Ahoj holky, prosím o vaše zkušenosti s pultíkem u autosedaček Cybex. Chceme koupit Cybex Pallas 2 fix (9-36 kg). Dcera má nyní 18 měs. a 10 kg, je drobnější. Při zkoušce v obchodě se ji za pultíkem nelíbilo a plakala. Jaké jsou v tomto vaše zkušenosti? Zvykly si vaše děti na pultík? Nebo stalo se někomu, že si dítě na pultík nezvyklo a jak jste to pak řešily? Díky.
Ahoj, taky máme pallas 2 a malá má taky 18 měsíců a 10 kg 😀 my jsme zkoušely u kamarádky v autě a bez problémů...
Ono to bude taky jiné za jízdy... přece jen v obchodě je spousta lákadel ke zkoumání a vy po ní chcete, aby seděla 🙂 V jedoucím autě se dá sedět v klidu a koukat z okna...
Ja myslim, ze kdyz uz ted reagovala s placem, meli byste vybrat jjnou. 😢
bez problémů. je v ní moc spokojená. a nebrala bych ohled na to, zda zapláče nebo ne ale na její bezpečnost
Taky máme a malá je v ní spokojená 🙂
nemohlo to bejt způsobený třeba tim, že se v obchodě bála, když jste jí tam posadili, že je od vás v neznámym prostředí? Ono pak v tom autě, kde má spoustu koukání je to taky asi jiný...my jsme na ní přešli teď v osmi měsících a úplně super, jsme hrozně spokojený
Obe holky mame doted s pultikama,nechteji se jich vzdat 😉 😀
Sedacky nam dosly postou,takze zkouseni v obchode u nas neprobehlo vubec..ale spokojene byly rozhodne vic,nez ve vajicku 😝
Pultik je super,muzou si na nem hrat,malovat ..jist...celkove mi prijdou tyhle sedacy uzasne!Mame v druhem aute klasicke a holky sedi nejradeji v tech pultikovych.
Za nas je rozhodne doporucuji 🙂
Synovi se to nelíbilo prvních pár minut, pak už úplně v pohodě.
Spousta dětí pultíkové sedačky nesnáší a já se jim ani nedivím. Mně to přijde šílené a starší to viděla stejně, u mladší jsem to ani nezkoušela. Je jedno kde jsi to zkoušela, když se jí v sedačce nelíbilo, ideální to nebude (pro ní)
A nějaké řeči typu že si zvykne.... Jak jako že je to dítě, tak si zvykne? Co je to ze nesmysl... Přeci i dítě si může rozhodnout, je je mu příjemnější. Pultiková sedačka má své výhody, ale i nevýhody, určitě není bezpečnější, to se snaží jenom někteří výrobci namluvit, je to ideální marketingový tah. Zkus dát dítě "do klasické" sedačky a uvidíš, jak bude reagovat... Dle toho bych se pak rozhodla.
Navíc za mne sedačky 9-36 nejsou pohodlné pro malé děti a ani pak pro ty velké. Lepší je koupit sedačku pro každou kategorii zvlášť.
Mame, na obe deti,zvykly si rychle - okamzite a bez problemu (ale asi to bylo i tim,jak jsme je tam soupli celkem brzy cca v 10 mesicich,oba jsou dlouhani). Ted si naopak na tech pulticich hezky hraji, a obcas hodi opilecke celicko, kdyz v aute usnou. Spi v nich lrasne,porad je maji (v 18 mesicich) podrazene na maximum. Jsem velmi spokojena i kvuki bezpecnosti,jezdime hodne a dalky. Ale je fakt,ze kdyz mala dostane nejaky zachvat,ze nechce do auta (pac je zrovna dulezite jezdeni na odrazedle a tak), "zaklopit" ji tim pultikem je o nervy!
@mrazulkav to máš sice pravdu. Ale když máš dvě srovnatelné druhy autosedaček, jaksi nevidím důvod, proč dítěti nedat možnost si vybrat. Některému vadí víc pásy, některým pultík. Tak proč je natvrdo do něčeho nutit?...
