Ahojte maminky 🙂 máte niektorá nejakú overenú radu na moučnivku pre 2tyzdnove mimi? A zároveň na prevenciu? Zotieranie jazyka u nás asi nefunguje.
Genciana, neocide gel, nebo nystatin roztok ( na předpis). Pokud kojis, osetrovat i bradavky, a omezit sladkosti v jidelnicku a bilou mouku.
@zdravuska1989 ďakujem 🙂
Ta gencianka u nas zabirala jen dokud jsem natirala ta mista. Jak jsem natirat prestala, tak se moucnivka zase objevila. Doporučuji nasadit mininku laktobacilky, u nas zabraly perfektně. Jak mi vysvetlila doktorka, ta moucnivka je problem imunity a imunita jde od střev. Takže jakmile ve střevech laktobacilky zabraly, tak zmizela i moucnivka.
Jedině infectosoor mundgel... Neocide ani gencianka nepomohly.
U nás nic nepomohlo, zmizela nakonec sama od sebe 🤷🏻♀️
@leilinka1234 akosi som nezistila kde to zohnať. Je to vhodné aj pre párdňové dieťa?
@rikatoka v lekárni mi dajú niečo také aj volnepredajné pre tak malé bábo či si mám pýtať recept? Dnes sme boli u doktorky, ktorá jej to doslova zodrela z jazyka až jej krv išla a natrela genciánkou... Zajtra ideme zas a bude jej natierať argentum... Na prevenciu nám doporučila homeopatiká na to zorieranie po papaní.. Ale zotierali sme aj doteraz a spravilo sa to.. Nevidím dôvod prečo teraz zrazu sa to už nespraví... A ťažko sa pozerá na bábo, ktoré je nekludné, odmieta jesť a ešte trpí u doktorky...
@kribb prodává se to na netu od ženských a nebo v Německu asi za 8 euro. Mám doma tuším, tak případně napiš...musím se podívat.
Ja dávala laktobacilky Swiss, ty jsou od narození. Akorat je to v kapslich, takže pro ty nejmenší se ta kapsle musi rozdelat a prášek vysypat do mléka a dat malemu. Neni to na recept, je to normálně volne prodejné.
Zkoušela jsi gencianovou violet? Vytrit 3x denně mimcu pusinku a sobě rano a večer bradavky 🙂