Ahoj maminky.
Chci se zeptat na poutani ditete v autosedacce.
Mam syna 2,5 roku. Je to kus chlapa a ma 20kg. Mame autosedacku a stale ho pasame vnitrnima pasama. Uz to jde, ale z tezka zapnout a pasy uz nejdou povolit.
Je mozne maleho v sedacce pripoutat uz velkym pasem od auta nebo ne? Je to pro nej bezpecne a muze se to vubec?
Moc diky za odpovedi a zkusenosti 🙂
Nevím, jakou máte autosedačku, ale obvykle se přechází na větší, která pak roste s dítětem delší dobu. Tam se poutá pásem od auta, ale zásadně v autosedačce k tomu vhodné! bez ní jezdit nemůže.
@mdch91 Nene mame Joie bold. Tam by ten vnitrni pas prave mel byt delsi a prekvapilo me, ze neni kdyz je to do tolika kg. I celkove mi prijde dost uzka. Ale to clovek vsechno zjisti az pouzivanim.
Holky ja vim, ze v sedacce do 36kg Joie bold muzu pasat i velkym pasem. Ale ptam se jestli je to bezpecne kdyz ma jen 2,5 roku ikdyz ma 20kg.
A to nejde připoutat ikdyz nemá bundu?
@bara88 No jde, ale velmi z tezka a malej rve jak pavian a manzelovi to nejde vubec. Mame z toho nervy vsichni 😀 Bydlime na dedine tak jezdime autem casto nekdy i 2x denne. A to zapina mezi nohama je strasne kratke takze kdyz ho posadim do sedacky tak si na nej sedne a pak ho musim jeste nadzvenout a vytahnout. No hruza uz bych nekoupila sedacku.
Mne prijde teda fakt zvlastni, ze bys nezapla 2lete dite do sedacky, ve ktere jezdi bezne 6,7lete deti. Neni spis ten pas nekde zasekly? Vsak i na vahu tam mate rezervu.
Jinak bud koupite nejakou velkou protismerku, asi tak klippan opti nebo axkid minikid nebo pokud to sedacka umoznuje, tak poutat pasem auta. Asi idealne doplnit beltupp pasem, podle me 2,5lety dite nedokaze sedet celou cestu tak, aby pas dolehal na telo. A pokud to sedacka neumoznuje, tak musi uz do 15-36 pokracovacky
@leninka800 jako já bych ho zkusila připoutat normálním pásem,uvidíš jak mu ten pas půjde, jestli ne přes krk a pokud mu to bude sedět tak bych ho asi poutala tak
@bara88 ale taky nema 2lety dite uplne mentalni kapacitu na to, aby sedelo bez hnuti v sedacce,.aby pas auta pekne dolehal, proto se zrejme zakladatelka ptala, protoze z toho ma sama strach.
Proto se vyrabi protismerky na 5bod az do 32kilo, protoze jsou male deti s predpokladem, ze budou hodne merit nebo vazit.
@leninka800 máme joie bold pro syna 5 let. Měří 106 cm a váží necelých 16 kg. Ty pásy jsou tam dlouhé dost, stačí povolit. Je pravda, že ze začátku to šlo z tuha. Ale teď se to povoluje v pohodě. Jen jsem sundala ten polstr mezi nohama. A ano sedačky joie jsou ideální na hubenější děti. Zkoušela jsem tam posadit 2,5 leteho synovce co váží více než syn a je robustnější a byl v ní takový namačkaný, ale pásy měl v pohodě. Jinak co se týče poutání jen pásem auta, tak taky záleží na výšce dítěte, ne jen na hmotnosti.
Cca v tomhle veku jsme prostredniho stehovali do sedacky 15-36 kg, poutani ok, sedel klidne, nijak se nevyvlikal.
Ahoj, ja bych se zkusila poradit nekde v prodejne ohledne protismerne sedacky. Jinak ohledne toho poutani uplne chapu, kvuli tomu jsme ted 4 leteho syna davali do nove posmerne sedacky - proste mi tam nesel poradne utahnout, nevesel se na sirku. Mela jsem pocit ze proste kvuli te vyssi vaze (ale na limit ani zdaleka nedosahoval) nejde ten pas poradne zatahnout. Vytahnout jo, ale pri poutani to neslo utahnout. Byt tebou bych jeste zvazila posmernou s pultikem - odpada strach z toho, ze se z dospelackeho pasu vyvlikne.
@leninka800 pás bude někde seklý, vyndat a rozebrat, nejspíš bude někde problém, ještě možná blbost, ale nemáte tam ještě nějakou vložku, která by se mohla odstranit?
@mimco Mrknu se jeste poradne, ale nezda se mi :/
@vikinkav A to jsou potom nervy kdyz to nejde, ze? U nas vsichni nervni nez se odjede 🙂)
Nejsem úplně odborník, ale přijde mi ta sedačka hrozně malá.
@leninka800 musí tam byt v bunde? A má sedacka isofix? My pro triletou koupili axkid s tím paskem mezi nozickami, kam se zahakne pas. Uvažovali jsme i o britaxu, je sirsi v ramenou. Myslím, ze u vas to je na novou sedacku.
Jo a do sedacky jen v mikince, jinak pasy neprilehaji dobre k telicku a neni to dostatecne bezpecne. Ale na kratkou vzdalenost na to taky obcas kaslu 😉
Pošli fotku bez bundy, takhle těžko říct 😉
Ukaž bez bundy, připadá mi malá v ramenech. Máš ten pás provlečený tím červeným okem? Takhle to není vidět...
@leninka800 v prvé řadě by dítě mělo jezdit bez bundy, pokud ho poutas petibodem v bundě, tak se nedivím, že ti nestačí pásy.
Jinak se připojuji k tomu, co už zaznělo, podle mě 2,5lete dítě nemá mentální kapacitu na to, aby zvládlo tříbodový pás. Nárazově možná ano, ale ne tak, abych se na to jako řidič mohla spolehnout.
@leninka800
bunda nema v autosedacce co delat a navic mu spodni pas vede pres bricho a ne pres nohy coz je spatne.Vrchni dil pasu ma vysoko,vede mu pres krk.Ja mam 153cm a v nekterych autech s tim mam problem,ze mam pas prilis vysoko.Takze 2,5 lete dite poutat pasem od auta je podle me nesmysl.
@zelenaesmolda pres krk mu podle me vede proto, ze neni prorazenej okem hlavové operky, ktery ho ma drzet na rameni a je nabalenej jak pumpa, takze proto do sedacky vubec nezapadne a pak ho pres nohy. Ani to snad nemuze byt pohodlny, je tam strasne vepredu. Ale mam pocit, ze mu ta sedacka bude uzka i kdyz bude oblecenej, jak ma byt
Holky on ma jen bundu a pod tim triko. Jeli jsme jen 2km do obchodu to vyzkouset. Ta sedacka je spis na nas asi uzka a mala celkove. Meli jsme i vajicko Joie a taky jsme museli menit za jiny model. Vetsi, prostornejsi.
@maudd Jojo je provleceny. Me taky prijde, ze zacina byt mala v ramenech ta sedacka. Malej je vazboun. 🙂
To prece zalezi, co mate za sedacku. Velmi pravdepodobne budete muset. Nad 18 kg maji jen 2 sedacky 5bodovy pas (reemy fix a joie bold), takze zrejme mate sedacku do 18 kg a poutate v ni 20 kg dite?