A crash testy, já si nějak nevšimla podstatného rozdílu v hodnocení. Z pultíkových sedaček jsou děti při autonehodě jinak "potlučené" proti pásovým, ale rozhodně nemůžu říct, že méně.... (dětí po nehodách už jsem za svojí praxi viděla dost)
Jeli jsme do obchodu na základě recenzí najisto pro Cybex s pultíkem, ale pro jistotu jsme vyzkoušeli a pultík nám neprošel ani u jednoho dítěte. A to jsme návštěvu obchodu zkusili dvakrát, abychom mohli doma v klidu promyslet jinou variantu. Určitě se to liší dítě od dítěte. Ještě nás prodavač upozornil, že kvůli tomu, že je dítě chráněné pultíkem (super pro přední náraz), není upevněno pásy a při přetočení auta přes střechu může dítě ze sedačky vyklouznout. Nakonec máme Römer a dětem se v nich očividně sedí pohodlně.
Máme Cybex a jsme spokojeni. Dcerka si na pultík zvykla hned. Já jsem jí vybírala hlavně proto, že byla jedna z těch nejbezpečnějších a to u mě hrálo největší roli. Jinak my s řevem kupujeme aj boty nebo oblečení (když vyžaduje zkoušení 🙂) a pak úplně v pohodě. Já bych jí koupila a kdyby to fakt nešlo, vrátila bych jí zpátky.
@fidalka my máme cybex juno-fix. V obchodě se v tom malé líbilo, smála se na nás. Pak jsme měli období, kdy byl boj jí do té sedačky posadit a sama odstrkovala pultík a teď už je v ní spokojená. Když nasedáme už podává pultík, když jí vyndavám pultík sundavá a podává mi ho. Ale musím říct, že kdyby tenkrát v obchodě protestovala, tak bysme jí asi nekoupili.
Díky moc všem za názory 🙂
@sarinka_nevesta, @mrazulkav Zkoušeli jsme i Römer s normálníma pásma a tam taky řvala 🙂 Spíš si myslím, že se ji nelíbilo, že ji někam usazujeme a ona přitom chtěla běhat po obchodě. Sama chodí něco přes dva měsíce a zatím si to pořád dost užívá, takže koukala, kde co je a nějaký cpaní do sedačky ji spíš štvalo 🙂
Také máme Cybex pallas 2-fix a naprosto bez problémů. Při zkoušení v obchodě si dcera libovala, když jsme měli sedačku doma v obýváku, tak se na ní 2 x extra netvářila. Když jsme jí do ní pak dali v autě, tak od začátku bez problémů. Jen nemá moc prostor si třeba s něčím hrát, nebo tak něco. Jinak jsem se obávala, jak jí budu zapínat v dalším těhu a musím říct, že bez problémů - teď v zimě v zimním oblečení v 9. měsíci stále bez problému. Je fakt, že mám vyšší auto a krsáně se mě do ní dává. Nemusím se někam ohýbat 🙂
My koupili Cybex Pallas 2 pres internet, takze jsme nezkouseli. Zkusenost take jeste nemam, protoze mala jezdi zatim ve vajicku. Doma jsme ji zkouseli do sedacky posadit a bez problemu. Na "vyber" bych ji stejne nedala, bezpecnost je pro me bod c. 1 a jelikoz pult slouzi predevsim jako airbag, jsem si jista, ze jsme koupili spravne. Ale ja jsem v tomhle trosku maniak, ja bych mela i v te pultikove sedacce nejradeji jeste pasy. 😀
U pasu si nikdy nemuze byt rodic jisty, jestli se dite behem jizdy nevyvlece. U pultu je to bez sance. Navic mne staci videt nektere fotky tady, jak dite sedi v autosedacce s pasama a ma je volne tak, ze bych tam prostrcila obe ruce. A rodice jeste argumentuji tim, aby to chudak dite nemelo tak moc utazene a melo prostor na hybani. 🙄
Prvni syn ma Kiddy s pultikem a pamatuju si, ze kdyz jsme ji vybirali, prodavac rikal, ze jsou dva typy deti - bud pultik miluji nebo nenavidi. A poznaji se pry uz v obchode pri vyberu. Synovi pultik nevadil, tak jsme ji vzali. U druheho syna to bylo jinak, ten by nesnesl byt tak "primacknuty". Az ted, kdyz je starsi, jezdi v sedacce s pultikem, protoze ji zdedil po starsim brachovi, takze je na ni nalezite pysny.
Máme juno fix 9-18, je lepší brat ty kategorie postupně.
