Víte, jaký nápoj jsme vyrobili na vaše přání? Pokud jste hádaly kojeneckou vodu Rajec v malém 0,33litrovém balení, pak jste měly správný odhad. Aktuálně oslavuje už krásné dva roky. 🎉 Inspirací pro její vznik nám byly právě maminky, které hledaly šikovnou lahvičku, která by svou velikostí a váhou vyhovovala malým ručkám. A samozřejmě nemohl chybět praktický sportovní uzávěr, díky kterému se nevyleje ani kapka. 😉
Moje mladší ptáče má tuto lahvičku velmi rádo (to starší si už potrpí na větší lahve, ideálně s oblíbenými hrdiny...). Preferuje ji dokonce před jinými „miminkovskými“ hrnečky. 🍼
Co nejraději pijí vaše ratolesti? 👶 A co preferují - hrnečky nebo lahvičky? A jaká velikost je pro ně ideální? Hlídáte jejich pitný režim?
@makynaeliska Tak to jsi jedna z těch šťastnějších! 👍 Moje první ptáče se chovalo velmi podobně, u druhého je to přesně naopak... Co do něj nedostanu "pod dohledem", toho se ani nedotkne. 😉
@jana_rajec no starší dceri je skoro sedm a mam to s ni stejne co do ni nenaleju to nevypije ,pije sama hrozne malo 😏
Dcera pije vodu , někdy se napije džusu ..
Pije z lahve brčkem a nebo z normálního hrnku nebo sklenice .A když jsme někde v obchodě, tak musí mít samozřejmě jako stylovku nějaký pití z obchodu , ze jo . A já teda většinou sáhnu právě po tom vašem pití . Nevím čím to, ale ta vaše voda je tak lahodná , jemná .
Syn 28 m pije jen vodu. Obycejnou z kohoutku a kdyz cestujeme kupujeme ruzne prvni vody s takovym tim cucacim uzaverem. 🙂
Starší dcerce budou tři roky, od malička byla naučená na čistou vodu ale teď to u nás také s pitím není moc valné a proto se jí snažím zaujmout vším možným:hrnky, brčka, lahve, lahve s brčkem a dokonce jsem koupila takového sloníka ze kterého si mohla pití čepovat sama :D :D , ale stejně ji musím hodně hlídat a spíš jí nutit no :/ Synovi je 7 měsíců, kojenecké lahve u nás neprošli, tak mu od 6 měsíců zkouším dávat z učícího hrnečku ale zatím se moc nechytáme ...
Dcera pila jen vodu,ale postupně se její pitný režim zmenšoval nezavisle na lahvičce, hrnečku. Takže teď pije vodu ochucenou čerstvou pomerančovou šťávou, vypije až dvojnásobek než jen vody a to je i teď na těch cca půl litru. Jinak pije z hrnečku, lahve od Kubíka nebo lahvička z Tescomy s brčkem.
@brokovich Tak to doufám, že někde na cestách narazíte na ty naše lahvičky. 😉 Aktuálně bude v trhu série se všemi zvířátky od vyplašené srny, přes trpělivou vydru až po vyklidněnou žábu. Věříme, že děti osloví...
@nikolettab Chce to vydržet! Ono se to zlomí...😉
@jana_rajec děkuji za reakci a budu doufat ;)
@jana_rajec Kojenecká voda Rajec dle nezávislých testů obsahuje pesticidy a bisfenol A. Zajímala by mne Vaše reakce na toto. https://www.stream.cz/adost/10020075-bonus-komp...
Naše děti pijí jen vodu, bohužel v lahvích se sportovními uzávěry ve velikosti 0,5 l se prodávají samé ochucené vody. Kupuji Jupík aqua a Waterr Kubík a vyměňuji jim to za vodu (k mé spokojenosti to ani 3 letá ani 5 letá nechce pít, vždy chtějí ochutnat a pak chtějí vodu). U Rajce jsem zatím narazila na velikost 0,33l a 0,75l, což nám nevyhovuje (malé, velké). Taky bych pro syna ocenila jinou než růžovou variantu. Z jiných lahviček nikdy nepili, tuhle mají vždy pár týdnů a když je už jetá, tak vyměníme. V této oblasti není na trhu moc výběr, asi málo dětí pije jen vodu.
