Domácí mazlíčci a čistá domácnost – jde to vůbec. Jak řešíte línání, chlupy nebo peří?

mates_neato
4. dub 2017

Děti často touží po tom, mít doma nějakého domácího mazlíčka. Jak ale pak řešíte úklid všudypřítomných chlupů a dalšího nepořádku, který po sobě zvířátko zanechá? Máte neustále po ruce vysavač či mop, nebo zkrátka čekáte na to, až nepořádek přeroste pro Vás únosnou mez?

https://www.youtube.com/watch?v=riMhfXZfiEU
simdan
4. dub 2017

Neustále vysávám a vytírám 🤒 prostě to uklidit nejde

mates_neato
autor
4. dub 2017

@simdan doma 3 děti a jaké domácí mazlíčky?

kamino
4. dub 2017

Mame westa, nelina 🙂 🙂

hz
4. dub 2017

Mame dlouhosrstou borderku, kazdorocne prelinava. Resime to tak, ze ma svou boudu a je celorocne venku. Do baraku ji poustime jen na Silvestra.Jednoduche reseni, ne? 😀

brnohrot
4. dub 2017

@hz určitě. Máme psa i kočku a oba jsou na dvoře a v zimě smí akorát do garáže. Do baráku nesmí asi jeden. I když o vánocích to kvůli dětem úplně nedodržujeme. Ale taky jen na chvilku. 😉

elveren
4. dub 2017

Mám ovčáka a parsonku - parsonka chodí domů každý večer na véču a oba občas přijdou na navštěvu a zdrží se na pár minut 🙂 Protože tu máme hodně prachu i díky kamnům a dřevu, vysávám pravidelně jednou týdně (podle potřeby častěji) a podle potřeby zametám - někdy to není nutné, jindy i víckrát denně (větrání, větší pohyb o místnosti,...) Zatím vytírám jednou týdně, ale s prckem to budu muset praktikovat častěji 🙂

evakri82
4. dub 2017

Čtyři deti, čtyři psi (nelíná jen jeden) = denně luxovat a vytírat 😉

mates_neato
autor
4. dub 2017

@evakri82 waw a všichni doma?

evakri82
4. dub 2017

@mates_neato jj, jen jedno dítko je v týdnu na intru 😀

evik_svistik
4. dub 2017

My máme psa (kříženec vlkodava) a kocoura, dokud jsme neměli dítě, tak mi to nevadilo, že pouští chlupy, ale teď jsou venku na zahradě, pes je přes noc v domě, ale pouze v části, kde má manžel sklad, má tam svůj gauč. Kocour je venku celoročně. Opravdu je to neukliditelné, kocour ještě není tak hrozný, ale ten pes to je jedna velká hromada chlupů ☹

nazka
4. dub 2017

Denně vytírám, jinak se to nedá.. teď mi navíc začala fenka hárat, tak má chuděra kalhotky. Ale poslušně si je nesundavá.

soyevita
4. dub 2017

4děti a 3zvířata-choďák a 2orientálky,ještě jsme měli 2peruánská morčata a králíka.
Vysávám a vytírám každý den.
Máme byt

lussi
4. dub 2017

Máme bernardýna, kocoura a králíka 😀 Hodně vyčesáváme a vysáváme, jinak to nejde. Ale je to pohoda, všichni tři jsou naučení být jen na zemi, žádný gauč , postel, kuch. linka, stůl apod......, takže to moc času ani úsílí nezabere 🙂

evakri82
4. dub 2017

@nazka to máte kliku... naše tři dámy je nechtějí, tak to pak vytírám několikrát za den...

puresin
4. dub 2017

@mates_neato My mame madarskeho ohare a ma v dome jasne vytyceno, kde muze courat a kam uz nesmi. Do obyvaku a kuchyne nechodi vubec, loznice mame v hornim patre, takze tam take ne. Zaroven ma ale pelech v hale, kde o vsem a vsech neustale vi, takze nelezi nekde opusteny v koute. Nas pristup je, ze je to sice clen rodiny, ale porad zvire, takze u nas se neskemra u stolu nebo nevali po gauci. Pak to je s cistotou brnkacka, chlupu mimo jeho teritorium je minimum.

