Holky, prosim o vase skusenosti jak vozite/vozili jste v aute dve deti do dvou let. Mam holcicku ktera bude mit 20m a jezdi v protismeru v autosedacce za spolujezdcem. Za tyden cekam dalsi holcicku, ktera bude mit vajicko za ridicem. Sedeli jste uprostred? Neumim si predstavit ze sedim vepredu a na miminko nevidim. Zrcadelko je nastaveno aktualne na tu starsi jelikoz je proti smeru. Dekuji
Dokud byl syn sám, tak jsem jezdila s ním, kdyžjsem řídila, tak tam byl taky sám. Oba nám ještě teď jezdí v protisměru a oba mají zrcadlo, takže na oba vidíme. Mezi ně bych se nevešla...
@sarihy mne nedela problem sedet s miminkem v zadu. Jsem radsi kdyz na ni vidim, muzu podat dudlik, piti, nebo hracku. Hledat po kazde misto k zastaveni kdyz muzu mimiko uklidit vedle sebe mi vyhovuje vice. A zrcatko nema jen proto abych na ni videla kdyz ridim ale dcerka kouka dopredu a je pro ni cesta zajimavejsi kor kdyz jezdime dlou trasy.
Nikdy jsem nesedela vzadu, uz kvuli tomu, ze bych deti poblila. Decka vzadu a ja vepredu. Jako ridic vajicko vepredu a druhe vzadu a nebo obe vzadu, podle toho jak moc druha ve vajicku rvala.😂
@nektarinka123 já nikdy neseděla vzadu. Ale jezdíme spolu hodně samy, od mala jsme se nebály ani 4hodinových cest. Když byl problém, tak jsem zastavila a bylo
@nektarinka123 já jezdím s dětmi vzadu ještě teď a druhá dcera má už přes dva roky 😄😄 nepřijde mi na tom nic divného a dopředu se ani nechystám 😄😄 v jednom autě sedím za řidičem - protože obě sedačky se vlezou vedle sebe a ve druhém uprostřed.
@nektarinka123 no nevim, ale nase sedacky britax romer fakt dalsi osobu doprostred nevitaji... jsou tak velke, ze teda sedet uprostred neni pohodlne ani pro dite bez sedaku natoz pro dospelaka. A to nemam zadne male auto, ale jak se to upne do isofixu, tak to proste je
Máme děti 17 měsíců od sebe. Jediné, kdy jsem s miminem seděla vzadu, byla cesta z porodnice. Jinak vajíčko i protisměrná sedačka vzadu a na hlavových opěrkách zpětná zrcátka.
@fyii no prave taky tam nezustane moc prostoru pro mne (muzu to brat jako motivaci na zhubnuti po porodu😀) velkou sedacku dopredu dat nemuzu, vajicko nechci a prvi mesice bych nejradeji sedela pri miminku🙈
Seděla jsem dlouho mezi dětmi a bylo to fajn, nemusela jsem se pořád otáčet a obsluhovat je. Ale měli jsme vždy velká auta. Teď si k nim občas taky vlezu když jedeme daleko a potřebuji se se synem učit.
Vozím děti tři, takže musíme sedět vepredu a děti vzadu no :D mě se teda vzadu stejně dela zle a malé děti na předním sedadle vozit nechci, tak ani není na vyber. V některých autech bych se mezi děti ani pohodlne nenacpala.
@nektarinka123 nevim jaky mate auto ale ja bych dala sedacku doprostred a sedela na kraji.
@nektarinka123 Seděla jsem s dětmi dlouho skoro do 6 let věku mladšího. Bylo to hlavně i proto, že mladší při jízdě v autě zvracel. Většinou jsem seděla uprostřed a ikdyz nejsem žádné tintítko tak jsem se tam v pohodě vešla a nijak nepohodlné to nebylo.
@nektarinka123 zalezi jaky bude miminko. Me kluk prvni auto nesnasel do ty doby nez dostal misto vejce normalni sedacku po smeru, pak se uklidnil, ale jinak rval jak tur a bylo jedno jestli vefle nej nekdo sedi nebo ne... dcera ty to bylo uplne fuk v cem a kam jedeme zapnul se motor a chralala hodiny ani rev brachy s ni nehnul🙂 to jen me pochodovaly nervy.
