Milé dámy, sychravé počasí je tu a s ním spojené nemoci. Jak doma léčíte chřipku a jiné nemoci? Máte nějaké rady a zaručené fígle?
Vložte nám své tipy do této diskuze do dnešní půlnoci a já vyberu tři z vás, které od nás dostanou bezdotykový teploměr značky Hartmann v hodnotě 1199 Kč.
Tak tedy kapesníkům zdar!
Těším se na vaše tipy, mám zrovna nemocnou svou Danielku🙂
Klára
V pokoji u postele máme osoupamou cibuli. Pijeme Acerolu a když ne to, tak vitamín C s postupným uvolňováním. Hned druhý den se cítím líp. Na rýmu mi zabýra jen jedny kapky a mokrý ručník na topení.
Matýsek (15měsicu) naštěstí od narození zatím nestonal, ale i tak mam v záloze osvědčene tipy,jak se neduhů zbavit.Např. Při ryme prostrikavat nos Vincentkou, při kašli cibule s medem a dávat po lžičkach štávu,která se vytvoří...U starsich deti podavat Echinaceove kapky.vitamín C.Podavat detem hodne ovoce a zeleniny a tekutin.
Jsem spíše pro léčbu přírodní cestou než antibiotika či jiné léky. 🙂
Ať je Danielka brzy fit a můžete si užít Vánoce.
Mě zarucene pomáhá jist česnek i když je to pro tvrďáky když je nouze největší fakt zabírá. Teď bohužel skrze kojení česnek nemůžu, tak zabírá velký přísun ovoce
Nevím jestli je to osvědčený recept, ale začala jsem užíval prášek z mladého ječmene a od září se tedy držím. Děti taky, ale ty mám tedy nemocné minimálně (Ťuk, ťuk) vždycky z legrace říkám, že je to tím UM na kterém vyrostly 😉 Na kašel vždy zkouším cibule+med, ale přiznám se že bez této medikace je průběh tak nějak stejný...jinak na nateklé uzliny opravdu skvěle funguje měkký tvaroh v šátku!
Čaj, čaj, čaj🙂 a taky mokrý ručníky na topení🙂 ted zrovna s nachlazenim bojujeme, dceři sem dala na postylku vlhkou plinku,aby se ji v noci lip dychalo, když sem se na ni šla za chvilku podívat,měla ji omotonou kolem hlavy,tak mě pobavila🙂
Já si dávám horký čaj se zázvorem. Když je hodně špatně, tak cibuli naloženou v medu. Dcerce jsem nosík potírala mořskou vodou, mokrou plenku nad postýlku a hlavně jsem dohlížela, aby hodně pila. Zažily jsme už i přes 40ky teploty a tam jedině čípky a zábaly. Už ji nechci takto vidět. Bez sil...
Prevenci vidím ve vitamínu C přírodním i "tabletkovém", když přichází toto období zvyšuji dávku hlavně u dětí. Do nosu jedině mořskou vodu!
Na nachlazení používáme čistý vitamín C ve velkých dávkách, tzv. megaskorbickou léčku, dále vitamín D, echinaceové kapky. Při rýmě nakrájenou cibuli do pokoje, eukalyptus do aromalampy a loni se nám hodně osvědčily proplachy nosu slanou vodou. Měla jsem po rýmě za 2 dny, teď už si to nechají dělat i holky, protože zjistily, že jim to pomáhá.
Moje desetiměsíční dcera je zrovna také nemocná. Bojujeme klasickými léky, nějak si neumím představit, že do ní dostanu cibuli a česnek 🙂 Na kašel Tussin, na rýmu mořská voda, Nasivin a vysavač 🙂 a na horečky střídáme Nurofen s Paralen čípky. Když měla jen rýmu, tak jsem dávala do aroma lampičky eucalyptový olej a na postýlku mokrou plínku, ale netuším, jestli to něčemu pomohlo..
