Ahoj chtěla bych se s vámi poradi mam 2 synové jeden má 6let a váží 18kg druhej má 8let a váží 17kg. Můžu jim dát do auta podsedák? Máme už třetího syna je mu 1 měsíc a máme menší auto tak se tam mačkáme tak bych jim už chtěla dát ten podsedák. Předem děkuji za rady 😊
nebo když už tak aspon podsedáky s isofixem,pokud teda máš v autě isofix
@nikol60
podsedak neni bezpecny v zadnem veku
Podsedak jim neochrani hlavu. Jestli se mackate, ale vejdete, tak se mackejte dal.
Nejstarsi by mohl na prostredku mezi sedackama na podsedaku , nebo bez s pasem jen pres bricho ( aby mu to neslo pres krk) Technicky je podsedak myslim od 15kg, ale sedacka je rozhodne bezpecnejsi. Koukam ze to jsou jeste tintitka 17 a18 kg v 8 a 6 letech.
Vzhledem k váze to musí být drobci, takže fakt bych to nedělala....
Holka má 20 kilo a asi 116 cm. Jezdí v autosedačce a jenom výjimečně na podsedáku.
A kolik měří? Vypadají jako drobci. Pokud to jde, jakkoliv,nechala bych sedačku.
@konidana
pas jenom pres bricho je ti uplne k nicemu
@zelenaesmolda my treba na střední sedacce jinej nemame. Jen brisak.
@konidana
tak tam dite nema co delat,neni to bezpecne.
Já tedy nevim, ale můj syn v 5letech má cca 120cm, 23 kg, je štíhlý a já se vždy děsím jen jeho už větší autosedačky, natož podsedáku. Neurychlovala bych to ani náhodou. Máme Romera do 12let, což tam asi určitě nebude, ale v autě já mám tedy respekt největší. Mladší jí chce též, ale naštěstí má pořád málo kg. Zkusila bych hledat sedačku tak, aby se vešli všechny tři, případně jedno dítě na místo spolujezdce.
@zelenaesmolda a to ho mam vezt na strese?🤣
@konidana
neee,voz ho v podstate nepripoutaneho,vsak pohoda ne?
Můžeš jim dát podsedák. Můžeš dělat, co chceš. Ale bezpečný to neni ani trochu a já osobně bych byla strachy bez sebe.
@loylii tak ono jak se dostanou nad 18 kilo, tak neni moc vyber. Bud koupis sedacku 15-36, ktera se uz pouta ale pasem auta a v tom se mi nelibej ani nasi skorko sedmileti. Nad 18 kilo maji 5bodovy pas jen reemy fix a joie bold (pokud mate isofix a toptether) a nebo pasovy protismerny sedacky do 25 kilo.... Jako poutat 3lety dite jen pasem auta si fakt promyslete, podle me je to nebezpecny.
Určitě ještě nechat sedačky. 🙂
Ani jednomu bych ho nedala, syn má 6 let, 22 kilo a je na to malý, pás mu jde přes krk. Spíš než na váze záleží na výšce, ale při 17kg bych neřekla že budou dost vysocí, aby jim pás šel jak má.
Ve svem aute mam plnohodne sedacky, v manzelove je jedna sedacka a jeden podsedak a predstavte si, jezdi i vepredu. 🤣🤣🤣🤣
Jinak starší děti 9,5 a 11 roků jezdí bez sedaček až teď, už se do sedačky nevešly. Ale oba mají 150 cm a 34 a 36 kg. Po vajíčku měly tenkrát posměr, ale to jsem o protisměru nevěděla vůbec nic. Nejmladší má už protisměr.
tak můžeš ale bezpečné to moc není a navíc si nemyslím že jim pás nepůjde přes krk