Vytírala jsem a asi jsem špatně zavřela láhev od prostředku na podlahu - značka Tesco Go for Expert (lino a pvc). Po chvilce slyším divný zvuk a najdu syna (skoro 2 roky) jak to lije na podlahu a hraje si na zemi s lahví (ještě dosti plno) a s víčkem.. Hned jsem mu to vzala a čichala k němu, ale z úst jsem nic necítila, nejspíš to nevypil, chová se normálně.. Nakonec jsem se odhodlala a zavolala pro jistotu na toxikologickou linku, protože na lahvi je znak vykřičníku v kosočtverci. Paní doktorka na telefonu řekla, že mám dát pro jistotu espumisan, ale že dle jejího mínění nic nehrozí..
Vyptala se mě na jméno, rodné číslo a město kde bydlíme - začínám se bát, že na mě přijde sociálka, ale byl to jen mžik, nemělo by se to stát, ale nejsme roboti a chyby se stávají..
Mám se připravit, že teď budu v hledáčku sociálky?? Co myslíte??
Sociálku určitě nikdo volat nebude.
Hele, malý se evidentně nenapil, nic se nestalo. Nebyli jste na ošetření. Podle mě není důvod, aby tě někdo hlásil na sociálku.
Nemusíš se vůbec bát. Iniciály si berou, protože jim to proplácí pojišťovna.
@soda365 Postupovala jsi správně a nemáš se čeho bát. Taky jsem volala na tu linku, když mi malý zbaštil kus mýdla. Vysvětlili mi, že iniciály potřebují kvůli pojišťovně, na kterou to naúčtují jako by konzultaci naúčtoval jakýkoli jiný doktor - ty peníze jsou potřeba pro provoz té linky. Mimochodem já tam volala už před 2 lety a opravdu se žádná sociálka nekonala. Kamarádka na tu linku volala poměrně často, protože její děti byly mistři světa v ochutnávání kdečeho, a taky nic...
Hlavně by to bylo kontraproduktivní... To by pak někteří ze strachu ze sociálky možná raději ani nevolali a neštěstí by bylo třeba na světě.
Ne nebude volat. Zapisuji si to jako konsultaci ohledně tohoto konkrétního pacienta, vykazuji to potom pojišťovně.
Nejdůležitější je,že to dle slov doktorky bude v pořádku, ale stejně jsem se lekla.. snažím se být co nejlepší máma, ale stejně se mi stane toto
To by nedělali nic jiného, než nahlašovali na sociálku. Dovedu si představit, kolik vyplašených matek jim tam denně volá - taky už jsem volala a dodnes si pamatuji, jak jsem se při tom klepala 🙂
Hlavně na linku volají rodiče, kterých si svých dětí všímají...
Určitě ne, žádné strachy!
@chiara75 Ptala se možná kvůli účtování zdravotní pojišťovně, případně pokud by se něco dělo, aby byl záznam u nich, že jste dostali radu.
potrebuji to pro pojistovnu. sama jsem na tu linku kdysi volala a rekl mi to ten doktor.
všem moc děkuji za pomoc, uklidnění.. Občas mám kolem sebe takový fičák, že nevím, kde mi hlava stojí - samozřejmě mě to neomlouvá v mé nepozornosti, ale asi nejsem první ani poslední, které se stane taková věc.. Klepu se ještě teď a doufám, že jsem udělala to nejlepší
Neboj... taky jsem tam volala a nikdo na me socialku nevolal. Mala nasla v obleceni kulicku proti molum. Budme rady, ze linka existuje
Na jméno a rodný číslo se ptala, protože se to platí že zdravotního pojištění ditete
Kdyz prijdes do spitalu s ditetem co si zlomilo ruku tak si myslis, ze na tebe taky nekdo zavola socialku? Neblbni
Neboj, opravdu to potřebuji pro pojišťovnu, aby to mohli vyfakturovat. U všech pacientů jsem musela vždycky hlásit všechny tyhle údaje.
Tam volal snad každý minimálně jednou. Když měla dcera 4 měsíce, tak snědla jako první příkrm tu jedovatou asijskou žlutou bedrunu. Vytáhla jsem z pusy už jen kus křídla. Paní byla dost pobavená, že se na tohle ještě nikdo neptal a že je to jedovaté, ale malé. Iniciály taky chtěla.
Přesně jak to zaznělo, já už tam taky volala, kvůli sobě - a iniciály pro pojišťovnu. Chvála za provoz podobné linky.
@soda365 Já si myslím, že se bát socialky nemusíš. V nemocnici jsem ležela s paní, která tam byla s tříletým chlapečkem, který ji vypil nejakej driak na odpady a socialku na ni nevolaly.