Autosedačka Maxi Cosi Citi nebo Cybex Aton Basic?

darina7
1. únor 2017

Ahoj maminky, poradíte prosím nějakou autosedačku? Chtěla bych co nejvíce bezpečnou i pro boční náraz. Zvažuji, že bych koupila nyní vajíčko buď Maxi Cosi Citi nebo Cybex Aton Basic (tak, abych mohla dát vajíčko na podvozek kočárku).
Ty bych měla tak na 1rok a pak bych koupila nějakou co splňuje normy I-size (R129) tedy např. Maxi Cosi Pearl nebo Cybex Sirona. Máte s tím některá zkušenosti? Moc děkuji

dzejn002
1. únor 2017

Používáme vajíčko Cybex Aton Basic. Jsme s ním spokojení, ale autem jezdíme jen příležitostně - z porodnice + dvakrát za měsíc u babičky. Pokud bych jezdila autem s miminkem každý den, tak bych zvolila asi jinou sedačku - malá byla strašně malinká a přišlo mi, že ta hlavička nebyla v sedačce natěsno nebo jak to popsat. Když byla úplné mimi, tak ta kulatá vložka s otvorem byla fajn a hlavička držela pěkně, ale jak trošku povyrostla, tak např. při spánku ta hlavička neměla bůhví jako oporu (ale malá nám nikdy v autě nespinkala). Teď jsme koupili sedačku 9 - 36 kg Avionaut Evolvair a zatím jsme ji vyzkoušeli jen doma - malá sama nesedí, ale je naprosto perfektní. Má perfektní vložku pod celým tělíčkem a speciálně v oblasti hlavičky je to pěkně vypolstrované a "těsné". Již splňuje právě to co mi u Atonu pak chybělo. Také se dá polohovat do 3 pozic, takže pro pohodlné cestování ideál. Moc mě překvapila. ;)

myshoun
1. únor 2017

Jako vajíčko jsem měla Cybex aton basic, jezdili jsme málo a navíc jsem měla i korbu, která šla připoutat do auta jako autosedačka. Byla jsem s vajickem moc spokojena, syn z nej docela rychle vyrostl, tak mi nebylo líto menší investice. Maxi cosi jsou bezpečné, kdybych řídila častěji, tak neváham investovat do ni nebo lepšího modelu od Cybex.