Dobrý den, já dětem kupuji vitamíny a denně dostávají vitamín C Celaskon. Kromě toho dodáváme spoustu vitamínů z ovoce a džusů. Džusy si mačkáme sami doma, nebo kupujeme. Jablečný mošt máme ještě vlastní. Zeleninu mi kluci moc nechtějí, jen tak rajčata a okurky. Když je mám špatně tak si naložíme cibuli do medu případně zázvor, med a citrón. To mi kluci sní raději než nějaké kapky proti kašli. Je to všechno přeslazené a vždycky je to natahuje spíše na zvracení. Jinak sbíráme v létě a na podzim všelijaké bylinky, tak z nich v zimě vaříme čaj. Máme meduňku, lipový květ, jahodník, mátu, sedmikrásky, podběl a samozřejmě nesmí chybět šípky. To sbírá jen maminka, protože moc píchají. Vysokou teplotu pak srážíme zábaly a samozřejmě, když to nejde jinak, tak léky proti horečce. Kluci mají rádi i obkládačky na hlavičky, tak to jim taky udělá trošku líp. 🙂
Mám tip mé babičky na případně zanícené rány: povařte bezovou kůru, naloupanou zelenou, která je pod kůrou, v mléce a tuto přiložte na zanícenou ránu. Hnis zmizí a rána se začne hojit. Mám odzkoušeno. Funguje na 100%. Když mi nic jiného nezbývala, tak jsem vyzkoušela a byla šťastná. Jinak by mi snad tenkrát i prst řezali.
My se potýkáme s nachlazením už podruhé. Poprve měl malý i antibiotika, zánět dutin...ale zvládni jsme to. Teď už jen rýmečka a navečer kašlík. Je na prd, že sme si to doma předávali snad donekonečna..když už mě bylo dobře, zase tatínek padl za vlast... pak babička a tak dvakrát dokola. Ale malému mám kapky na kašel, probiotika a dostatek tekutin. Nosánek odsáváme-někdy větší křik, někdy menší, ale co by za to naše maminky před 28lety daly... Mě postavil na nohy paralen grip v sáčkách, ale opět tekutiny, odpočinek (chodím spávat s malým přes den), vývary, čajíčky, med... Kapesníčky už ani nepočítám, byla by jich půlka popelnice, naštěstí si s nimi poradil kotel 😀 Tak tedy přeji všem hlavně zdraví!!!
U nás léčíme chřipku hlavně zachumláním do peřin, teplou vodou s citronem,medem,skořicí a troškou zázvoru. A již od prvních příznaků podáváme vitamín C a homeopatikum Oscillococcinum.
Veškerá léčba se ale neobejde bez starosti,péče a lásky,kterou dostáváme od toho druhého(většinou od toho, kdo je v daný moment zdravý a stará se o marodícího) 🙂
když na nás něco leze, tak rozpůlím cibuli a dám ji do ložnice, kde spíme, je to sice nelibá vůně, ale protáhne nás to a většinou se chřipka nerozjede...přítel si do čaje strouhá zázvor, ten já nerada, a vždy nemoc také podchytí v začátku a zázvor bacily vypálí 🙂 no a já se neobejdu bez citronu a medu, malému taky kápnu pár kapiček citronu do vody, je to osvěžující a navíc do sebe dostane nějaký vitamín C .. když míval syn rýmu a já ještě kojila, kápla sem mu vždy pár kapiček MM do nosíku, pomáhalo lépe, jak kdejaké "zázračné" kapky, už nekojím a taknám poslouží aspoň mořská voda..
Jako prevence ovoce a zelenina, děti momentálně ujíždí na pomelu a mandarinkách a dostatek tekutin. Při rýmě nosní sprej s mořskou vodou, pokud dcerky mají rýmu větší a začínají pokašlávat, osvědčil se nám Sinupret (dřív jsem vařila lotosový kořen, ale už jsme vůči němu imunní), a pokud ani ti nepomůže, tak Stoptussin sirup.
recept mám, ale pro dospělé s dětma ještě zaručené fígle nemám, ale když nás bolelo v uchu tak mamka vždy nastrouhala syrovou bramboru a přiložila na ucho vždy to zabralo 🙂.
