Žádanka na rehabilitace. Musím nebo nemusím ji využít?

tynuskaba
3. říj 2020

dobrý večer
Chtěla bych se zeptat pediatricka na me furt tlačí ze by jsme s malým 10 měsíců mely začít chodit na rehabilitace ze jeste nekleci a nestojí... začal pomalinku lozit v 10meicich a 5 dnech a zatím sedi opreny o ručičky.. nechci chodit na rehabilitace prvni syn byl taky pomalejší a nevidím důvod proč by jsme měly chodit maly je akční dost a lenoch není snaží se ale nejde mi ti tak rychle a proto se chci zeptat kdyz si od ní vezmu zadanku s tim ze tam "pujdeme" ale nepůjdu tam ..musim nebo nemusím zadanku vyuzit ? Jen mi jde o to aby pak nemela keci uz stokrát jsem ji řekla že na rh nepujdeme a ona ze musim ze je to potřeba a uz me to sere to od 6 měsíců poslouchat 😒😒 dekuji

neomenia
3. říj 2020

@tynuskaba ahoj, popis, co přesně umí? Sedi sam? Jak sedi? Leze? Nebo neleze a rovnou si stoupá?

merope
4. říj 2020

@neomenia Já z příspěvku pochopila, že si nestoupá ani k nábytku, že v 10 měsících a kousek začal lézt.

Jinak pokud si žádanku vezmeš, tak to je první krok, na rehabilitace se musíš taky ještě objednat, pak musí mít místo a musí tě vzít. Tak si klidně žádanku vezmi. Mám v okolí expertku, co jí to od "začněte chodit na fyzio" do "objednala jsem" trvá zatím rok. Už jsem jí doporučovala fyzio, kam jsme chodili, ale ta nebere všechny zdravotní pojišťovny. Tak jsem teď připomínala, že případně má malé změnit pojišťovnu a chodit od ledna. Nezměnila. Jinou fyzio nenašla.

Ale stejně se tě příště bude ptát, jak jste na fyzio pořídili (až bude dítěti rok a pořád bude jenom pomalu lézt a nebude ani obcházet nábytek). Jako jo, chůze se udává někdy mezi 9 a 18 měsíci, ale já bych trošku zpozorněla, zda je vše ok.

jjasmina
4. říj 2020

Já nějak nevidím důvod, proč na rehabku nejít?? Aspon třeba jestli je vše ok. Stejně bývá všude plno, třeba než tam půjdete poprvé tak se rozchodi, já bych naopak dala na radu dr

lv
4. říj 2020

Jsi lékař, fyzioterapeut, odborník? Alespoň zkontrolovat bych dítě určitě nechala, kdyz od 4m jsi tlacena k návštěvě rhb.

amazonkajanik
4. říj 2020

Nám dal mudr v 11měsících žádanku na neuro a tam by se rozhodlo,zda rhb. Celou dobu si myslel,že je kluk opozdenejsi kvůli váze (podle něj byl lehce obézní). Nechtěl se moc prevalovat,plazit už vůbec ne,za to se začal posazovat(přímo z lehu)a stoupat v postýlce) objednala jsem nás,ale vycházelo to na týden po roční prohlídce. Na tu,když jsme přišli,tak kluk už lezl jak trysko myš. Takže jsem to zas rusila a paní se smála do telefonu,že je to dobře.
Takže já bych na tu rhb šla. Nebo spíš na dětské neuro,než s ním začnou cvičit. Jednu dobu jsem měla podezření na kiss syndrom,páč jsme měli problémy při kojení z pravého prsu a nechtěl být na bříšku,nedokázal otočit hlavu na stranu a jen jí zaboril do deky...

lenatko91
4. říj 2020

Moje doktorka je zas opak, furt všechno v pohodě, v 9m malé jsem si rhb vyžádala a ejhle - opožděný pmt vývoj atd. Začali jsme chodit na fyzio a až teď v 10m se rozlezla a začala stoupat. Ano, každé dítě má svoje tempo, ale ta doktorka má odborné znalosti, tak v tomto bych poslechla a zašla tam.

roni2017
4. říj 2020

Pokud by mě na RHC posilala doktorka, navíc už čtyři měsíce, určitě bych šla. Pořád lepší třeba jenom nechat zkouknout rehabkou, než něco zanedbat. Jestli máte obavu třeba z Vojtovky, tak ne vždy je nutná, někdy stačí jen pár cviků pro posílení určitých svalů.