Pás "smart kid belt". Máte zkušenost?

skororozvedena
1. zář 2021

Ahoj ženy. Zjistila jsem, že moje nejmladší vyrostla a budu muset pořídit novou autosedačku. Při googlení jsem narazila na variantu dětského pásu Smart kid belt, tak by mě zajímalo, zda s tím máte někdo zkušenost? Zda to opravdu funguje dobře, je to praktické nebo je to jen reklama? Mohlo by to být fajn - méně peněz, méně odpadu, více místa vzadu (mám to tam jen tak tak a koupě většího auta v současnosti nehrozí). předem děkuji za sdílení zkušeností!

verunnaj
1. zář 2021

@skororozvedena záleží pro jak staré, těžké a vysoké dite, jsou nejake normy do kdy dite musí mít sedacku. A neprijde mi to bezpečné, je to prostě jen ochrana krku

skororozvedena
autor
1. zář 2021

@verunnaj synovi je 8, ale je dost drobný. ty osobně máš zkušenosti? volila bys raději podsedák? Děkuji za reakci!

j.a.n.i
1. zář 2021

@skororozvedena Asi takhle, pokud se rozhodujes mezi podsedakem a timhle, tak vem ten pas, udela minimálně stejnou sluzbu. Oproti kompletní sedacce je samozřejmě mene bezpecny, neb neresi bocni ochranu. Ja ho pouzivam u auta s kozenymi polohovatelnymi sedadly, neb tam sedacky bez isofixu tancuji.

slunea
1. zář 2021

Radeji podsedak, nez toto. Pasy maji vest pres tvrde casti tela, tedy kosti. Klicni kost a kosti panve. Tahle vec zvedne pas na uroven bricha, takze pri narazu dostane ditko plnou palbu do mekkeho briska, kde jsou zivotu dulezite organy a muze v nich nadelat peknou paseku.
Idealni je sedacka 15-36kg, pokud z ni uz ditko nevyrostlo. Zajisti dobre vedeni pasu a ochranu proti bocnimu narazu (dítě hlavou nevyskli okynko). Pokud je ditko na sedacku uz velke, tak podsedak s isofixem, aby podsedak nevyklouzl (a tim by spodni pas byl na brise a sikmy na krku).

j.a.n.i
2. zář 2021

@slunea Me by zajimalo, jak to podle tebe muze zvednoutvpas na úroveň bricha?

verunnaj
2. zář 2021

Já bych šla určitě ještě do sedačky… podsedáky jsou na prd, ale když už tak na isofix.. ze sedaček třeba Joie Traver nebo Nuna Acce, ale určitě bych zajela vyzkoušet. Přece jen 8 není zas tolik 🙂

slunea
2. zář 2021

@j.a.n.i dítě je mensi, nez dospely, takze staci i to, ze sedi rovnou na sedadle. Z jedne strany zveda pas zapinaci spona, z druhe ten klip na snizeni ramenniho.
https://i.cdn.nrholding.net/44219230/550/550
Uz i na promo fotkach to maji pekne blbe... Pas by mel lezet na stehnech.

slunea
2. zář 2021
https://www.youtube.com/watch?v=LXd-pUvEq4Y


Zhruba od pulky videa tam pasa kluka, vysvetluje, ale je to polsky.

jolana24
2. zář 2021

Určitě ještě autosedačku. Obzvlášť pokud je dítě drobnější. Ochrání ho líp než tyhle všechny blbosti dohromady

j.a.n.i
2. zář 2021

@slunea Uprimne, neridim sd promofotkami ale tim jak jde pas v aute, kde to hodlam pouzivat. A tedy ani v jedne sedacce nejde detem pas pres stehna, ale vsude pres kycle, jestli tomu rikas bricho.

slunea
2. zář 2021

Ono to neni muj vymysl, ze je to nebezpecne. Rikaji to odbornici pres autosedacky (konkretne treba ten fotelik.info) i spotrebitelske testy, tady which:
https://www.which.co.uk/news/2020/11/dont-buy-t...
However, when our test house carried out its own crash tests on it, we discovered the product doesn’t keep the shoulder part of the vehicle seatbelt low enough in a frontal collision. The horizontal lap belt section also pulls up during a crash, meaning it could put pressure on your child’s delicate abdomen area and potentially cause dangerous internal injuries.

We believe that using the Smart Kid Belt would not be much safer than transporting your child using just the vehicle seatbelts; something that is prohibited for children who are less than 135cm in height.

skororozvedena
autor
2. zář 2021

Děkuji všem, asi fakt koupím ještě normální autosedačku... snad ji tam nějak narvu, k těm stávajícím dvěma. To zapínání pásů, to je dycky porod... :-/ ale jasně, jak jde o bezpečí dětí, tak raději neriskovat.