Kdy jste začali nabízet dětem vodu?

jana_rajec
21. bře 2016

Sníženým pocitem žízně trpí starší lidé, těhotné ženy, ale i naši nejmenší. S prvním synem jsme sice nikdy problémy neměli, na dítě pil až neobvykle často. Ale kdoví, jaký bude jeho mladší bráška? Od jakého věku jste začali učit děti pít vy a máte nějaké osvědčené triky, jak nezapomínat na pitný režim v průběhu dne? Potřebovala bych pár rad, a to nejen s ohledem na mrňousky, ale i kvůli manželovi, kterého musím občas večer napomenout, když zjistím, že za celý den vypil jen ranní kávu. 😉

1denca
21. bře 2016

Prvního syna máme narozeného v červnu a čajík nebo samotnou vodu jsem mu dávala od narození. Sice má mlíčko, ale přeci jen musí mít žízeň a je pravda, že se tak krásně naučil pít, že nemá teď problém s pitným režimem. Za 14 dní čekáme druhého chlapečka a i když ještě nejsou vedra, i tak mu budu dávat napít znovu od narození 🙂

kittynka
21. bře 2016

Oba syny od narození kdykoliv mezi mlickem 🙂 u dcerky udělám to samé v červenci až se národí... 🙂

shine2015
21. bře 2016

Od doby co dostavaly caj....a jakmile umely sklenicku hned ji mely taky na stole....jak v lahvicky tak sklenicky na stole...pro deti je nejlepsi videt rodice popripade sourozence....
Uprimne manzela bych nechala....neni to dite 😉 ale dospely muz. Davala bych pozor at se k nemu nechovam jako matka ale jako keho zena 😉

Jinak rajec je skvela voda,mame ji radi uz dlouho.... Takova lehka,svezi....
Pekny den.

a_vav
21. bře 2016

po 8 týdnu ... byli vedra a malá dlouho spala tak jsem jí dávala vodu kolikrát i v polospánku 😉

karlajasmine
21. bře 2016

Ja zatim 4,5 mesicnimu prckovi davam jenom svoje mliko, jinak nic.. taky sama nevim, kdy zacit s cajem, vodou... hlavne nevim ani jakej caj..

konidana
21. bře 2016

Když jsem začala dávat příkrmy cca v půl roce, tak jsem zároveň začala nabízet i vodu.

Čaj není potřeba. Možná v zimě- to studenou vodu nemám ráda ani já. Jakýkoli slaboučký čaj neslazený. @karlajasmine

bimmka
21. bře 2016

hned po šestinedělí, bylo teplo takže jsme ji dotovala vodou, abych nekolia co 5 minut. U syna jsem začla až po půl roce a špatně se mu proplachoval močový měchýř a díky tomu měl zánět ledvin. U dcery jsme už takovou chybu neudělala. Pije ráda, pije dostatečně, nemusímji do toho nutit, takže jsme víc v klidu. Syna musím dodnes nutit k pití.

petra_pf
21. bře 2016

U první dcery s nástupem příkrmů tj. 6 měsíců a u druhé již ve 4. měsíci 🙂

zirafa1
21. bře 2016

jelikož jsem naštěstí neměla problém s kojením, tak také až se zaváděním příkrmů

monunkaaa
21. bře 2016

Docela bych uvitala nejaky trik,jak berusku naucit pit.. Krome mlika nechce nic,vodu,caj,odstavneny ovoce..
Jediny co,tak ji udelam obarvenou vodu sunarem,aby to bylo bily,ale to taky nejde donekonecna..

mako2014
21. bře 2016

Ja dceri nabizim vodu od jejiho asi tak 6 mesice. Ihed ji zachutnala, takze u nas nebyl problem, ale vim, ze kamaradka mi radila, ze pokud nepujdepiti z lahvicky, tak at ji do vodu naliji vymackanou mrkvovou stavu a jak ji to pojede 🙂

pety91
21. bře 2016

Já dětem asi okolo 3.měsíce, celkem se od začátku chytli. 🙂

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@1denca Tak to vypadá, že máme podobný termín. 😉 Tak držím palce, ať vše dobře dopadne, a také díky moc názor!

