Ahoj,dávám to sem nově. Pidim se za jak dlouho dostalo druhé dítko neštovice od prvního?
U nas po 14 dnech.
U nás po 13 dnech od výsevu prvních pupínků
Přesně dva týdny od prvního pupínku u syna, se objevily první dceři 🙂
Jinak syn chodil do školky, kde tehdy řádily a chytil je až po více než 2 měsících od prvního případu....
Nedostalo.
sourozenci nevím, ale syn ve školce byl poslední co je neměl dostal je za 3-4 týdny od jištění, že ve školce jsou. infekční jsou týden před výsevem a po výsevu je může dostat právě až kolem těch 3 týdnech.
Ovšem dostat je nemusí - i to se stává 🙂
Taky dva týdny
Sourozenec přesně po 21 dnech, už jsem myslela, že je nedostane..., udává se 2-3 týdny
Tak se nechám překvapit
U nas zrovna aktualni tema. 😃 Jednomu uz doznivaji a na druheho cekame. Treti (dcera) je v izolaci u babicky, protoze leti v srpnu k mori a nechceme ji to zkazit.
@radkahradec holky,druhé dítko má teplotu.Muze to znamenat že nestovice přijdou?
@jardicka
@michaela_2
@zutinka ano, teplota může být předzvěst 🙂 uvidíte, jestli se objeví pupínky
Moje mala mela jeden pupinek rano, a na.obed uz horecky a dalsi pupinky
@michaela_2 díky.u prvního dítka to mělo jiný průběh (začátek nestovic).
U nás byl syn i dcera bez teplot - ale třeba u švagrové měli skoro 40 několik dní oba.........je to hrozně individuální, ten průběh
@michaela_2 přesně tak!
@barulina A prosím holky,jak to je s paragrafem?Budou mi uznány na obě děti? Na každé extra hned po sobě? (Např: jedno mám na paragraf do 20.6 a druhé od 21.6)
@radkahradec
@jardicka
@michaela_2
@ladyhacek
@mavanka
@kosi_cek
@ladylass
@zutinka jé tak to nevím ☹ já měla ten měsíc (14 + 14 dní) domluveno v práci home office.....a pak ty poslední dny už hlídala babička. Ale tak podle mě není důvod aby nebyl uznaný? Na obě děti. U nás když syn končil, tak přesně ten den dcera začínala, takže bych je měla napojené hned na sebe...
@zutinka u nas u obou deti to zacalo pupinkama, az pote zacaly teploty, takze nevim, ale mozne to asi je. A s paragrafem neporadim, ja jsem na rodicovske dovolene.
Ink.doba je 14 az 28 dni. U.mensich deti byva kratsi. Me mala dostala presne po 21 dnech od stKu s.nakazenou kampsko