Děti často touží po tom, mít doma nějakého domácího mazlíčka. Jak ale pak řešíte úklid všudypřítomných chlupů a dalšího nepořádku, který po sobě zvířátko zanechá? Máte neustále po ruce vysavač či mop, nebo zkrátka čekáte na to, až nepořádek přeroste pro Vás únosnou mez?
@simdan doma 3 děti a jaké domácí mazlíčky?
Mame dlouhosrstou borderku, kazdorocne prelinava. Resime to tak, ze ma svou boudu a je celorocne venku. Do baraku ji poustime jen na Silvestra.Jednoduche reseni, ne? 😀
Mám ovčáka a parsonku - parsonka chodí domů každý večer na véču a oba občas přijdou na navštěvu a zdrží se na pár minut 🙂 Protože tu máme hodně prachu i díky kamnům a dřevu, vysávám pravidelně jednou týdně (podle potřeby častěji) a podle potřeby zametám - někdy to není nutné, jindy i víckrát denně (větrání, větší pohyb o místnosti,...) Zatím vytírám jednou týdně, ale s prckem to budu muset praktikovat častěji 🙂
Čtyři deti, čtyři psi (nelíná jen jeden) = denně luxovat a vytírat 😉
@evakri82 waw a všichni doma?
@mates_neato jj, jen jedno dítko je v týdnu na intru 😀
My máme psa (kříženec vlkodava) a kocoura, dokud jsme neměli dítě, tak mi to nevadilo, že pouští chlupy, ale teď jsou venku na zahradě, pes je přes noc v domě, ale pouze v části, kde má manžel sklad, má tam svůj gauč. Kocour je venku celoročně. Opravdu je to neukliditelné, kocour ještě není tak hrozný, ale ten pes to je jedna velká hromada chlupů ☹
Denně vytírám, jinak se to nedá.. teď mi navíc začala fenka hárat, tak má chuděra kalhotky. Ale poslušně si je nesundavá.
4děti a 3zvířata-choďák a 2orientálky,ještě jsme měli 2peruánská morčata a králíka.
Vysávám a vytírám každý den.
Máme byt
Máme bernardýna, kocoura a králíka 😀 Hodně vyčesáváme a vysáváme, jinak to nejde. Ale je to pohoda, všichni tři jsou naučení být jen na zemi, žádný gauč , postel, kuch. linka, stůl apod......, takže to moc času ani úsílí nezabere 🙂
@mates_neato My mame madarskeho ohare a ma v dome jasne vytyceno, kde muze courat a kam uz nesmi. Do obyvaku a kuchyne nechodi vubec, loznice mame v hornim patre, takze tam take ne. Zaroven ma ale pelech v hale, kde o vsem a vsech neustale vi, takze nelezi nekde opusteny v koute. Nas pristup je, ze je to sice clen rodiny, ale porad zvire, takze u nas se neskemra u stolu nebo nevali po gauci. Pak to je s cistotou brnkacka, chlupu mimo jeho teritorium je minimum.
Mame stafika, chteli jsme kratkosrsteho psa, co nelina a dikybohu za to🙏🏻 Sem tam chlup samozrejme nekde je, ale nic dramatickeho, vetsi binec rozhodne delaji deti😃
Tři psy.. všichni teď línají ve velkém, čekám kdy z nich budou naháči 😀 zametat nebo vysávat každý den v nejhorším obden jinak to nejde 😎
Máme anglického špringršpaněla, je to povahou zlatíčko, ale těch chlupů! Až bude prcek, tak to bude hukot... 🙂
Bydlíme v bytě,máme zlatého retrívra a čivavu a 3,5mesicni dcerku =D no vysavam kazdy den a vytiram tak kazdy 3 den,jak je potreba jak je venku mokro a kolik toho psiska domu nanosej =D musim rict ze to je sileny a neumim si predstavit jak to budu delat az mala se zacne plazit =D uplne si nejsem jista jestli mi nejaka drevena ohradka pomuze =D a vim ze budu nastvana ze s tim cekanim staveni baracku jsme cekali =/ =D
Máme kavalíra=chluoy absolutně denně všude 😂 pouštím denně irobota roombu a i víkendu vysaju a vytřu klasicky. A je čisto a to jsem na úklid cimprlich😉
Neporadek co po sobe nechava?? Podle me zkreslena predstava. Ja nachazim jenom chlupy a s tim musi clovek pocitat. Proste pak jdu,zametu neno vysaju a vytru a je to. Ale u nas dela mnohem vetsi neporadek prcek a tatinek 😂 rikam, ze nas pes je nejcistsi a nejhodnejsi clen rodiny.
Mam dva psy Pekingsky palacovy psik. Hodne chlupati. Cesou se denne tak chlupu moc neni. Zametam denne, vasavam ob den (podle binca) a vytiram 1x za 4 dny. Podle pocasi nekdy casteji. Chlupy jsou to je jasny ale silet s vytiranim by se taky nemelo. Pro prcka je to nejlepsi imunita zvirata. Malej za ten rok co je na svete mel max rymu. A stejne je nejvetsi svincik po nem a muzi 😀
@mates_neato 🙂 zapomněla jsem napsat 🙂 americký staford,líná hodně,takže chlupy všude 😨
zkuste se podívat na typy a rady jak se dá línání ovlivnit. Napsali to kolegové v USA. Když to pročtete, tak budu vděčný za zpětnou vazbu. Děkuji 🙂
http://www.neatorobots.cz/domaci-mazlicci "stáhnout průvodce"
@vendy87
@simdan
@englerova14
@simkrk
@fullera
@denisamx
@lussi
@soyevita
@nazka
@evakri82
doporučuji se podívat na typy a rady jak se dá línání ovlivnit. Napsali to kolegové v USA. Když to pročtete, dejte vědět jestli je tam něco co neznáte nebo jste ještě nevyzkoušeli. Děkuji 🙂
http://www.neatorobots.cz/domaci-mazlicci "stáhnout průvodce"
Měla jsem doma 1 - 4 kočky a můžu říct, že jediné, co pomohlo, je robotický vysavač s gumovými válečky (umí koberce i lino). Stojí to majlant, ale vytížená žena to ocení. Denně pustíte a doma je to jak u lidí a ne jak v chlívku.
Neustále mám při ruce mop.. Teď v 9 měsíci je to celkem fuška.. Ale pes líná více než kočka a je to občas záhul.. Zbavit celý dům chlupů :D Ale miluji je...
Holky my máme pudliky takže žádné chlupy, mají vlnu a nelinaji.
Pokud vysavam, vytiram jsou zvyklí by gauč a ví že nesmí slest
Chlupatá zvířata prostě línají. Máme dvě kočky, každý den ztratí nějaký ten chlup a pak 3-4xročně tak 14 dní opravdu intenzivně (aby se připravily na nadcházející roční období strávené v bytě se stálou teplotou). Už když jsme si je brali domů, věděli jsme, že mají chlupy a s touhle komplikací počítali.
Řešíme to česáním (kartáž od JK animals - obdoba furminatoru). Tím, že nemáme koberce. Vysáváním, cca jednou za 3dny a vytíráním tak max. dvakrát týdně. Vysavač máme silný od Kärcheru, vybral si ho muž, protože vysává on, já zase vytírám.
Úplně nejlepší technologický pomocník do domácnosti se zvířaty je sušička.
Neustále vysávám a vytírám 🤒 prostě to uklidit nejde