Isofix. Bude povinný?

jana1349
7. zář 2019

Ahoj, prý by brzy mělo být povinné, mít v autě isofix. Budu v nejbližší době pořizovat novou autosedačku, ale moji rodiče isofix v autě nemají. Jak je to, může se jezdit dál se sedačkou připevněnou pětibodovým pásem nebo ne?
Nějak jsem nenašla uspokojivou odpověď na internetu, tak zkouším, jestli někdo není informovanější 🙂. Děkuji

zirafka11
7. zář 2019

Isofix je nyní povinně v každém novém autě. Ale nikde jsem neslyšela ani nečetla o tom, že majitelé starších aut by ho museli nechávat dodělat - to mi přijde jako blbost.

zuzita15
7. zář 2019

@jana1349 to je blbost, treba sedacky BeSafe, jedny z nejbezepecnejsich, nejsou na isofix.

zelenaesmolda
7. zář 2019

@jana1349
Je to nesmysl.Jinak doporucuju skupinu na FB deti proti smeru,poradi ti s vyberem kvalitni sedacky 🙂

jana1349
autor
7. zář 2019

Super, tak moc děkuju. Mě právě zmátlo, abych nekoupila nějakou sedačku a pak ji zas neměnila

summer2012
7. zář 2019

My třeba máme sedačku na isofix, která jde ale v případně potřeby připevnit i pásem 😉 ale tedy tříbodovým...o pětibodovém pásu v autě jsem neslyšela, pětibodový pás mívají dětské autosedačky

merope
8. zář 2019

@zelenaesmolda Vidíš, ty jsi mi kdysi doporučila tu fb skupinu - díky moc, poradili, sedačka sedí jako ulitá, měla jsem ji blbě připásanou. A ano, taky můžu jenom doporučit, pokud máte jakékoli dotazy, mrknout do té skupiny.

Obecně se říká, že isofix je primárně o dvou věcech - rychlosti upevnění sedačky a eliminaci chyb při upevnění. Jinak bohatě stačí pásy a bezpečné je to stejně. Jen pokud je někdo matlák jako já, tak právě s těmi pásy to může být upevněné špatně.