Dobrý je zázvorový čaj a fígl pro dospělí: Teplé mléko, máslo, med a rum nebo slivovice ve velkých obtížích tím zapít ibuprofen a vypotit 🙂.
Manžel když příjde sezóna chřipek a zima obecně si dává jitrocelový sirup s vitamínem C (celý den nebo noc je v venku)
Tak nám nejvíce pomůže silný hovězí vývar, ten nás postaví zpátky na nohy 🙂 Jinak určitě zvýšit příjem vitamínu C, hoodně ovoce, hoodně zeleniny a hlavně hodně pít, to je základ. Také hodně zabírají přírodní antibiotika jako je česnek a med, med svým složením je schopný ničit bakterie a vůbec posiluje obranyschopnost organismu, nejlépe si dopřát každý den aspoň lžičku- preventivně 🙂
Co nám také vždy hodně pomůže je med a cibule, tedy: nakrájet středně velkou cibuli na jemno, přidat 3 lžíce medu, zamíchat a nechat v pokojové teplotě teplotě cca 30 min. Cibule pustí šťávu a změkne-potom opět zamíchat. Dáme do lednice a několikrát denně si pár lžiček dopřejeme 😉 Nabudíme tím imunitu a když máme kašel tak se nám o dost lépe vykašlává.
Každopádně každá chřipka, angína potřebuje hlavně pořádně vyležet a vypotit, pokud je to možné, i když vím že u malých dětí je toto celkem nemožné 😉
Pokud je tedy dcerka nemocná, hodně kojím a celkově jí pořád nabízím dostatek tekutin. Dávám papat ovoce a silný vývar si dáme celá rodina 🙂
Mě skolila nějaká viróza včera a to mám v pondělí rodit (naposledy jsem byla nemocná před rokem a půl, tak si říkám, co na mě to moje tělo zkouší 🙂 ). Takže jsem nasadila zázvor s medem a tymiánem (zázvor i med jsou přírodními antibiotiky, tymián podporuje imunitu). Do zavařovačky jsem si zadělala na sirup z cibule a medu (cibule je zdrojem spousty vitaminů a minerálů a působí močopudně, tak se snáz dostávají škodliviny z těla). No a pak taky trochu česneku (další protizánětlivá a antibakteriální rostlina) - udělala jsem si tvarohovou pomazánku a poněkud jsem to s ním přehnala, protože se mě partner po návratu z práce zeptal, jestli vyháním upíry 🙂 A kdybych začala kašlat, mám přichystanou bylinnou mast Psí sádlo, která se maže na hrudník a usnadňuje vykašlávání.
Tak teď jenom doufat, že se porod nespustí dřív.
Všem nachlazený dětem přeji, ať se uzdraví co nejdřív, aby si Vánoce mohly užít v plné síle 🙂
Cibule s medem a po lžičkách jíst šŤávu, která se vytvoří nebo cibulový čaj - nakrájená půlka cibule zalítá ne úplně vařící vodou. No a když to nepomůže tak jde na řadu chemie.
Mi používáme bylinkové čaje a na průdušky zaručené teplé sádlo nebo olej namazat na prsa a překrýt teplou utěrkou. Na dutiny a rýmu tygří thajská mast 😉
Já bojuju standardními postupy - ale můj muž tvrdí, že nejlepší je vypotit se na cizím těle 😀
A většinou to chce i praktikovat 😀 což, když člověku není dobře není úplně ono!
Léčíme domácím medem do čaje a eukalyptovým olejem do aromalampy na zvlhčení vzduchu a lepší dýchání 🙂
děti zatím nikdy nemocné nebyli, ťuk ťuk ťuk - dvakrát trochu soplík ale jinak OK, snad je to tím že starší byla dlouho kojena nebo tím, že od narození jsme z ní nedělali žádnou skleníkovou kytičku, byla venku v zimě, v dešti, od malička mezi cizími dětmi.... U nás s manželem nejlépe fungují tradiční věci - bylinkový čas a zejména čas z čerstvého zázvoru, vysoká dávka vitamínu C, echinacea a k tomu samozřejmě klid a pohoda (což šlo ale praktikovat než jsme měli děti 🙂
malá zatím bojuje jen s rýmou - musím zaklepat, protože i ta dokáže potrápit, řešili jsme to kapkami do nosu a teplým čajíkem a odsáváním, víc jsme nedělali. Jinak já preventivně používám čerstvý zázvor do čajíku a funguje, když už nějaká nemoc přijde, tak si dávám paralen a teplý čaj, většinou to za pár dní odezní.
