Dobrý den. Chci se zeptat na zkušenosti vás maminek co vozite různě staré deti v autě. Momentálně máme jen jedno,ale v lednu se má narodit druhé a s manželem přemýšlíme jak jim dát sedačky. Miminko za řidiče a starší dítko za spolujezdce? Nebo obráceně? Děkuji za zkušenosti.
Starší seděla v protisměru vepředu a mimčo vedle mě vzadu. Když už to mladší v pohodě zvládal a starší mu uměla případně pomocí, sedli oba dozadu. Dcera po směru za řidičem (manžel je vysoký), syn v protisměru za spolujezdcem. V případě nejhoršího (nehody) se dcera dostane z vozovky rychleji (je starší a rychleji se dostane z pásů), syna budu mimo vozovku vyndavat déle.
Melo by to byt tak, abys co nejrychleji dostala z auta dite, ktere si samo nepomuze. Ale kvuli prostoru to mame opacne, starsi za ridicem
Mimino ve vajicku vepredu. Starsi vzadu. V obou autech.
Pokud jezdíš víc jako spolujezdec, dej si ho tak, abys ho měla křížem, tedy za řidiče. Snáz se k miminku dostaneš i za jízdy. A pokud budeš jezdit jako řidič, tak taky za sebe, je to nejbezpečnější z hlediska toho, že nebudeš mít nutkání řešit jeho potíže za jízdy a riskovat nehodu (což svádí v situaci, kdy je dítě vedle tebe nebo by bylo křížem).
Mám mladší za řidičem a starší za mnou. Já neridim. Mám tam zrcátko, abych na malého viděla, i když je v protisměru. Je to super vynález.
@gimlik starší sedí za spolujezdcem a mladší za řidičem … starší beru, ze je bezpečnější když je do chodníku … a menšího vytahnu směrem co cesty a odnesu si🤣 kdyby byly obě protismerky, tak bych dala možná dle velikosti sedaček a lidi v autě
Pořád máme staršího za spolujezdcem, protože ve velké protisměrce, ve které jezdí, by nemohl manžel řídit. Takže mladší pak šla ve vejci za řidiče a teď tam jezdí ve velké protisměrce, ale protože je menší, tak to manželovi nevadí..
Děkuji všem za zkušenosti. Vepředu vozit nechci. Bude asi nejlepší starší nechat za spolujezdcem a mladší za řidičem. V zimě nás bude vozit manžel a může nosit vajíčko rovnou. Já pomůžu staršímu.
@gimlik taky jsme to řešili podle místa. Přehazovali jsme je několikrát. Vajíčko s druhou bylo za řidičem, pak se koupila druhá pokračovací sedačka tak, aby zabírala méně místa než ta stávající a vešla se tak pohodlně za řidiče. První pokračovací sedačku máme velkou protisměrnou, která by se za řidiče nevešla, respektive nevešel by se tam muž jako řidič, takže jinde než za spolujezdcem být nemůže. Starší tak šla za řidiče, mladší za spolujezdce. Jenže starší pak měla v nové sedačce málo místa na nohy, takže jsme je opět prohodili a mladší jezdila v nové sedačce a starší za spolujezdcem (obě byly proti směrně). Když šla starší do po směru, otočili jsme novou sedačku za řidičem a přehodili děti.
@gimlik První dítě ve vajíčku za sedadlem spolujezdce, postupně dostávala nové sedačky a druhé dítě za řidičem. U nás čisté ze zvyku, moc jsem nestudovala bezpečnost.
Najstaršia za vodičom, prostredný za spolujazdcom, najmladšia na mieste spolujazdca ak idem s deťmi sama ak ideme niekde celá rodina všetky 3 deti vzadu (najmladšia v strede) ale tie sedačky sú tam dosť natesno takže kým netreba mať vzadu 3 deti tak jedno je vpredu.
@pilzzee proc dopredu deti nepatri? To uz je prezitek. Kdyz maji odpovidajici sedacku (a spravne vypnuty/zapnuty airbag) tak uplne v klidu. Nam dokonce vajicko neslo pripoutat dozadu(kratke pasy) tak vepredu byt muselo.
To same, kdyz mas treba jen trimistnou dodavku. Tam zadne vzadu neni.
Když se narodil prvorozený syn seděl za řidičem, abych na něj dobře dosáhla. Po dvou letech se narodil prostřední syn a ten pak šel za spolujezdce. Nejstarší syn zůstal kde byl. Když bylo potřeba sedla jsem si mezi ně. Když se narodil nejmladší syn, šel prostřední syn doprostřed a nejmladší zase za spolujezdce. Nejstarší syn musí být u okna, občas se mu děla špatně v autě. Nejlepší je když spí nebo kouká z okna. Teď mají kluci 12, 10 a 8 let a sedí pořád stejně. A ano pořád jsou všichni v sedačkách 🙂 Mají je rádi.
Mame VW Sharan. Místa dost na tři sedačky.
@gimlik ono je to asi celkem jedno, ale my měli vajíčko za řidičem, teď, když má otočnou, celkem velkou sedačku, tak je za spolujezdcem. Manžel je vysoký, tak ať si může dát sedačku hodně dozadu.