@mignona Díky za dotaz! Kvalita našich produktů je pro nás na prvním místě a jakékoliv případné odchylky bereme velmi vážně. Po dobu 13 let, co pramenitou vodu Rajec vyrábíme, jsme nikdy nadlimitní hodnoty nezaznamenali, proto pro nás byl výsledek testu v pořadu A DOST opravdu bleskem z čistého nebe... :-/ Obratem jsme si ale nechali udělat kontrolní testy u skutečně akreditovaných laboratoří (nezávisle na sobě - jedné v ČR a druhé v SR). Podle obou laboratoří žádná hodnota cizorodých látek nepřekračuje mez detekovatelnosti. Pro výrobu lahví nakupujeme pouze certifikované preformy, abychom si byli jisti, že se žádné cizorodé látky do pramenité vody Rajec opravdu nepřenášejí... Za Rajec tým vás tedy můžu naprosto ubezpečit, že Rajec splňuje i ta nejpřísnější kritéria na balené pramenité vody. 😉
Dceri bude na konci ledna 18m...od 6m jsme zacali davat vodu v ucicim hrnecku...od leta (1roku) se dokaze napit z flasky, z flasky s cucacim uzaverem, z hrnecku s uzaverem,ktery netece a posledni mesic i bez uzaveru nebo z panaku...tuto malou lahev pouzivame hlavne na cesty (mala si z ni sama pije v aute a nepoleje se)
@majus6 Děkujeme za tip! 👍 Zkusíme se zamyslet nad úpravou barevnosti a velikosti do dalších sezón. 😉
Moji kluci (2,5 a 3,5 roku) piji vodu, vyjimecne caj a obcas maji k snidani dzus. Doma piji z hrnecku nebo sklenicky, na noc a na ven maji Zdravou lahev. Kdyz nahodou zapomeneme nebo venku voda dojde, kupuju Rajec 0,75 se sportovnim uzaverem. Ten uzaver je moc bavi, takze maji za chvilku vypitou celou lahev 🙂
@jaja01k Tak to je skvělé vědět, že i sportovní víčko "může" za poctivý pitný režim dětí. 😉 Díky moc za zkušenost!
@jana_rajec Mlíčko z lahvičky, vodičku ze skleničky 🙂 Moje 8měsíční Adélka 🙂 nic jiného ji nedávám. Na vše je ještě malinká a nic s přidaným cukrem ani dávat nebudu. Jinak Rajec milujeme doma-pampelišku nejvíc.
ze zdravé láhve anebo z kupované vody s pítkem, třeba jako máte vy - Rajec.
Kdyby mohl tak by pil i asfalt 😂 pije ze své lahve s brčkem o obsahu 370ml a vypije jich cca 4-5 denně... Má rád džusy ale většinou pije holou vodu. Ale když zapomeneme láhev doma tak v prvním obchodě kupujeme tu malou, růžovou od Rajec 😊
Naše Mája pije jak kdy a jak co. Vodu, čaj, šťávu a kdybychom ji to dovolili tak i coca colu by si dala a ráda 😀. Ale to má zákaz no. Naštěstí ani my ji nepijeme ve velkém, takže ji to nedráždí 🙂. Jinak pije také z čehokoliv...lahvička, hrneček, klidně i z nějaké její hračky viz kyblíček na písek, jen kdyby tam něco k pití bylo 😀. Nejraději však pije to a z čeho co vidí u ostatních. To nutně potřebuje taky.
@jana_rajec Kriteria kojenecke vody?!