Musím to zaklepat, ale chřipka se nám vyhýbá - naštěstí a rýma potrápí, ale dá se vydržet.
Tak nejlepší prevence je sport a zázvorový čaj 😉 když už chřipka přijde i s horečkou tak léčíme paralenem a hodně tekutin (teplý čaj nebo i džusy - třeba domácí jablečná šťáva), snažit se vypotit a když je teplota veliká tak i studené zábaly.....Přeji ať se Vám malá brzy uzdraví a můžete si užít hezké Vánoce 🙂
S léčením dcerky zatím nemám zkušenost, je jí 20 měsíců a je zdravá. Když leze chřipka na mne, nasadím mou speciální léčbu a když to chytnu v začátku, do tří dnu jsem fit. Pro manžela je to dost drastická metoda, ale mi zabírá 100%. Koupím hodně citrónů a minimálně 5 x denně vypiji hrnek černého čaje se šťávou z celého citrónu a 4 lžičkami cukru. Pro mne chutné a účinné 🙂
Když na mě něco jde, tak si koupím ananas, vezmu zázvor (letos bude domácí 🙂, manžel loni zasadil do květináče kousek a teď budeme sklízet obrovský kořen 🙂, a celé to pomixuju tyčkovým mixérem a udělám si takový shake vitaminovou bombu. Nicméně pokud to nepomůže, tak jsem do pár dnů v lékárně a kupuji obrovské zásoby nejakutnějších pomocníků na chřipku. Když by jste otevřeli můj šuplík, tak přes všelijaké léky a vitamíny nejde vidět na dno 😀 😀 Ano, manžel z toho šílí, ale já jsem spokojená 😀 a to nejdůležitější bez čeho si nedokážu přestavit život a mám vždy alespoň tři v pokoji je NOSNÍ SPREJ 😀 protože můj názor je, že pokud nemůžu dýchat, je to vlastně týrání...
My nastesti ani jeden moc nemocni nebyvame. Snazim se hodne dbat na prevenci. Takze se denne ladujeme ovocem. A kdyz uz nas neco opravdu dostihne snazim se nas lecit alternativne. Vcera zrovna manzel prisel s tim, ze ho skrabe v krku. Tak jsem mu uvarila rakytnikovy caj a nadopovala ho cistou kys. askorbovou, tak snad uz mu bude lepe. Jinak pro pripad, kdyby neco vlezlo I na dcerku tu mam Eucasol a tymianovou mast od Justu
U nás doma se vždy nejprve snažíme léčit přírodní cestou - dáváme různé různé bylinky, sirupy, zkoušíme babské rady a nutno dodat, že vždy úspěšně. Naštěstí patříme k opravdu zdravým lidem a synek to snad zdědil po nás. Nebyli jsme nemocní ani nepamatuju (a pro jistotu klepu na dřevo), jen nás občas postihne rýma a kašel. Na rýmu se osvědčila vincentka a na kašel používáme domácí sirup z rozmarýnu a tymiánu. Přidávám i recept:
2 hrnky vody
1/2 hrnku medu
1 hrnek třtinového cukru
5 větviček rozmarýnu
10 větviček tymiánu
dá se do velkého hrnce, vše se promíchá, dáme na 20 minut vařit, poté odstavíme, necháme vychladnout, přecedíme a můžeme nalít do lahví, uchováváme v chladu.
Přidáváme do čaje nebo můžeme podávat 4xdenně 2 lžičky🙂
Taky mi přes noc onemocněl syn. Zatím teda rýma a trošku kašel. Nasadila jsem čaj, ovoce a pohádky. Vařím česnečku a zítra budou topinky. Naštěstí syn má česnek rád a vím, že je to dobrý pomocník v tomto stavu.