1denca
21. bře 2016

@jana_rajec také jsem koukala. I ja přeji at je všechno v pořádku a bezproblémový porod 🙂

sona1212
21. bře 2016

Dcerce davam od dvou tydnu kdykoli mezi mlickem a ozve se i sama ze ma zizen a zaknoura si😊

soyevita
21. bře 2016

Až se zavedením příkrmů,u první dcery v půl roce,u prostřední dcery v 10měsících,u nejmladší v 7měsících.Je zbytečné dávat jakékoliv jiné tekutiny,pokud je dítě plně kojené.Mléko se přizpůsobuje podnebí,na Kanárechb kde se dcery narodily,jsem měla mléko hodně tekuté a míň tuku,než tady v zimě.To bylo hustější a víc tuku.Takže nemám strach,že plně kojené dítě trpí žízní.Jinak vodu mají snad do dneška nejraději 🙂

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@shine2015 S manželem to byla trochu nadsázka. Ostatně špičkujeme se s láskou pravidelně oba. Není totiž výjimkou, že ve stejné situaci přistihne on mne. 😉 Tedy přistihl... Teď v těhotenství se snažím hlídat. 😉 Jinak moc děkujeme za milá slova k Rajci. Jsme rádi, že náš hýčkaný poklad z Rajecké doliny chutná!

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@karlajasmine Podle doporučení naší spolupracovnice, pediatričky Eleny Prokopové, stačí doplňovat mateřské mléko po 6. měsíci. Samozřejmě pokud nedojde k nějakým nečekaným situacím: "Pokiaľ maminka iba dojčí a dojčí na požiadanie, nie je potrebné dieťaťu podávať iné tekutiny okrem materského mlieka. Toto obdobie trvá asi 6 mes. Výnimku tvoria prípady, kedy je napr. v lete veľmi teplo, dieťa je choré, má teplotu, hnačku, vracanie a hrozí dehydratácia. Vtedy samozrejme mamička dojčí čo najčastejšie a medzi dojčením sa dieťaťu podáva pár lyžičiek dojčenskej vody." 😉

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@bimmka Jak je vidět, každé dítě je jiné... Sama jsem taky zvědavá, jaké druhé "Ptáče" mi osud nadělí. 😉

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@mako2014 Výborný tip! Díky moc! 😉

jana_rajec
autor
21. bře 2016

@monunkaaa U našich známých zabrala atraktivní lahvička. Můžete tedy zkusit naši novinku - kojeneckou vodu 0,33l s naprosto okouzlujícím růžovým "cumlíkem" a medvídkem na obalu, který, jak se nám potvrzuje, holčičky milují. 😉 Pak je ještě dobré zkusit "vzít vodu do hry", případně prostě jen vytrvat a malé neustále nápoj nabízet a nosit vodu všude s sebou.☺

ladyhacek
21. bře 2016

Začala jsem nabízet s příkrmy kolem 6 m > buď má vodu nebo bylinkový čaj nejraději má fenyklový, ale vypije i heřmánkový jen šípkový mu moc nejede 🙂 > jsem ráda, že není pije a není zvyklý na slazené ovocné čaje > snad mu to vydrží > na žízeň je nejlepší voda 🙂

junkka
21. bře 2016

Já začala zkoušet dávat vodu asi v 5,5 měsících. Ale dám jí vodu do hrnecku s pitkem a spíš si s tím hraje a sama se naučila pít. Plně kojim a sní tak 50 g prikrmu,, tak to není potreba, ale chci aby se pomalu učila. Za den vypije přibližně asi 80 ml 🙂

petrasipkova1
21. bře 2016

V 6 mesicich se zavedenim prikrmu z netekouciho hrnecku Nuk stridam vodu a fenyklovy caj. Moc toho nevypije, ale to zatim nevadi, je v podstate jen kojena, jist vetsinou skoro nic nechce. Jinak ja piju vodu hodne, takze kdyz me vidi tak chce hned taky,tak dostane i z obyc sklenicky. Snad ji to vydrzi a bude hezky pit vodu porad 😒

p_ch
21. bře 2016

oba jsem dávala vodu v cca 5 měsících když bylo už venku tepleji

kubicek11
21. bře 2016

I Když doteď kojím, tak čajík jsme začali nabízet už v prvních měsících. Kojeneckou vodu o nějaký ten měsíc později. Doma máme nejraději vodu na pití a našeho mrňouska na vodu (kojeneckou či převařenou) také zvykáme. Je to náš největší pomocník na cesty. A to nejen na pití, ale i na omývání 😀

terka_85
21. bře 2016

Se zavedením příkrmů. Jinak pořád kojím, ale po každém jídle zkouším dávat zapít. Zatím si s tím tedy spíš hraje 🙂

kika_21
21. bře 2016

Při kojení tehdy, když bylo velké horko, jinak spíše dětský čaj.Teď už si malý sám řekne, kdy chce čaj-stále se kojí. 🙂

bimmka
21. bře 2016

Je pravda, že oba jsou rozdílní tak, že víc už b to asi nešlo. Ale s vodou si myslím, že je to o tom, co získal v mládí. stačilo mu málo, stačí dodnes. Malá má ráda hodně, hodně pila a doufám, že jí to zůstane. A nebudu muset bojovat o každou kapku.

juliemichal
21. bře 2016

u obou kluků od nějakého prvního měsíce 🙂 mezi mlíčkem 🙂