@mignona Ano, balené pramenité vody, tedy samozřejmě včetně té naší kojenecké! 😉
@babunka1 Maminy, které se trápí s pitným režimem svých mrňousků, by mohly závidět... 🙂 Co mě zaujalo, je to, že "pije to a z čeho co vidí od ostatních". V tom je možná leckdy zakopaný pes... Jestli my sami pijeme dost, aby to motivovalo malé děti pít taky?! No, zkusíme tady v týdnu otázku pitného režimu ještě nadhodit... 😉 Díky za inspiraci!
Naše dcera je jak já říkám "průtokový ohřívač", pije snad vše a ze všeho 🙂
@jana_rajec Můžu se zeptat ještě ohledně dotazu co měla @mignona ? Odpověděla jste, že jste nikdy nadlimitní hodnoty nezaznamenali. Zaznamenali jste i nějaké podlimitní hodnoty? Opravdu se v tomto nevyznám, jen by mě to zajímalo. Jelikož pořad ADOST uvádí, že kojenecká voda Rajec obsahuje 0,020 µg/l pesticidní látky Atrazin desethyl, povolený limit je ovšem 0,025 µg/l, takže limity Rajec opravdu splňuje, ovšem jsou i vody, které pesticidní látky nemají v žádném množství oproti vodě Rajec.
Píšete, že jste nechali udělat testy u skutečně akreditovaných laboratoří. Pořad ADOST uvádí, že nechal dělat testy u firmy Aquatest u které nechává dělat testy i hydrometeorologický ústav. Považujete firmu Aquatest za nedostatečně kompetentní, nebo jejich test za nesprávný? A ujakých společností, nechává dělat Rajec tedy testy prosím?
Nezlobte se, že moje otázky můžou vyznít trochu rýpavě, jen mi Vaše odpověd přijde naopak až moc vyhýbavá a spoléhá na dobré srdce zákazníka...
Naše děti pijí hlavně vodu, jsou naučeny odmala. Sem tam něco jiného, ale voda je to hlavní. A nejradši z hrnečků z brčkem.
@kjajule Je to celé dost složitá problematika, ale pokusím se to nějak srozumitelně sepsat. A připojuji rovnou i @mignonu. 😉 Pesticidy se ve vodě měří tak, že nesmí být překročena mez detekovatelnosti. Testuje se velké množství pesticidních látek a stále se objevují nové, které je třeba do výběru přidávat… Jedná se o opravdu velkou citlivost, pro jejíž měření má akreditaci jen málokterá laboratoř. Jednou z nejlepších v Čechách je Zdravotní ústav v Olomouci, kde si nechal testovat vody právě i Rajec po testu A DOST. Výsledky z laboratoře, které má, dokazují, že uvedená pesticidní látka nepřekračuje onu zmíněnou mez detekovatenosti. Takže to budiž jako druhý pohled na věc... A ještě jen pro zajímavost dodám, že český limit pro balené vody je v porovnání s evropskou legislativou velmi přísný (což je dobře 😉) a že kohoutková voda má 4x mírnější limit pro výskyt pesticidů, než mají vody balené! Takže já osobně Rajec pít nepřestanu… Ale to samozřejmě neznamená, že ji někomu vnucuji! Je opravdu na každém z nás, pro jaký pitný režim se kdo rozhodne... 😉
Kryštůfek pije mlíčko, což je s ohledem k jeho věku asi tak jediné, co teď může. Jsou nám totiž 4 měsíce , korigovaně 2,5 měsíce ☺
Vojta pije vsechno co najde 😂😂😂Takze mel uz vsechno,caje,stavy,jupiky,dzus .....Kafe co mi zustalo studeny na stole😊Pije no z ceho,mame doma asi osm lahvicek s brckem,savickou atd,ale on s tim dela blbiny da to do pusy a vyplivne si to na sebe 🤦♀️
A tuhle mini lahev jsem jeste nevidela 😍