I přes deštivé počasí posledních dní už léto pomalu klepe na dveře. To znamená, že se blíží období dovolených! Ať už budou u moře na jihu nebo na chalupě u babičky, pobyt na sluníčku má v plánu určitě většina z nás. Nesmíme proto zapomínat na důkladnou ochranu sluníčkem. A jak taková ochrana u Vás vypadá? Preferujete opalovací mléko, opalovací krém anebo opalovací sprej pro své miminko? ☺
Asi záleží na dítěti, já preferuji mléko, kdy si ho dám do dlaně a pak natírám na dítě. Když jsem zkusila sprej přímo na pokožku Amálky, tak se čertila, že ji to vadí a studí. Chce to vyzkoušet, jako všechno, každé dítě je jiné.
Když byl klukům 1 rok, používali jsme tento sprej, letos už natíráme krémem.
Za nás určitě krém 🙂 možná až bude Nikolka větší tak z toho bude sprej. pokud bude čertice po mamince 😀
U nás vede jednoznačně sprej, zvlášt' starší syn se vzhlédl v hasičích a tak rozprašovačem kropí vše kolem sebe. Tady kropí své tělíčko, je namazaný a ještě u toho nedělá cirkus, jak normálně, když jsem ho chtěla krémem namazat🙂)
Zatím mazu syna Já, takže mě vyhovuje krém. Lehce se roztírá a nezanechává mastný film. Věci potom nejsou špinavé. Ale mam koupeny i sprej a je mi jasné, co by s nim můj syn udělal.Zkoumal by ho, očuchal vůni, nejvíc by se mu líbilo to stříkátko. Mažeme tedy krémem obličej, i tělíčko. 🙂
Určíte sprej 🙂
My jsme zvykli vsichni na krém, ale chystam se koupit sprej, lépe se mi bude aplikovat hlavně venku na výletě...ale je to asi o tom to vyzkouset, co bude lepší....
za nás určitě sprej, nejjednoduší nanášení, maximálně mléko, ale krém v žádném případě.
Ja staromilsky preferuji mleku. Pokud jej roztru v dlaních, nemam s konzistenci zadny problém a nejlepe se dle mého roztira.
Tak u nás vítězí zatím krém, už loni jsme ho vyzkoušeli malému na obličej a žádnou reakci na něj neměl. Jen bohužel se trošku špatně rozmazává a chvíli trvá než zmizí jeho bílá stopa. Ale jinak super.👍
Za nás krém 🙂
ten krém se blbě rozmazává, spray je praktický, ale nejlíp vyhovuje mléko 🙂
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se touto opalovací kosmetikou můžou mazat miminka od narození? Samozřejmě nebudu vystavovat svého syna přímému slunci, ale i tak si myslím, že by bylo dobré ho mazat, i když bude ležet v kočárku. Děkuji za odpověď 🙂
já mám nejradši mléka, jdou lehce mazat, u spreje mám dojem, že postříkám vše okolo a krémy se vesměs špatně rozmazávají
sprej ..sice to trochu lítá všude okolo , ale aspoň mám jednu ruku volnou a tou držím dítě aby neutíkalo 😀 😀 😀 ..ale starší si dá už říct, takže u něj je to jedno..hlavně ať se dobře roztírá
Loni jsem používala mléko a byla jsem moc spokojená 🙂 tento rok jsem naši výbavu rozšířila ještě o sprej, myslím si, že by nám mohl vyhovovat, protože prcek chvilku neposedí, ale recenzi dodám po létě 😉 😀
My máme krémík na obličej a na tělo mléko, takhle se mi to aplikuje nejlépe 🙂 Ale v podstatě je mi to jedno i kdybych měla sprej, tak si s ním poradíme 😀
My používáme mléko nebo krém, v pohodě s tím malou namažu. Ale počítám že letos použijeme i sprej, z důvodu toho, že malá nepostoji. Ikdyz počítám že tím sprejem postříkám i ostatní, no co už postavíme vedle tatínka a bude to při jednom 😀😀.
Zatím jsem vyzkoušela pouze krém, ale sprej by byl pravděpodobně lepší.
Minulou sezónu jsme měli krém. Tento rok jsem už koupila sprej, malé budou dva roky a tak už spolupracuje. Takže jí to také bude bavit. Pro sebe mám raději krém.
Staršie dve deti používajú sprej, a tá najmenšia krém. 🙂
Z vlastních zkušeností dáme přednost spreji. Otázkou je co nám sedne. Ještě nemáme žádný krém vyzkoušený a popravdě se toho trochu bojím. Ale snad to bude vše ok a nebudeme mít žádný problém 🙂
Pro mě je lepší spray. Nikde není napsáno, že se musí stříkat přímo na dítě 🙂 Ja si ho natříkám do ruky a pak teprve mažu dítko. Je to rychlejší než stále obracet tubu s krémem 🙂 I pro sebe mám jedině spray
My používáme krém na tvár a na telíčko spray
My používáme pro naše dvojčátka krém na obličej tam mě to přijde jako taková lepší ochrana, hustší konzistence a přece jenom ten obličej je hodně náchylný na spálení - nosánek, tvářičky....holky jsou zrzky tak musíme chránit hodně, mají jemnou pleť. Krém používám i na zbytek těla - sice roztírání trvá déle, ale u takového malého tělíčka - máme rok a půl....je to hned natřeno a můžu mít klid že můžeme pobývat na sluníčku 😉 Holky jsou pak krásně opálené úplně lehounce a hlavně nejsme spálení 😉 Sprej máme doma taky na nějakou tu ochranu po nějaké době...takže nám taky slouží dobře 😉 😎
@petrakoll Za nás určitě mléko, jedno tu dokonce máme z minulého roku (srpen). Použila jsem ho jen trochu a tak 95% lahve mam plnou a nyní řeším, zda-li ho mohu použít ještě tento rok nebo jestli jej musím vyhodil a kupovat opět nové balení za 350Kč (což bych tedy nerada, ale co by mi zbývalo).
U nás se používá mléko ( syn 25 měsíců a dcera 6 měsíců) a jsme spokojený. Hezký se roztírá, nejsou dlouho bílé od něho. Za nás spokojenost 😉
za nás určitě sprej a to pro obě děti... je to nejrychlejší aplikace a mám šanci takto namazat i staršího syna, který je jako pytel blech 🙂 a hlavně je to "čistá" aplikace... zmatlanou bych měla jen jednu ruku 😀 😎