Zelenožlutá rýma. Byla u vašich dětí nutná celková léčba atb?

marry94
1. únor 2023

Ahoj holky syn 3roky minulý čtvrtek mu začala zeleno žlutá ryma se zánětem spojivek zvýšená teplota 37,5 už tyden od nedele kasel v pondělí jsem s ním už šla k doktorce i kvůli roční která to chytla taky úplně stejně jen bez teplot a kasle oba dostaly Pamycon a Tobradex na oči u syna se dělaly jak vytery z nosu (ještě cekame )tak krku ( ten má čistý) a moje otázka měli to tak i vaše děti a nebyly potřeba celková atb? Doktorka je nechce psát pokud to nebude podloženo od září už měli oba dvoje

jjasmina
1. únor 2023

@marry94 Kašel, rýma to mi přijde zbytečný cpát antb, pokud maji crp v pohodě

marry94
autor
1. únor 2023

@jjasmina crp se nedělalo jen vytery teploty mu nepresahovaly přes 37,5

marry94
autor
1. únor 2023

@jjasmina právě kvůli tomu brala vytery ať máme jistotu ze nejsou potreba atb.jak měli streptokoka tak měli jen kašel doktorka je super jen mě děsí že ještě nebyly výsledky z nosu tak že se tam asi něco najde 🙈 tak doufám že Pamycon zabere a bude stacit

novamamina
1. únor 2023

@marry94 u nás na tohle byly dobrý bendovky

kristyn86
1. únor 2023

Moje deti uz takto mely nekolikrat. Na zelenozlutou rymu a zanet spojivek vzdy mely lokalni ATB. Tobrex je super. A Pamycon uvidite jestli zabere. Nam pomaha. Nekdy dostanou i Bendovy kapky,to je nejaka smes Pamyconu a jeste neceho. Poctive kapat,cistit nos morskou vodou a pak dat Pamycon. Pak davam i Masivin,Olynth kdyz maji ucpany noc. Na noc lze Fenistil...

vikinkav
1. únor 2023

Nase dr nam jeste nikdy na rymu antibiotika nedala, i kdyz byla zelena a k tomu kasel. Vetsinou dela crp, kouka jestli nemaji anginu a zda je cisty poslech na pruduskach, ted meli dokonce k tomu 40 horecky a stejne nic 🤷‍♀️ A ja jsem za to rada. Mozna na ty spojivky jsou dobry antibiotika, pokud si ovsem deti nechaji kapnout do oci 😄

marry94
autor
1. únor 2023

@vikinkav tak to jste mě uklidnila děkuji
Ano ten Tobradex jsou atb.kapky a je to se rvem ale nákupu a za 3 dny oba měli oči ok

helen_h
1. únor 2023

@marry94 Jen tedy vydržet kapat min. 5 dní až týden, ať se ty bakterie opravdu zlikvidují, kdybyste kapala jen 3 dny, je riziko, že se to za týden třeba opět namnoží (synovi se to jednou takhle vrátilo 3x). Ale o té délce kapaní Vám asi řekla Mudr.

marry94
autor
1. únor 2023

@helen_h jojo mám kapat 7 dní tak kapu ať máme klid

neomenia
1. únor 2023

Na rýmu se antibiotika nedávají a stěry z nosu jsou již obsoletní.

marry94
autor
2. únor 2023

@marry94 tak máme vše bez nálezu nos krk CRP5 moc ok ale má furt zvýšené teploty nechápu proč
Poboliva ho zoubek tak jsi doktorka mysli ze to bude z toho ale to mi nepřijde