Ahoj maminky / tatinci,
Chtela bych se zeptat na vase zkusenosti s autosedackou od znacky Reemy. Jde mi o Reemy fix 2019, vydrzi vam v ni dite, mate nejake prime zkusenosti ze bezpecne ochranila vase dite pri autonehode?
Drive tu byla diskuze ke ktere se pripojil i vyvojar z Reemy, na zaklade toho jsme sli sedacku koupit, bohuzel nam ve dvou baby centrech shodne rekli, ze je to to horsi, co se na trhu prodava a ze se sedackou nemaji zadne zkusenosti, v jedne ji dokonce hledali nekde ve skladu (standardne ji ani nenabidnou). Je mi jasne, ze prodavacka nemuze znat detaily ke kazdemu zbozi na prodejne, ale ani v jedne nam k ni nic nerekli a "cpali" nam jine prodavanejsi sedacky. Navic, kdyz jsme se zeptali na cokoliv krome ceny, bylo videt, ze otazky nejsou zadouci. Nenasla jsem ani webovky, Reemy nema? Moc dekuju za pripadne postrehy a zkusenosti, jsme z vyberu autosedacky naprosto bezradni ☹.
horsi, co se prodava na
Drive tu byla diskuze
@zelenaesmolda Dekuju, kouknu 🙂
My ji pro "malou" máme, ale z důvodu, že ve dvou letech už měla 20 kg. Takže jsme hledali něco s petibodem, do kterého se vejde. Byla jsem pro ni v Praze ve Vysočanech, původně jsem jela pro joie bold. Dcera si obě vyzkoušela a v Reemy se jí sedělo líp. Prodavač mi prisel ok a orientovaný, dle něj byly obě srovnatelný.
@adinka19
jinak sedacka to neni dobra uz z letmeho pohledu-1) velke vahove rozpeti a 2) nikde nepisou,ze by byla aspon do urciteho veku protismerna.Dat male dite do posmerne sedacky je strasny hazard.
3) nesplnuje isize normu,jenom tu starsi R44
@adinka19 Tuto sedačku máme a zatím na ni nemohu říct nic negativního. Nebourali jsme a doufám, že nikdy ani nebudeme, takže na tohle odpovědět nedokážu. Když jsme potřebovali původní sedačku pro mladší, tak jsme šli vybírat původně sedačku 9-18. Ale zjistili jsme, že do této kategorie naši dceru (3r) nedostaneme, resp. všechny top značky jí byly těsné a maximálně na pár měsíců. Větší kategorii jsem ale nechtěla, tříbodový pás rozhodně ne a také dcera neměla 18kg v té době, takže fakt dilema. Tuhle nám doporučili v prodejně. Jedná se prý o novou značku, údajně komponenty jsou vyráběné v závodě kde se vyrábí i Britax, prodejce o ní věděl informace a chvíli povídal. Líbilo se mi to, že není robustná, jednoduchý design, žádné serepetičky kolem. Má isofix a v-tether. A ten pětibodový pás to rozhodnul. Kupovali jsme ji v jedné pražské prodejně. Ale to víš, že jsem byla skeptická kvůli ceně (nízká) a neprofláknuté značce, dcery mi jezdí v Be Safe, do sedaček fakt investujeme. Ale když si do toho sedla dcera a zkusili jsme ji v autě, tak jsme jí vzali. Recenze na webu nemá ale např. v té FB skupině o protisměrných sedačkách jí zatím nikdo "nesepsul" a dokonce ani ten sedačkový guru, který je tam za odborníka, se k ní zatím negativně nevyjádřil i když několik příspěvků k ní tam je. A jaký problém s ní máte vy?
Zvažuji ji do auta k babičce, ale za stejnou cenu je i Britax Römer Evolva nebo Joie Bold, tak spíš sáhnu po ověřenější značce.
@barchen Ja s ni problem nemam vubec zadny 🙂. Jen se rada informuji (obzvlast, kdyz jde o tak zasadni vec, jako je bezpeci dcery) a informace typu: "tuhle ma kazdy" me nezajima 🙂. Chteli jsme protosmennou, ale mala uz od 9mesicu chodi a neposedi, ve vajicku uz se ji hodne nelibi a i behem jizdy me obcas drzi za ruku, chce neco podat atd., proto si nedokazu predstavit, ze by mi vydrzela v protismeru. Zrcadko by ji dle me zabavilo jen na chvili, jakmile by si jej okoukala, myslim si, bude rvat. A "bojim se", ze koupim protismernou za 14-16 000 a za mesic stejne budeme jezdit po smeru... nevim, jestli u nas bude platit, "po smeru to nikdy nepoznala, nebude ji to vadit". A jak jste spokojena s Be Safe, jezdili jste proti smeru?
