsko zbytecne protoze se dobre a levne najis i v restauraci.
Vyborne letovisko je Obzor,lezi mezi Varnou a Burgasem,neni ani moc male,ani moc velke.Naopak nedoporucim Zlate pisky ci Slunecne pobrezi.
Byli jsme v tomhle penzionu a spokojenost https://www.travelportal.cz/zajezdy/bulharsko/o...
Byli jsme s all inclusive. Sním všechno, ale tahle kuchyně 🤦♀️ dva dny dobrý, třetí den už nám ta stejná pachuť všechno lezla krkem. Dávají stejně koření do veškerých masných jídel. Je úplně jedno, jestli je to maso v omáčce, pečený, vařený, na grilu. Saláty byly dobrý. Ovšem když máte hotel natřískaný doslova nemažraných důchodců, co si narvou 4 talíře a ještě hladově hltají, co má stůl vedle, je to ostuda. Pak jsou lidi, co si vyberou maso nebo sýr a přílohu tam nechají. Je to fakt trapný. Měl by být nově postavený Belveder jakože prý fakt luxus. Ten už jsme kvůli covidu nestihli. Ale plíseň na pokoji byla trochu cítit při příjezdu. To je prostě tím klima tam. Pak jsme měli pořád otevřené okno a vůbec to nebylo znát. Taky nechápu, proč je na hotelovém pokoji koberec, který zrovna při té vlhkosti není ideální. Jako lepší gurmánský zážitek doporučíme restaurace. Není to drahé a oproti monotónní pachutí to taky jde
@aselluska asi je potřeba si lépe vybrat hotel. Ta kuchyně all inclusive ani zdaleka všude není taková, co píšeš. Nesmíš brát lowcost, pak můžeš očekávat podobnou kvalitu. Ale to není jenom v Bulharsku, to je všude. Musí to dělat tak, aby to bylo ziskové.
@blondynka400 lowcost? Tak pro někoho je 40 000 málo no. Byli jsme na Kapverdách, sice o trochu kratší dobu, ale jídlo bylo nesrovnatelný. Známý co jezdí jen Bulharsko říkají to samý. Ty tam jezdí za 60 tisíc na 14 dní, 4 osoby.
@aselluska promiň, ale 60 tis na 14 dní je pro 4 osoby opravdu lowcost a nemůžeš očekávat nějaké zázračné služby.
Neříkám, že Bulharsko je top, jak jsem psala, oni to úplně neumí. Ale rozhodně se tam dají najít hotely, které jsou naprosto ok a i v rámci programu all-in jsou zcela ok. Jen to není za tvojí uvedenou cenu, což mi přijde naprosto v pořádku, protože ani Bulhaři nejsou kouzelníci.
Vloni jsme byli na Slunečném Pomorie Sun. Ubytování krásné čisté, každý den uklizeno. bazén , animační programy( přímo v hotelu),Jídlo moc dobre ale je to Bulharska kuchyně , takže koření a směsi, maso tisíckrát jinak, pokud pojedeš s dětmi doporučuji hotely s bazénem a hlavně v první linii u moře, protože i blbých 400m se zdá jako kilometr. More čisté, pozvolný vstup, těm vlnám se míč nevyhnes je to taková loterie, bývá dost větrno.
V Bulharsku jsme byli několikrát, spíš jako mladší a nenároční klienti. Ale jednou to bylo fakt peklo. Češi jsou nuly skoro všude 😁 jinak Bulhaři jsou celkově takový kšeftaři, zloději. S dítětem bych nejela. Byli jsme v Astorii a ten druhý hotel jsem radši zapomněla 😁
S detmi je faj oblast Sveti Vlas a more bez vln,sezenes i lepsi hotely s all inclusive,kousek busem se da sjet na vylet do Nessebaru...ale jak se psalo vyse tam nic uplne top nenajdes,je vsechno takove Bulharske....nam se tam moc nelibi more,ale kvuli ceny tam jet jde,pomer cena vykon tam opravdu je,ale clovek musi byt skromny a hotel pro dite vybrat min.4 hvezdicky nebo i vice...
Mozna jeste Primorsko,ale to je jak kedna velka ceska vesnice,ale moznost dcou plazi,jedna temer bez vln druha mirna ale s vlnama,da se stridat...Jako mne se nelibilo ty moznosti co se tam da delat v tom Primorsku,ale nebyli jsme tam s detmi ale jako mladi nenarocni...
My jsme byli před 3 roky v Evrika Beach a spokojenost po všech stranách.
@vercy88 dobry byl Caesar Palace,ale prejmenoval se na Tiva del Mar a ted nevim jak je na tom...
@blondynka400 takže to asi není úplně o tom, kolik to stojí ne? Když dám 40 a 15, jen je rozdíl v zemi. V Řecku to bylo naprosto nesrovnatelný. Nechápu, proč mi píšeš, že dát, podle tebe teda tak ubohou částku, je málo a chtít po tom zázrak. Navštívili jsme toho hodně a Bulharsko na tom bylo nejhůř, co se jídla týče. Nejsme jediný, kdo to říká. Takže to není úplně o tom, jestli dám víc nebo míň, když jak píšeš, "to neumí". Za celý pobyt jsme měli v hotelu jednou rybu. A byla tak vysušená, že se nedala jíst. S Kapverdy, Řeckem, Portugalskem, Španělskem nesrovnatelný.
@aselluska s jidlem souhlas,all inclusive se v BG se moc nevyplati,ale s tim maly ditetem je to vopruz jeste shanet kde se najist,jidlo mimo hotel tam uz ale docela jde,ale je treba pocitat s tim,ze je mastnejsi,proste takove Bulharske.Na druhou stranu je to taky dovca pro rodiny,ktere vic za dovcu dat nechteji,more tam je a decka se tam taky vyblbnou...Zas tam neni tak to pocasi stabilni a neni neobvykle,ze i v sezone tam treba 2-3 dny proprsi,takze do BG jet minimalne na 12 dni.
My byly v Bulharsku dvakrat, poprve v Kotve, tam to bylo super pro deti na vyradeni a posledne v Iskaru, tam to bylo teda s all inclusive velmi chudy, a jeste sme si odvezly vsi😅🙈
@aselluska jestli si myslíš, že úroveň hotelu není o penězích tak to fakt nemá smysl diskutovat. Už vidím, jak jste byli za 40 na Kapverdách a každý den jste měli humry a pravý kaviár 😀
@marcicek84 co je pro tebe sezona? Já byla v BG hodně krát a nikdy jsme tam neviděla ani kapičku deště....
@blondynka400 v BG je letni sezona od konce cervna do zacatku zari...
top sluzby a ubytko s kvalitni all inclusive se slusnym jidlem... tak to v bulharsku opravdu necekej, tohle bulhari stale neumi i kdyz se teda zlepsuji, ale ve srovnani s jinymi zememi, jsou fakt zpozdeni se sluzbami...