Při spánku v autosedačce mu padá hlavička, čím to je?

jajda2011
14. srp 2015

Ahojte koupili jsme autosedačku Zenith od babypointu je od 9-25 kil a je polohovací. A i když máme malého v poloze na spánek tak mu při jízdě padá hlavička do stran anebo dopředu. Nevím jestli je to chyba autosedačky nebo se to stává. Ale když jezdíme dálky tak se malému snažím podpírat hlavičku dekou ale stejně mu padá. Nepřijde mi to moc dobré. Máte to taky někdo tak? Čím to je?

ducik
14. srp 2015

@jajda2011 máme jinou, taky polohovací a taky hlava padá. uz to holt neni pololeh, jako u vejce. Spis polosed. Prodávají takové polstarky, dávají se kolem krku, za krkem jsou jen málo tlusté, tak 2 cm průměr, mají dlouhé "usi", které jsou naducane. Třeba by to pomohlo. Ale nezkousela jsem. Chtělo by to vzít sedačky do obchodu a vyzkoušet s malým. Jestli to bude ono

veruska007
14. srp 2015

Řekla bych, že je to typem autosedačky. Máme Storchenmuhle Starlight SP a děti tam i při spánku sedí krásně rovně, hlavu zakloněnou nebo opřenou zboku o ty postranní "uši".

Co zkusit dětský anatomický polštářek do auta? Třeba by to pomohlo.

ducik
14. srp 2015

@jajda2011 nějak takto, mají i bez te části pod hlavu http://www.slune-cz.cz/brica-cestovni-polstarek...
Obrázek i s ditkem

ducik
14. srp 2015

@veruska007 nevím, co jsem koukala na sklon sedačky u kamaradek, je to od oka stejné. Postranní uši máme též. Někdy spí hezky s hlavou na postranici, ale někdy mu prostě ta hlava pada

diniki
16. srp 2015

Kamarádka má také ten cestovní polštářek a musím říci, že je super. Asi také podobný pořídím. Jinak v těch větších sedačkách je to normální, že hlavička padá ☹

luckaamilan
16. srp 2015

je to zlou autosedackou. tiez sme to mali. Dostali sme nejaku "no name" a po hodinovej ceste, kde synovi padala silene hlavicka pri spanku, sme hned druhy den sli kupit novu podla D test spickovu kvalitu Romer a ta krasne drzi hlavicku. Urcite autosedacku vymente, padajuca hlavicka je v pripade autonehody katastrofa.
Vobec to nie je tym ze je syn vacsi..... je to silenou nekvalitou.

luckaamilan
16. srp 2015

@diniki
musim reagovat, nemate pravdu, hlavicka nemoze padat! nie je to tym ze je dieta vacsie, je to nekvalitou.

verena
16. srp 2015

@luckaamilan a co mate za typ autosedacky? My mame taky Römer, myslim nekake to duo cosi, a hlavička malému take padá. Tak už nevím...

melodygirl
17. srp 2015

@jajda2011mám Römer, která patří mezi nejkvalitnější sedačky a hlava dceři padá jen výjimečně dopředu, do stran nikdy, díky polstrování. Je potřeba občas kouknout dozadu, zda-li hlavička drží jak má a případně i z místa řidiče vrátit z předklonu zpět

lenjii
17. srp 2015

Mame pultikovou. Hlavicka ji nepada, kdyz trochu padne, ma ji podeprenou pultikem.

loc
17. srp 2015

My mame Romer nazev modelu nevim, ale ma zirafi design. Hlavicka v ni do stran nepada nikdy, jen obcas dopredu, ale tomu asi zabranit nejde. Taky se priklanim k nazoru, ze pokud hlavicka pada do stran, je to chyba sedacky a vyplatilo by s investovat do kvalitnejsi.

eficenka
17. srp 2015

@diniki
máme autosedačku cybex pallas fix 2 a cybex m fix a hlavička nepadá, jsou sice dražší, ale kvalitní

luckaamilan
17. srp 2015

@verena
mame King plus

babyrenka
18. srp 2015

@verena : autosedačka Römer Duo Plus používá technicky jednodušší způsob zavěšení pásů do skeletu sedačky a tím pádem i jednodušší polštářek pod hlavu dítěte. Ten pochopitelně nemůže být tak dobře tvarovaný a pevný, jako u variant s automatickým posunem pásů společně s hlavovou opěrkou, která je navíc tvarovaná tak, aby dítěti hlavu chránila proti bočnímu nárazu a zároveň ji i optimálně podpírala ze strany, když dítě usne. Spoustě rodičů to na první pohled připadá jako příliš technické a nepohodlné řešení, ale v praxi je tomu úplně naopak.

diniki
18. srp 2015

@luckaamilan My máme Maxi Cosi Tobi a v testech před 3 lety, kdy jsme ji pořizovali, vyšla jako jedna z nejbezpečnějších. Je opravdu dobrá, ale ta hlavička, prostě někdy padá i tak. Asi opravdu záleží na typu sedačky.

andy80
18. srp 2015

Já mám na obě děti Cybex a hlava jim nikdy nepadala, tahle sedačka už od pohledu nevypadá moc bezpečně.

andy80
18. srp 2015

Na autosedačce se fakt nemá šetřit. Nás stála 3500 a kupovali jsem dvě pro obě děti. Tenkrát vyšly jako nejlépe v Dtestu, tak výběr byl jasný. Autosedačky máme už asi 5 let, jsou jako nové a jak můj 10 letý syn, tak 7 letá dcera se do nich krásně vejdou a to dcera má 140cm a syn přes 150cm. Všichni tvrdí, jak už sedačky mít nemusí, že jsou velcí, ale když se do nich vejdou a nebylo jim 12 nevidím problém, aby v nich jezdily dál. Navíc jsou jim pohodlné a na delší cestování super 🙂

luckaamilan
18. srp 2015

@diniki
zalezi v jakych testoch. kto testoval...? ja pozeram testy nemecke a u Dtestu testy kto. prebrali z nemeckych testovacich casopisov...

verena
18. srp 2015

@babyrenka Problém bude asi v tom, že jsme ji kupovali před x lety pro prvního syna. V té době jsem ji pojímala jako nejlepší, co jsme sehnali. Myslím, že ta opěrka hlavy jede dolů s pásy, ale je spíš moc široká, takže tam zbývá místo. Hlavně mu ale hlavička padá dopředu, a to máme pořád polohu ležmo. Nyní zvažuju, že koupím ty krční opěrky pod hlavu, snad by to situaci mohlo vyřešit...