@fidalka moje osobní zkušenost: byla jsem ze sedačky nadšená, testy, recenze, všechno super. Synovi se v ní líbilo, neměl s tím problém. ALE v létě je v ní hodně zapařený, možnost jeho polohování je značně omezená. Jo, vyspí se v ní, nají se v ní, odpočine si. Pokud bych měla vybírat podruhé, vezmu sedačku bez pultíku. Záleží taky na tom, kam, jak často a jak dlouho jezdíte. Když jezdíme k babičkám atd. tak je to všechno v pohodě, snažíme se to vychytat vždy na čas jeho spaní. Když jedeme třeba neplánovaně, nebo na delší cestu, je mu ten pultík nepohodlný, nemá v něm možnost takového pohybu jaký by měl v pásech, zlobí se tam, nemůže se hnout. V létě se nám v autě dvakrát přehřál, zvracel, ten pultík opravdu v tomto udělá hodně. Když byl menší a neměl potřebu se víc hýbat, tak to bylo ok, ted už vím, že při delší cestě ho ten pultík omezuje v pohodlnosti. Přes zimu to ještě odjezdíme, ale na jaro/léto budem pořizovat bazárkovu autosedačku bez pultíku.
Naše zkušenost je, že bychom neměnili.. Bobeš preferuje pultíkovou sedačku, u babičky v autě je obyčejná na pásy a tam říká, že je to Ne Dobrý 🙂 jezdí v Pallasu od roka, teď mu byly dva a půl a ještě se nestalo, že by tam nechtěl, nebo že by mu to vadilo. Tím, že máme v autech klimu, tak se nepřehřívá, takže za mě určitě pultík..
mame pultikovu a super...skusila by som zaujat oblubenou knizkou hrackou, ktora sa da polozit prave na ten pultik....starsia bambulka uz je bez a nechyba jej...za nas je to top sedacka.
Cestujeme rozne taxikmi a to co obcas pouzivaju je jasne vyklapatko len ked ide taxik rychlejsie - sedim s nimi v zadu, tak to vidim, pridrzujem 😅 🙄 teda ak by sa cosi stalo, tak tie veci su tam skor k neprospechu....detto kopa z tych podsedakov...z ktoreho sa ditko smyka dole len v zakrute 🙄
Toto je robustne...ked sedia..tak v Tom ''nelietaju'', ked zaspinkaju tak prave pri pultikovej nevisi hlavka kadejak. Skusila by som este raz..ale deculko by som si na to pripravila - predsa len je to sedacka pre dieta s ktorym uz hovoris, rozumie ti. Teda tak aby sa tesilo, ze idete vyskusat a kupit sedacku aby mohlo na vylety..aby aj oblubena hracka mohla na vylety - u nas do skolky, za babkou..atd
Drzim palce nech sa Vam podari vyber i kupa 🙂
Syn pultík miluje.
Syn jezdi v cybex pallas od nejakych 9m a bez problemu, pultik bych nemenila a naopak by nevydrzel zapnuty v pasech... U nas maximalni spokojenost, polozi si na nej hracky, jidlo, opre si hlavu... Jinou sedacku bych nechtela.
Jo a v obchode byl nervozni ve vsech a nenechal se do nich ani posadit... Doma v pohode.
Máme též cybex a nemenila bych.Maly taky první jízdu brecel bylo to nove ale teď už v pohodě.Sam zvedá ruce a chce pult.Za jízdy to bude jiné.Zkoušela sem bez pultiku a malej me z ni vylezl a behal po aute.Z pultu se nedostane a ze to uz zkousel.
já měla pro dceru Romerku a několikrát se mi stalo, že se mi z pásů prostě vyvlíkla - a to jsem je utahovala. Teď už je v sedačce 18-36 a vybrala jsem právě cybex. A chtěla bych ho i pro syna . Ale chci se zeptat, jestli když potom odeberu pultík ( myslím u varianty 9-36kg - název teď nevím ) tak bude ta sedačka stejně velká, jako jsou ty, které jsou rovnou v té nejvyšší kategorii. Jde mi o to, abych potom až syn bude mít třeba těch 18 nebo 20 kg nekoukala, že se mi tam prostě nevejde ( to se mi stalo u obyč. sedačky na pásy, co jsme měli u rodičů v autě )
Ahoj, my měli na obě děti pultíkový Cybex a oba dva bez problémů. Malé té se vyloženě ve vajíčku už nelíbilo, takže byla v euforii, že sedí najednou správným směrem a vidí ven...to že má pultík nijak nekomentovala, brala to jako hotovou věc. U staršího syna myslím taky problém nebyl. A teda můžu doporučit, ovšem s jinými sedačkami nemám srovnání...