Mám otázku, chci pro syna sedačku Britax Römer Kidfix III M, ale když si do ní sedne tak mu nožičky nevisí ze sedačky dolů, ale kolena a lýtka má opřená o podsedák sedačky. Takže mu nožičky jakoby trčí dopředu. Syn splňuje minimální požadavky na výšku i váhu pro danou sedačku. Chci vědět jestli je to velký problém. Děkuji
@katherine88 ta sedačka má celkem velkej rozptyl.. takže tam možná bude plavat … je fakt dobrý sedacku zkusit s někým kdo tomu rozumí… u těch sedaček kdy dite drží už pasy z auta, ze je nutný je vyzkoušet; jestli vede dobře pás.. každý dite má jinou konstituci, takže muže sednout něco jinyho… já mám zatím jen teorii… u zatím se vleze do sedacky do 18 a 23kg, tak jezdí tam 😃mám lepší pocit z těch pasu autosedačky .. než z tribodu…
@katherine88 a jaký má míry? Kidfix moc není pro ty děti na spodní hranici
@jolana24 je na spodní hranici, má 16 kg a něco přes 100 cm, přesně nevím. Teď má Britax Römer King II, ale potřeboval by tu hlavovou opěrku výš, jenže už nejde. Proto hledám nejakou další sedačku.
@katherine88 hlava může přesahovat do výše očí/horní okraj uší
@jolana24 on se nevejde jakoby ramenama, ta sedacka ma takove to "účko" kolem hlavy, a zespodu se o něj opírají ramena. Nevím jak to popsat 🙂 je do ní už vysoký.
Tak mě zajímá jestli je to teda u té větší sedačky problém, že by měl nejakou dobu opřené ty nohy o podsedák než doroste.
@katherine88 Tak problém s tím bude mít hlavně dítě. Nebude to pohodlný.
Koukla bych na jinou sedačku. Třeba Nuna Aace má prodlužovací sedák do 3 pozic
@jolana24 děkuji, podívám se na ni.
Nebude to pro nej pohodlné, vyzkousej si nejakou dobu sedět v poloze, kdy budeš mít podlozenou polovinu lytek. Syn taky splňuje výšku i váhu sedačky 15-36, ale reálně je do toho proste maly. Každý má jiné proporce.