@adinka19
tak kupte obousmernou sedacku i kdyz si nemyslim,ze by mela s protismerem problem.mala rvala ve vejci ale v pokracovaci protismerce je v pohode.
urcite nemusis kupovat protismerku za 14k,jsou levnejsi a porad dobre varianty.co treba joie spin nebo cybex sirona?ty jsou otocne 🙂
@adinka19
ber taky v potaz,ze do kazdeho auta nesedi kazda sedacka a je treba to vyzkouset 🙂
@zelenaesmolda To je asi jedine, co vime jiste 🙂, protoze manzel je vyuceny automechanik 🙂.
@adinka19
zajela bych vama do centra autosedacek bud v praze nebo v brne 🙂
@zelenaesmolda z Prahy jsem se vratili vcera s tim, ze nam cpali jinou Petite a Mars, kdyz jsme se ptali, nedokazala nam prodavacka rict nic jineho, nez jaka znacka odkud pochazi a co se prodava..., to je nam opravdu malo. V CB v Baby Centru to same, prodavacky jsou "proskolene" pouze samostudiem, nactou si o trech sedackach, ktere se prodavaji a nabizeji je stale dokola... je mu fuk v cem jezdi ostatni deti, ale neni mi jedno, jake nasledky by mohla mit nase spatna volba... nevis, jestli se nekde nedaji napr.na tyden pujcit? To je asi blbost, ale, alespon bychom tu protismernou vyzkouseli...
@adinka19 byli jste v centru autosedacek nebo jinde v praze?V CA maji personal proskoeny dobre,hodne lidi si je chvali.
@zelenaesmolda Tam jsme nebyli, v Malviku. Ze je primo CA jsme nevedeli ☹
@adinka19 malvik se nespecializuje na autosedacky,tem bych neverila.
@adinka19 Be Safe super, jenom jsou to mohutné a těžké sedačky a taky drahé. Tedy vajíčka ne, ty jsou malinké, už v 8m byl problém tam dostat dítě. Pak mám tu Izi modular, je protisměrná ale dá se i posměrně (jenomže pak to ztrácí ten nejbezpečnější efekt), má být až do věku 4 let ale to u nás ani náhodou, tím, že je tam konstrukce základny, síce posuvná ale konstrukce, tak není tolik místa na nohy, resp. tlačí to do nohou dítěti a na dlouhé cesty to dítěti vadí. A také to není do malého auta pokud jsou rodiče trochu vyšší. Za řidiče vůbec a za spolujezdce ano ale vyšší člověk se tam poskládá těžko. Takže sedačka super ale do většího auta. A také pak těžké, když máš sedaček víc, např. tři. To pak skládáš jako puzzle, kde se co vejde. A kolik je malé? Pokud má méně než 2 roky, tak s Reemy bych počkala, tohle je pro větší děti i když má pětibodový pás ale já osobně bych jí držela v protisměru. Jestli plánujete dětí víc a jezdíte hodně, tak Be Safe je dobrá volba, využijí i další děti. Ale pak jsou i jiné značky, levnější a snad i stejně dobré. Do Malviku už nejezdím, po reklamaci kočárku stačilo, už tam nechci koupit nic.
@barchen male je 10 mesicu a myslim, ze pokud bude druhe, jeste nejaky cas jedinackem bude 🙂. Ja mam vetsi rodinny vuz, manzel jezdi s combi. Jezdim denne (bydlime cca 30km od vetsiho mesta), jezdim s malou plavat, za rodinou, na nakupy...apod. Na nohy jsem se ptala a pry jezdi deti standardne v tureckem sedu, no nevim, jestli je to pro prcka pohodlne cestovani... Ani ja ani manzel nejsme konfliktni, ale, kdyby me vcera manzel trochu "nekrotil" udelala bych v Malviku asi halooo. Pani arogantni, neinformovana, celkove jsme meli dojem, ze obtezujeme uz ve dverich a to jsme prisli pro sedacku, polstr na druhou, dva potahy a jeste jsem se chtela porozhlednout..., odesli jsme aniz bychom tam nechali korunu....navic znechuceni a zdeseni.
@zelenaesmolda taky uz tam nevlezu 🙂
@adinka19 To bych fakt kupovala ještě protisměrnou. Je malinká a kor, když jezdíš takhle hodně. Ano, obvykle ty děti jezdí v tureckém sedu ale dceři to ve třech letech už vadilo na dlouhé cesty. Ty nožky hodně klepou o tu konstrukci té základny a docela věřím, že citlivějšímu dítěti to může způsobovat bolest. Malvik je kapitola sama o sobě, obzvlášť reklamace. Někde tady je k tomu i vlákno, jak se chovají. Bojkotuji je, raději nakupuji jinde.