dora13
4. dub 2017

Mame stafika, chteli jsme kratkosrsteho psa, co nelina a dikybohu za to🙏🏻 Sem tam chlup samozrejme nekde je, ale nic dramatickeho, vetsi binec rozhodne delaji deti😃

denisamx
4. dub 2017

Tři psy.. všichni teď línají ve velkém, čekám kdy z nich budou naháči 😀 zametat nebo vysávat každý den v nejhorším obden jinak to nejde 😎

fullera
4. dub 2017

Máme anglického špringršpaněla, je to povahou zlatíčko, ale těch chlupů! Až bude prcek, tak to bude hukot... 🙂

simkrk
4. dub 2017

Bydlíme v bytě,máme zlatého retrívra a čivavu a 3,5mesicni dcerku =D no vysavam kazdy den a vytiram tak kazdy 3 den,jak je potreba jak je venku mokro a kolik toho psiska domu nanosej =D musim rict ze to je sileny a neumim si predstavit jak to budu delat az mala se zacne plazit =D uplne si nejsem jista jestli mi nejaka drevena ohradka pomuze =D a vim ze budu nastvana ze s tim cekanim staveni baracku jsme cekali =/ =D

englerova14
5. dub 2017

Máme kavalíra=chluoy absolutně denně všude 😂 pouštím denně irobota roombu a i víkendu vysaju a vytřu klasicky. A je čisto a to jsem na úklid cimprlich😉

gry
5. dub 2017

Neporadek co po sobe nechava?? Podle me zkreslena predstava. Ja nachazim jenom chlupy a s tim musi clovek pocitat. Proste pak jdu,zametu neno vysaju a vytru a je to. Ale u nas dela mnohem vetsi neporadek prcek a tatinek 😂 rikam, ze nas pes je nejcistsi a nejhodnejsi clen rodiny.

vendy87
5. dub 2017

Mam dva psy Pekingsky palacovy psik. Hodne chlupati. Cesou se denne tak chlupu moc neni. Zametam denne, vasavam ob den (podle binca) a vytiram 1x za 4 dny. Podle pocasi nekdy casteji. Chlupy jsou to je jasny ale silet s vytiranim by se taky nemelo. Pro prcka je to nejlepsi imunita zvirata. Malej za ten rok co je na svete mel max rymu. A stejne je nejvetsi svincik po nem a muzi 😀

simdan
5. dub 2017

@dora13 my máme taky stafíka,ale teda líná neskutečně ☹ zkoušeli jsme i různé vitamíny,preparáty a nic nepomáhá

simdan
5. dub 2017

@mates_neato 🙂 zapomněla jsem napsat 🙂 americký staford,líná hodně,takže chlupy všude 😨

mates_neato
autor
5. dub 2017

zkuste se podívat na typy a rady jak se dá línání ovlivnit. Napsali to kolegové v USA. Když to pročtete, tak budu vděčný za zpětnou vazbu. Děkuji 🙂
http://www.neatorobots.cz/domaci-mazlicci "stáhnout průvodce"

mates_neato
autor
5. dub 2017

@vendy87
@simdan
@englerova14
@simkrk
@fullera
@denisamx
@lussi
@soyevita
@nazka
@evakri82
doporučuji se podívat na typy a rady jak se dá línání ovlivnit. Napsali to kolegové v USA. Když to pročtete, dejte vědět jestli je tam něco co neznáte nebo jste ještě nevyzkoušeli. Děkuji 🙂
http://www.neatorobots.cz/domaci-mazlicci "stáhnout průvodce"

eliska_mot
5. dub 2017

Měla jsem doma 1 - 4 kočky a můžu říct, že jediné, co pomohlo, je robotický vysavač s gumovými válečky (umí koberce i lino). Stojí to majlant, ale vytížená žena to ocení. Denně pustíte a doma je to jak u lidí a ne jak v chlívku.

julif
5. dub 2017

Neustále mám při ruce mop.. Teď v 9 měsíci je to celkem fuška.. Ale pes líná více než kočka a je to občas záhul.. Zbavit celý dům chlupů :D Ale miluji je...

jennifer
5. dub 2017

Holky my máme pudliky takže žádné chlupy, mají vlnu a nelinaji.
Pokud vysavam, vytiram jsou zvyklí by gauč a ví že nesmí slest

ginnyweasley
5. dub 2017

Chlupatá zvířata prostě línají. Máme dvě kočky, každý den ztratí nějaký ten chlup a pak 3-4xročně tak 14 dní opravdu intenzivně (aby se připravily na nadcházející roční období strávené v bytě se stálou teplotou). Už když jsme si je brali domů, věděli jsme, že mají chlupy a s touhle komplikací počítali.

Řešíme to česáním (kartáž od JK animals - obdoba furminatoru). Tím, že nemáme koberce. Vysáváním, cca jednou za 3dny a vytíráním tak max. dvakrát týdně. Vysavač máme silný od Kärcheru, vybral si ho muž, protože vysává on, já zase vytírám.

Úplně nejlepší technologický pomocník do domácnosti se zvířaty je sušička.