Römer Kidfix a výška dítěte

bb5
26. dub 2019

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Vybíráme pro syna (15 kg a 103 cm) větší autosedačku. Nejvíc se nám líbí Römer Kidfix. Ale byli jsme se na něj podívat v obchodě a paní prodavačka tvrdila, že je na ni syn příliš malý. Ukazovala, že by potřeboval ještě min 5 cm vyrůst. Nakonec ho do sedačky zkusila upoutat, ale pás mu šel opravdu hodně přes krk, prý už to lépe nastavit nejde. Na internetu jsem ale našla, že je vhodná od cca 95 cm výšky. Máte, prosím, někdo Kidfix a v něm takto "malé" (103 cm) dítě? Jde sedačka nastavit lépe než nám ukázali v prodejně? Díky moc!

jaja01k
26. dub 2019

Starší syn měl 103 cm ve 3 letech, Romer Kidfix dostal ve 3,5. Odhaduju, že mohl mít tak 108 cm a bylo to na hraně, že jsem si říkala, že pro menší dítě by nebyla. Od 95 cm je to podle mě nesmysl.

properjoey
26. dub 2019

Tyhle sedačky jsou od 105cm, dcera je má až teď ve 4,5 letech a šla do ní.ale je to fakt na hraně...takže pokud můžete počkat, tak počkejte

fyii
26. dub 2019

@bb5 ja musela taky koupit vetsi mame Britax römer kidfix xp, tu predchozi jsme meli do 18 kg taky britax römer, ale nejak nam ji prerost. Maly ma 28 mesicu, 103 cm a necelych 15 kg.

kittyy17
26. dub 2019

@bb5 doporučuji koupit kategorii 9-36 kg.

zelenaesmolda
27. dub 2019

@kittyy17 to bych prave nedoporucovala,ty kategorie s velkym vahovym rozpetim jsou vetsinou kompromisem co se bezpecnosti tyce a navic ty plasty maji zivotnost cca 7 let,pokud ma byt sedacka bezpecna tak by se nemela prekracovat doba jeji pouzitelnosti.v pripade autorky ma syn uz 15kg tak to asi nehrozi ale kdyby melo byt dite v te sedacce po celou dobu vahoveho rozpeti tak je to nanic.Navic pro takhle male deti je vzdycky bezpecnejsi protismerna sedacka,doporucuje se vozit deti v protismeru do 4 let,podle nove isize normy se musi vozit do 15m.

kittyy17
27. dub 2019

@zelenaesmolda právě proto že má zakladatelka malé 15 kg dítě, volila bych menší sedačku. Má níže umístěnou opěrku hlavy a může do ní poutat dítě klasicky pásem auta. Tento typ autosedačky slouží už jen jako podsedak s opěrkou, přídavné pásy nemusí použít vůbec, a pak je jedno, kolik má sedačka hodnocení v dtestu nebo životnost...
Jo, moje starší dítě, které mělo v roce třináct kilo, by určitě dobrovolně jezdilo v protisměru. Už v devíti měsících se mu tam nevešly nohy a děsně se vztekal...

zelenaesmolda
27. dub 2019

@kittyy17 tak dite nic jineho nez protismer nezna a nevi,ze se da jezdit i jinak.
radsi budu pri nehode resit zlomenou nohu nez poranenou pater.navic kdyz jim visi nohy dolu ze sedacky tak to taky neni nic pohodlneho.schvalne se mrkni na crash testy posmer vs protismer a uvidis ten rozdil.ja mam rocni dite a do posmerne sedacky bych ho nedala 🙂

Co se tech operek u sedacek tyce tak dite by melo mit raminka pod ni,pokud je moc male tak sedacka neplni svoji funkci jak by mela a je proto dulezite vybirat sedacku podle velikosti ditete.bohuzel spousta rodicu kupuje sedacku na bazaru,za par supu,neresi bezpecnost ale cenu a pak se pri nehodach strasne divi...

kittyy17
27. dub 2019

@zelenaesmolda no a právě proto radím zakladatelce, aby koupila něco v kategorii 9-36 kg, protože s ohledem na menší 9 kg děti má níž opěrku hlavy. Vzhledem k tomu, že její dítě má 15 kg, tak asi nepotřebuje řešit jízdu v protisměru a nechápu, proč to do téhle diskuze tahas. Můj mladší má 2,5 roku a jízda v protisměru a Crash testy mě též nezajímá..

zelenaesmolda
27. dub 2019

@kittyy17 no a ja bych zase do sedacky 9-36kg nesla,spis 9-25 a pak poridila 15-36

kittyy17
27. dub 2019

@zelenaesmolda zbytečná investice. Jestli chce poutat děcko v sedačce pásem z auta, tak je to úplně jedno, jestli je sedačka 9-36 nebo 9-25... Důležité je, že do 9-36 se vejde i menší dítě a může být připoutaného pásem z auta. Crash testy jsou v tomto případě k ničemu, dítě drží pás auta, a sedačka jen plní funkci podsedaku

bb5
autor
27. dub 2019

Díky všem za rady! Ještě to tedy promyslím.

barchen
1. kvě 2019

@bb5 Asi by to chtělo ještě jiný typ sedačky. My to teď řešili, akorát že dcera je do sedaček 9-15 už velká (původně jsem šla kupovat fakt 9-15 Britax Römer) ale pak pro 15-36 je ještě malá. Takže jsme zkoušeli v prodejně a i když nejsem zastáncem sedaček 9-36, tak teď jsem změnila názor, protože ta sedačka jí sedla. Reemy, nová značka na CZ trhu, ještě nemá moc recenzí má součásti, které jsou z Britaxů a design z ČR. Možnost poutání na pásy v autosedačce ale pak i pásy auta. V protisměru jezdila do 2,5 let ale její sedačku už potřebujeme pro další dítě, jinak bych to neřešila.

bb5
autor
7. kvě 2019

Pro případ, že by někdo váhal stejně jako my, bych chtěla napsat, že jsme dnes vyzkoušeli Romer Kidfix II XP Sict ještě na jiné prodejně a seděla dobře. Těch 103 cm, alespoň u nás, tedy na tuto sedačku stačí. Paní prodavačka v předchozí prodejně ji asi opravdu špatně nastavila.
Ještě jednou díky za zkušenosti, my nakonec koupíme tuto.