Dcerka byla v Cybex Aton 4, coz je sice dobra sedacka, ale bohuzel hodne tesna. Krome vlozky pod zadkem nejde nic vyndat, aby se zvetsil prostor i pro vetsi miminka. Takze v 10 mesicich, chvili sedici, ale teprve 8kilova sla do sedacky 0-25 kg, ktera je do 13 kg protismerna. Dcerka nam roste do vysky, ale moc nepribira, takze ted ve 2,5 letech ma 11 kg. Az z protismeru vyroste, pujde do sedacky 9-36 kg, ktera ma protismer do 18 kg s moznosti prostor pro nohy zvetsit. Sedacka uz je doma pripravena, protoze bud dcerka driv vyroste z te, co ma ted, nebo syn-miminko vyroste z vajicka. Rozhodne bych ale batole nedavala do posmerne sedacky. Me deti budou v protismeru co nejdele.
@zelenaesmolda Dobrý den, už ze staršího vlákna vidím, že jste odpůrkyně Reemy. Taky jsem byla přesvědčena, že půjdu do nějaké osvědčené značky, nicméně při našich požadavcích se Reema blíží nejvíce tomu co potřebujeme. Dítě má 2 roky a 2 měsíce, váží kolem 15 kilo a měří 95 cm. Kategorie 9-18 kg (máme teď a je v ní už hodně natěsno) tedy nepřipadá v úvahu, i kdyby seděla tak to je otázka max. 4 měsíců a to si nemůžu dovolit. Dávat ho do vyšší kategorie 15-36 kg a poutat jen normálním pásem mi nepřijde bezpečné. Takže i přesto, že nemají kategorie 9-36 kg takové bezpečnostní výsledky, nevidím jinou možnost. No a v této kategorii z těch "renomovaných značek" -podle Dtestu (dělají testy u ADAC) bezpečnost Maxi Cosi Titan Pro 50% (čelní i boční náraz uspokojivě) - při té ceně to není moc dobrý výsledek, Britax Romer Advansafix (čelní náraz pouze uspokojivě), Evolva 123 (totéž, 56%) - v podstatě ty výsledky vzhledem k té ceně taky nejsou zas tak skvělé, Cybex jsme měli možnost i vyzkoušet a pultík nepřipadá v úvahu. A ještě jsem zapomněla poznamenat, že máme staré auto bez izofixu kde není ani tolik místa a do budoucna ho budeme měnit. Takže potřebuji možnost ukotvit i normálně pásem i isofxem. U Reema se mi líbí, že bych mohla 5-ti bodové pásy používat o něco déle a při přechod na normální pás, je tam ten přídavný pás mezi nožičkami.
Můžete mi někdo doporučit jinou variantu v této kategorii (ideálně polohovatelnou, ale není podmínkou) z osvědčených značek, která by měla za tu cenu alespoň dobré bezpečnostní výsledky? Předem děkuji za informace. Zdraví Daniela B.
@kateees
Dobrý den,
nakonec jsme koupili autosedačku Reemy. Já jsem s ní maximálně spokojená. Syn má teď 4 roky, váží kol. 20 kg a pořád je vlastně na 5 bodových pásech, a to je podle mě hlavní výhoda. Nicméně teď nám odrůstá dcera, takže syn půjde do "velké", ale vlastně klidně by v ní mohl zůstat. Někde od těch 15 kg, musí být sedačka upoutána 2 systémy ze 3 (Isofix, kotva, pásy), já se snažím poutat všechny takže když sedačku člověk předělává do jineho auta není to úplně rychlovka a sedačka je docela těžká. Nicméně já ji mám skoro pořád ve svém tak mě to netrápí.
Sestra pořizovala sedačku zároveň s námi pro mladší dceru, ta byla na té spodní váhové hranici (možná dokonce pod ní) a chvíli řešila že i při poloze sedačky co nejvíc v leže ji padala hlavička dopředu když usnula - pak do toho dorostla a dobrý. Ještě si ji pořizovala pak i kámoška a má akorát výhradu že povlak je kožený a nejde dát celý do pračky (děti jí v autě všechno) 😂 jinak je taky spokojená. objednávala navíc takový letní potah a to nedoporučuji, je to bílé frotecko a už nové vypadá hrozně).
Když to shrnu, vzhledem k tomu že je syn od mala trochu větší (viz debaty dříve), byla to podle mě nejlepší volba a neměnila bych. Kupovala jsem ji osobně ve Zlíně s tím že mi třeba pan poradí něco jiného, ale stejně jsem vzala tuhle a jsme spoko.
Jinak jsme naštěstí bez nehod, takže tyhle kvality jsme naštěstí neozkouseli. Tak přeji šťastný výběr ! 😉 Daniela
@adinka19
pokud chces opravdu odbornou radu najdi si na fb skupinu deti proti smeru a pana Realny Radek.
Tu diskuzi si pamatuju,kdyz jsem napsala svuj nazor na tuhle sedacku tak jsem byla za kravu...