Volání na toxikologickou linku. Hrozí mi teď sociálka?

soda365
29. srp 2019

Vytírala jsem a asi jsem špatně zavřela láhev od prostředku na podlahu - značka Tesco Go for Expert (lino a pvc). Po chvilce slyším divný zvuk a najdu syna (skoro 2 roky) jak to lije na podlahu a hraje si na zemi s lahví (ještě dosti plno) a s víčkem.. Hned jsem mu to vzala a čichala k němu, ale z úst jsem nic necítila, nejspíš to nevypil, chová se normálně.. Nakonec jsem se odhodlala a zavolala pro jistotu na toxikologickou linku, protože na lahvi je znak vykřičníku v kosočtverci. Paní doktorka na telefonu řekla, že mám dát pro jistotu espumisan, ale že dle jejího mínění nic nehrozí..

Vyptala se mě na jméno, rodné číslo a město kde bydlíme - začínám se bát, že na mě přijde sociálka, ale byl to jen mžik, nemělo by se to stát, ale nejsme roboti a chyby se stávají..

Mám se připravit, že teď budu v hledáčku sociálky?? Co myslíte??

martt
29. srp 2019

@soda365 Já si myslím, že se bát socialky nemusíš. V nemocnici jsem ležela s paní, která tam byla s tříletým chlapečkem, který ji vypil nejakej driak na odpady a socialku na ni nevolaly.

zmrzlinka
29. srp 2019

Sociálku určitě nikdo volat nebude.

drakenn
29. srp 2019

Hele, malý se evidentně nenapil, nic se nestalo. Nebyli jste na ošetření. Podle mě není důvod, aby tě někdo hlásil na sociálku.

klpoiu
29. srp 2019

Nemusíš se vůbec bát. Iniciály si berou, protože jim to proplácí pojišťovna.

guinea
29. srp 2019

@soda365 Postupovala jsi správně a nemáš se čeho bát. Taky jsem volala na tu linku, když mi malý zbaštil kus mýdla. Vysvětlili mi, že iniciály potřebují kvůli pojišťovně, na kterou to naúčtují jako by konzultaci naúčtoval jakýkoli jiný doktor - ty peníze jsou potřeba pro provoz té linky. Mimochodem já tam volala už před 2 lety a opravdu se žádná sociálka nekonala. Kamarádka na tu linku volala poměrně často, protože její děti byly mistři světa v ochutnávání kdečeho, a taky nic...

olga_
29. srp 2019

Hlavně by to bylo kontraproduktivní... To by pak někteří ze strachu ze sociálky možná raději ani nevolali a neštěstí by bylo třeba na světě.

gruyerre
29. srp 2019

@soda365 prosímte to se vubec neboj, to by pak musel mít na krku socialku každej, komu se kdy zranilo dítě nebo něco špatného snědlo. Na toxikologii jim lidi denně volají, ze jim dítě sežralo úklidové prostředky, léky, jedovaté kytky apod., fakt na ně neposílají socialku.

neomenia
29. srp 2019

Ne nebude volat. Zapisuji si to jako konsultaci ohledně tohoto konkrétního pacienta, vykazuji to potom pojišťovně.

soda365
autor
29. srp 2019

Nejdůležitější je,že to dle slov doktorky bude v pořádku, ale stejně jsem se lekla.. snažím se být co nejlepší máma, ale stejně se mi stane toto

madbetka
29. srp 2019

To by nedělali nic jiného, než nahlašovali na sociálku. Dovedu si představit, kolik vyplašených matek jim tam denně volá - taky už jsem volala a dodnes si pamatuji, jak jsem se při tom klepala 🙂

cuuza
29. srp 2019

Hlavně na linku volají rodiče, kterých si svých dětí všímají...

chiara75
29. srp 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Určitě ne, žádné strachy!

chiara75
29. srp 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@chiara75 Ptala se možná kvůli účtování zdravotní pojišťovně, případně pokud by se něco dělo, aby byl záznam u nich, že jste dostali radu.

evaamy
29. srp 2019

potrebuji to pro pojistovnu. sama jsem na tu linku kdysi volala a rekl mi to ten doktor.

soda365
autor
29. srp 2019

všem moc děkuji za pomoc, uklidnění.. Občas mám kolem sebe takový fičák, že nevím, kde mi hlava stojí - samozřejmě mě to neomlouvá v mé nepozornosti, ale asi nejsem první ani poslední, které se stane taková věc.. Klepu se ještě teď a doufám, že jsem udělala to nejlepší

elis_elis
29. srp 2019

Neboj... taky jsem tam volala a nikdo na me socialku nevolal. Mala nasla v obleceni kulicku proti molum. Budme rady, ze linka existuje

hanafaustyna
29. srp 2019

Na jméno a rodný číslo se ptala, protože se to platí že zdravotního pojištění ditete

makronka222
29. srp 2019

Kdyz prijdes do spitalu s ditetem co si zlomilo ruku tak si myslis, ze na tebe taky nekdo zavola socialku? Neblbni

lutik
29. srp 2019

@soda365 nebudeš, taky jsem volala, musí se ptát, protože jsou placení ze zdravotního pojištění,takže si to vlastně na tebe vykážou

corry21
29. srp 2019

Neboj, opravdu to potřebuji pro pojišťovnu, aby to mohli vyfakturovat. U všech pacientů jsem musela vždycky hlásit všechny tyhle údaje.

bonavoxa
29. srp 2019

Tam volal snad každý minimálně jednou. Když měla dcera 4 měsíce, tak snědla jako první příkrm tu jedovatou asijskou žlutou bedrunu. Vytáhla jsem z pusy už jen kus křídla. Paní byla dost pobavená, že se na tohle ještě nikdo neptal a že je to jedovaté, ale malé. Iniciály taky chtěla.

merope
29. srp 2019

Přesně jak to zaznělo, já už tam taky volala, kvůli sobě - a iniciály pro pojišťovnu. Chvála za provoz podobné linky.