@nektarinka123 kdyz jsem jela jako ridic, mela jsem vajicko jako spolujezdce, dcera hodne zvracela, kdyz jsme jeli i s chlapem, sedela jsem vzadu mezi detmi, opet kvuli bliti mladsi, ted jim jsou 2 a 5 let a vzadu sedi sami, obe maji zrcatka a uplne v poho
@nektarinka123 taky jsem s dětma nikdy vzadu nesedela. Když bylo jen jedno a jela jsem sama, měla jsem vajíčko vedle. Když byli dva, byli oba vzadu. Zrcátko vůbec nevím co je. Jsou od sebe rok a čtvrt.
@swan42 sedacka je na isofix takze neni mozne mit ji uprostred.
@krisstina93 sousedi jsou tri a davaji miminko dopredu a mama sedi uprostred starsich dvojcat. Kdyz jsem jezdila sama s prvnim taky sem mivala mimco na spolujezdci ale jet tak po dalnici nebo treba do italie/chorvatska by me asi hodne stresovalo
Jezdila jsem dlouho vzadu mezi dětmi. Ve vajičku malému občas zaskočila slina nebo sopel, začal se dávit, byla jsem ráda, že ho mohu ihned odepnout a předklonit.
@nektarinka123 my jezdíme málo a prave spis ty dlouhé cesty, když už, jinak mám vše při ruce a pěší vzdálenosti. Navíc by mi teda v zadu bylo strašně zle. Ale zas je fakt, ze mám větší věkový rozdíl, když je potřeba třeba otrit miminu nudli, něco podat, chrastit hračkou atak, tak to udělá starší sourozenec :D
Já jezdim vzadu s dětmi. Hlavně, abych je trochu zabavila a neprořvaly cestu. Jsem tam dost namačkaná, ale nejezdíme daleko. Nicméně v některých autech to nejde, třeba ve fabii mých rodičů se mezi dvě sedačky nevejdu.
Sedím za řidičem a mladší je ve vajíčku na místě spolujezdce. Vidím na obě děti.
@palja Taky jezdím vzadu s malou, a to jí budou čtyři 😃 Člověk si nějak zvyknul a už to měnit nechci.
Já se starším seděla vzadu, po narození mladší se přesunula dopředu, zrcátka máme dvě. Uprostřed jsem seděla výjimečně, když jsme někoho vezli (není to moc pohodlné). Ze začátku jsme častěji stavěli pro můj klid a kontrolu miminka, občas kvůli řevu, ale jinak se to dá 🙂.
@nektarinka123 mate vzadu tři plnohodnotná sedadla?
@fyii jaké mas sedačky? Máme protismerky a vejdes se úplně v pohodě. Ale samozřejmě musíš mít plnohodnotné sedadlo.
@nektarinka123 jezdila jsem s detmi vzadu mezi sedackami kdyz byli dva mali a jezdim i se tremi (nejstarsi je vpredu). Jinak bychom zatim nikam nedojeli 🤷
Já seděla vzadu donedávna. Občas si tam pořád sednu, když jezdíme v pěti. Dokonce jsem tak jela s dětma autem do Belgie a nepřišlo mi to nijak hrozné, a to máme jednu sedačku směrem dopředu, takže míň místa na ramena. Ale ono záleží, co máte za auto a za sedačku. Do té Belgie to byla Joie Steadi a vajíčko BeSafe, takže dvě malé. Teď máme Everystage a Steadi a jde to taky. Ale když jsme teď byli u našich, jeli jsme v pěti do města a tam jsem opravdu chvíli nevěřila, že se tam vlezu. To jsem byla fakt zmáčknutá. A opravdu nezáleží ani tak na tom, jak velké máte auto, ale jak jsou vzadu udělané sedačky. My máme Mazdu 6, táta Superba. U nás vcelku ok, Superb takřka nemožný.
@veroniquecz
@jana_zofie
Mame hondu civic a sedacku joie i spin 360 a vajicko nuna pipa. Takze ve trech vzadu to bude masakr jestli vubec mozne.
@veroniquecz mam posmerny normalne Britax Romer nejaky ty Adventifix nebo tak neco. sedacky jsou hodne objemne a levne taky nebyly..kazda kolem 9-10 tis. deti jsou v nich spokojene..
@fyii já myslím skrze místo.
@nektarinka123 V životě jsem nejela s dětmi vzadu. I když bylo jen jedno dítě, vždy jsem seděla na místě spolujezdce. A ani žádné zrcátko jsme neměli. A upřímně ani nevím, proč bych vlastně měla sedět vzadu s dětmi? Chápu to snad jen v situaci, kdy dítě při jízdě zvrací. Ty děti to zvládnou, dokonce zvládnou i chvíli breku, než může člověk někde zastavit.