Jak dlouho jste kojila vaše děťátko? 💙

monika_nutriklub
Moderátor
7. črc 2020

Maminky, věděly jste, že mateřské mléko má unikátní složení a přizpůsobuje se "na míru" potřebám miminka? Jak dlouho jste měla možnost kojit vaše děťátko právě vy? 🙂
#💙Nutrilon

hezz17
7. črc 2020

Utla jsem ve 23m, protože jsem byla těhotná a bylo mi to hrozně nepříjemné.

juliemichal
7. črc 2020

prvního a druhého syna 3 měsíce,třetího syna 14 dnů

jipe
7. črc 2020

obě děti jsem odstavila kolem 13m

puhelin
7. črc 2020

28 mesicu. Umele nikdy neochutnala. Ted planuji jeste dele.

sanuli
7. črc 2020

Svého synka jsem kojila do dvou a půl let 💙

jajaneu
7. črc 2020

Já mám tři děti a každé jejich kojení bylo jiné. První dcerku jsem kojila 9m. Druhou jsem musela od 4m dokrmovat Nutrilonem s kojila jsem ji 6m. A nyní mého synka kterému je 10m už také pomalu přesavam kojit... Od tří měsíců měl bojkot který trval až do zavedení masozel příkrmů a kojení bylo velmi náročné, překonali jsem to, ale o prsa stejně nikdy moc nestál takže MM ubývá a nyní má UM na noc.

pavlinar
7. črc 2020

2 a ctvrt, konec v nedohlednu

aronek
7. črc 2020

Nejstaršího synka 18 měsíců, mladšího 3,5 roku, starší dcerku jsem odstavila před týdnem (dost náročné) měla tři a půl roku a nejmladší zatím pořád kojím a je jí 20 měsíců. Všechny děti mám CS, tak to občas bylo náročné 🙂

zuzita15
7. črc 2020

Ja kojim uz skoro 23 mesicu, ale kolem 2. roku to utnu, jsem ted 19tt a nekdy u toho trpim jako zvire. Uz teda kojim jen na uspani a rano na dospani

jade85
7. črc 2020

Kojim už 28 měsíců a k odstavu se já ani syn nechystáme. Nelíbí se mi ta otázka "jak dlouho jste měla možnost kojit". Možnost kojit má téměř každá matka tak dlouho, jak ona a dítě chce (případy, kdy to skutečně ze zdravotních důvodů nejde, jsou mizivá procenta). Jen to bohužel často nejde úplně snadno a i kvůli všudypřítomné propagaci UM přechází maminky na UM, přestože jejich problém má řešení (i když třeba trochu náročnější než dát miminku láhev). Tahle zdánlivá podpora kojení ze strany výrobců UM mi přijde jako nechutný alibismus.

sarunatko
7. črc 2020

26 a 28 měsíců

misicka1988
7. črc 2020

První dcerku jsem kojila s dokrmováním Nutrilonem cca 3 měsíce. Syna jsem kojila 27 měsíců, a další dceru 22 měsíců.

sternliebe
7. črc 2020

Prvni dceru 19m a druhou ted 10m a stale pokracujeme

sternliebe
7. črc 2020

@jade85 nejlepsi je porusovani kodexu. :(

calvac
7. črc 2020

@monika_nutriklub prvniho syna dva roky, druheho trinact mesicu.

jitkaem
7. črc 2020

Syn nebyl kojeny kvuli tlaku ohledne kojeni, ktery jsem nezvladla. U dcerky jsem si vse udelala podlw sveho a kojila jsem 10,5 mesice.

eloise02
7. črc 2020

Nekojila jsem vůbec.

papousekpaja
7. črc 2020

Bohuzel jen castecne a jen mesic 😢 uz v porodnici mi zakazali plne kojit, kvuli nizke vaze syna, ze by ho to unavilo no a on zjistil, ze ze strikacky si to sani proste reguluje tak jak potrebuje, ze mu netece nic na vic po cem by se zakuckal a u prsa se zacal vztekat a brecet, jenze ho nemuzu nechat brecet kvuli kyle, uz si ji 3x uskrihnul, nastesti se ji doktorum podarilo vratit zpet. Ted jsem s nim prave od soboty v nemocnici, je mu 6 a pul tydne a v utery jde na operaci.

zavodnice
7. črc 2020

Kojila jsem 8,5 měsíce, druhé už kojit nechci.

nafreya
7. črc 2020

Syna dva roky a 16 dni. Naposledy se kojil v den, kdy se mu narodila mladsi segra. Malou kojim do ted - 20 mesicu. Na tandem jsem si netroufla.

iris92
7. črc 2020

Zatim kojim 17 mesicu a doufam ze budu kojit do samoodstavu 🙂

jade85
7. črc 2020

@papousekpaja to je mi moc líto :( vyloženě poškozující jednání porodnice. Neřeknu u těžce nedonošeného miminka, ale na to váš syn podle fotky rozhodně nevypadá. Argument s únavou je úplně mimo. Můžu se zeptat, jaká to byla porodnice?

me_druhe_ja
7. črc 2020

Kojím 8 měsíců, ale už jen 3x denně. Max budu kojit do roku, spíš méně. Malej to nijak nevyžaduje, je mu jedno co jí, a mě to od začátku nijak nenadchlo.

hanka_12345
7. črc 2020

@iris92 jako treba 5 let?

jajalu
7. črc 2020

Syna do 3let,než nastoupil do školky a dceru sotva týden.

jade85
7. črc 2020

@hanka_12345 samoodstav proběhne, když je dítě samo schopno rozhodnout, že kojení už nechce/nepotřebuje. Nejdříve to bývá kolem 2.5 roku, nejčastěji právě v těch 4-5 letech.

emem87
7. črc 2020

Do necelých tří let.. samoodstav nastal asi 2 týdny před nástupem do školky.. 😊 posledních 3/4roku jsem cítila a věděla, že se schyluje k samoodstavu.. byl to dlouhodobý proces, postupně jsem se na něj připravovala já i dcerka i moje prsa.. 😂😂 bylo to tak přirozené a úplně v pohodě, najednou jsem si uvědomila, že už si pár dnů neřekla o mlíko. 😂 Kojení bylo krásné, jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost kojit, i když jsme si to ze začátku musely s dcerou vybojovat, stálo to za to. 😍

agneszka88
7. črc 2020

První dceru 22m, pak jsem odstavila, protože jsem otěhotněla a bylo to bolestivé. Druhou dceru 12m, nevyžadovala kojení a já toho využila. Třetí plánuji taky do roka. Ten rok mi vyhovuje nejvíc.

janulenka94
7. črc 2020

odstavila jsem maleho v 18m kvůli dalšího těhotenství jinak bych kojila déle

gorra21
7. črc 2020

@monika_nutriklub zatím 11 měsíců a chtěla bych pokračovat min do 18 měsíců, uvidíme jak se nám zadaři další mimčo. Jinak syn je prsomil a přítel si dělá srandu, že bude chtít mlíčko ještě v páté třídě, já mu prý vždy hodím prsi přes dveře, přej už na to budou dost vytahaný🤣🤣🤣