Synovi bude rok už sedí dlouho sám a hledali sme sedačku co nebude stát svět ale bude bezpečná, sice není protisměrná a je na pásy nemáme v autě Isofix staré auto . slyšela sem od odborníka že podle jeho názoru je nejlepší bezisofixova sedačka na trhu to mě tak nějak uklidnilo 💖objednávané přes internet vím že by se to nemělo ale co už máte někdo zkusenost s tou sedačkou jak je pohodlná a jestli ste jí měli tak do kdy vám vydržela syn je celkem dlouhý 11m 82cm 😂 mám v plánu nechat co nejdéle ve vajíčku.
@icamana193 nam do tech 3-4 let a druha v ni uz jezdi od 9 mesicu, ve vajicku byla narvana a jinak stabilne uz sedela...da se napolohovat,ze dite sedi jako ve vajicku...
Kupovali jsme ji když měla dcera 1 rok a 2 měsíce, na vajíčko už prostě byla vysoká. Bylo to v roce 2018, tehdy sedačky se základnou nebo otočné sedačky teprve začínaly a nebudily ve mě moc důvěry. Kinga II jsme kupovali na mall.cz ve slevě. Byli jsme s ní spokojení.
Taky jsme ji měli, syn v ní byl taky zhruba od roku, protože byl prostě veliký... přišla mi v pohodě, i když mi tě začátku taky vadilo, že takle malé dítě sedí a po směru.
Vlastní zkušenost ohledně bezpečnosti při nehodě nemám
Koukni třeba na Joie stages, je na pásy, chválená, cenově podobná jako King II a je to protisměr.
Máme jí a jsme s ní spokojení. Syn je v ní od roka, vím že není ideální po směru, ale v protisměru syn strašně zvracel, ke konci i ve vajíčku. A v posmerne zvracel jen 2x. Jako posmerna nám byla také doporučena tahle.
Vozime v ni uz druhe dite. Realne se do ni vejde dite do cca 105 cm, pak uz synovi prerustala hlava pres okraj a petibod ho tlacil na pindourovi. V dobe, kdy jsme ji kupovali (2017) se jeste protismer tolik neresil. Je pohodlna, libi se mi, ze lze dat do pololehu, snadno se prendava. Protismer by ti doporucil kazdy odbornik, tak to zvaz. Ja uz bych dnes kupovala otocnou, kdybych brala novou, minimalne pro ten pocit, ze mame moznost volby. Ale realne mam kolem sebe temer vyhradne jen lidi, kteru vozi po vejci hned v posmeru - dokonce i taci, kteri koupili otočný protismer, presli v roce a půl do posmeru. Jedinou vyjimkou je jedna kamaradka, ktera na tom fakt baziruje a dceru mela v protismeru do 6 let.
My ji mame a jsme spokojeni. Dcera tam sla v roce a ctvrt a vydrzela do 4let. Syn je taky dlouhy a zaroven hubeny, prechazel na ni kolem 1roku. Ale asi mu nevydrzi tak dlouho...
Ahoj, já jsem s ní mega spokojena a jinou bych určitě nekoupila, mám je pro obě děti. 🙂 Obě v ni začali jezdit kolem 15m a doufám, že dlouho vydrží. 🙂 Protisměrnou jsem nechtěla.
Máme, obě děti v ní byly cca od roka, starší syn je vysoký, ten tak do 2,5 let, pak už měl 105 cm a byla mu malá. Ale mladšímu budou v únoru 3 a jezdí v ní pořád, jsme s ní spokojení.
@icamana193 My jsme teď kupovali synovi BR First Class Plus (byli jsme u autorizovaného prodejce) - bude mu sice 8měsíců, nesedí, má 9kg, ale vajíčko má knopem - popruhy nejdou posunout výš a jen by mu to tahalo ramínka dolů. Jediná možnost do našeho auta (nemáme isofix a chtěli jsme protisměr) byla právě tato od Britaxu. Je protisměrná do 13kg (pak je do 18kg po směru), polohovatelná - což je obojí super, jelikož je spáč na cesty. Stála nás 4500,- + jsme dokoupili výplň k hlavičce za 700,- (bohužel není v balení).
@martulka88 Jediná možnost? To asi ne že? Třeba Joie Steadi je taky na pásy a mnohem lepší než First class
@jolana24 Špatně jsi to pochopila - u Britaxe ano.
@martulka88 Fixovat se na jednu značku není úplně ok. Navíc First class vychází v testech špatně pravidelně. Celkově je ta sedačka nesmysl. Protisměr má do 13 kg jako každý dobrý vajíčko. Dala se sehnat lepší. Britax už dávno není záruka největší bezpečnosti
@jolana24 Dát za vajíčko nějakých 15000,-, do kterého by se prý možná syn vešel - pro nás na pár měsíců, to fakt nedám a z druhé ruky bych nekoupila. Takže cenově vajíčko do 8000,- by bylo pro našeho malého malé (byli jsme jak přímo u prodejce Britaxu, tak předtím i v obchodě s různými značkami). Ataky jsme potřebovali bez isofixu. My jsme s Britaxem zatím spokojení. Až budem řešit pokračující, tak uvidíme, zda půjdeme do Britaxe a nebo nějaké jiné značky.
@martulka88 15 tisíc za vajíčko??? Tak Dinofix, který je dost velký seženeš za necelých 5 tisíc. O pokračovací sedačce ani nemluvě. Britax už je dlouho překonaná značka a vydělává z velké části na tom, že před x lety byl jedna z těch lepších značek.
Kdybys jela někam do centra, kde mají víc značek a opravdu tomu rozumí, určitě by tě sedačka nestála 15.
Naše Joie Steadi na pásy je rozhodně lepší než takhle zmíněná sedačka a stála mě nová ( i s instalací přímo do auta ) na jaře 3 tisíce. Protisměr do 18 kg a vložky super.
@hezz17 tu zav4tis
Sedačka mu bude hrozně velká. Moji skoro 2 leté jí koupila babička k nim do auta. Když pominu protisměr, který je u takhle malých dětí hodně důležitý, tak měla kolem sebe tolik místa, že minimálně do 4 let v ní určitě nepojede.
Nevím jakého odborníka a kde ses ptala, ale dnes už jsou o dost lepší a bezpečnější sedačky, které nestojí celou výplatu 😉.