Vitamíny pro školkové děti. Co dáváte na imunitu?

ploutvicka59
10. led 2021

Ahoj😉🙂Co dáváte prckum za vitamíny na imunitu? Malá je od září permanentně nemocná.Od začátku dochodila tři týdny v kuse maximálně,jinak je to vždy týden školka a minimálně týden doma.Probiotika dostává, ovoce a zeleninu basti..Koupila jsem sirup s rakytnikem,Martanky,které dostává už od léta.
Vím,že jak je ve školce,tak nemocná bude...Ale že až takhle jsem nečekala. Teď má od začátku prosince druhá antibiotika🤐Nejdřív na kašel a teď na spalovou angínu,kterou asi tedy neovlivnim 🤦‍♀️
Doma dost často větráme,ven chodíme...

alcar
10. led 2021

Davam Flavon. Ma vysokou vstrebatelnost.

westie
11. led 2021

Synovi davam dlouhodobe Imunoglukan a zatim funguje.

veroniquecz
11. led 2021

Máme toto a super 👍 Je to na doporučení dětské doktorky.

pavelkamat
11. led 2021

Také dávám Imunoglukan a dobrý 👍

martt
11. led 2021

@ploutvicka59 Dávám synovi ústní probiotika Bactoral a jeste nebyl nemocný. A to v loni byl nemocný neustále.

anakolut
11. led 2021

@ploutvicka59 Imunoglukan, doporučuje ho i naše pediatrička, pak dáváme i Omega-3.

hezz17
11. led 2021

Sem tam dostane decko. Nemocna byla jednou.

korin
11. led 2021

U syna jsem vystřídala kdeco a neměla jsem pocit, že by to mělo efekt. Zdá se mi, že je odolnější až od druhé třídy zš. Měla jsem výčitky, co dělám špatně, když jsme opakovaně odmítali známým se stejně starými dětmi pozvání na výlety, protože syn měl zase silný kašel... Teď myslím, že jsem asi špatně nedělala nic, musel prostě vyrůst. Naše mladší děti jsou mnohem odolnější i bez různých doplňků stravy.

any2any
11. led 2021

Dcera ma tyto vitaminy a nemocna nebyva (ale kdovi, treba by byla zdrava i bez vitaminu). My s manzelem tez doplnujeme vitaminy a celej podzim, zimu jsme zdravi.

hezz17
11. led 2021

Holky, většina farmaceuticky vyrabenych vitamínů neni telem vubec vstrebatelna. Sice tableta vitamin obsahuje, ale v takove forme, ze si ho telo neumi zpravovat a nasledne je moci vyloučeno.

mamikry
11. led 2021

@ploutvicka59 Davam Imunoglukan, cistime dutiny Vincentkou sprejem pro deti a ted se chystam poridit inhalator pro deti na prevenci. Jinak ovoce, zelenina, kefirove vyrobky a Biopron pro deti.

lennus
11. led 2021

@ploutvicka59 Základ je určitě vitamín D a C, Céčko navýšit při nemoci a nachlazení.

pospis
11. led 2021

dávám Rybí tuk Mollers. Do školky chodí druhým rokem a nemocný byl 1x.

mariladka
11. led 2021

Dávám olej od Mollers s vit D, začala jsem v létě, říkají, že účinek se projeví až po delším užívání.

sarrita
11. led 2021

Dávala jsem na mnoho doporučení Imunoglukan, onemocněl i tak. Na radu kamaráda magistra z lékárny (3 děti) dávám Rakytníkový sirup s betaglukanem a je to v pohodě. A cenově taky někde jinde. Ale k tomu dávám i vitamín D a probiotika. Obojí jsem ale dávala zároveň s Imunoglukanem. https://www.lekarna.cz/detsky-pohadkovy-sirup-r...

korin
11. led 2021

Aktuálně dávám všem dětem déčko a příležitostně vibovit nebo alternativu od Dr. Maxe, starším dvěma denně ještě hlívu s rakytníkovým olejem (jsou to velké kapsle, tříletá by je nespolkla). Jak jsem psala výš, nevím, jestli to má nějaký efekt, ale mám aspoň pocit, že něco dělám 😀 Čerstvé ovoce, zelenina, bílé jogurty jsou samozřejmostí...

ladyhacek
11. led 2021

na doporučení DR jsem dávalai imunoglukan, hlíváček ... kde co pěněz to stálo - nepomohlo nic až letos když je předškolák je to ťuk ťuk dobré. Byl nemocný v září a teď - nedávám nic extra začala jsem na to kašlat. Jí ovoce, zeleninu, teď když je nemocný jsem začala dávat rakytníkový sirup. Někdy říjen/listopad bral želé vitamíny ale značku už nevím (vibovit?)měli sjem tři balení pro dvě děti a teda ani jeden nemocný nebyl - ale zda to bylo zrovna "bonbony" to nevím
+ dávám D

nazka
11. led 2021

@ploutvicka59 imunoglukan a vitD

baruneckam
11. led 2021

Imunoglukan, funguje na oba

gujduska
11. led 2021

My teda máme odzkoušené Vibovit želé ale s těmi nemocná dcera byla, olej od Mollers máme první lahev a ten budeme kupovat i nadále, jinak máme domácí sirup z rymovniku, ale jako 4 letá ne dcera ve školce první rok a myslím si, že je nemocná tak nějak adekvátně 😊

zuzineckah
11. led 2021

Dáváme tohle, nic lepšího jsem na trhu nenašla. A od mala otužujeme.

mundi
14. led 2021

@hezz17 a máš prosím tip, které farmaceuticky vyráběné vitamíny jsou vstřebatelné? díky 🙂

martiniquest
14. led 2021

Prvni rok skolky dostaval decko, multak a imunoglukan. Nemocny byl co chvíli. Letos dostava jen decko a multak a nemocny zatim nebyl. Ale myslim, ze na tom ma obrovsky podil nesrovnatelne vyssi disciplinovanost rodicu. Letos si prostě nikdo netroufne dat do skolky dite se soplem. Aspon u nas ne

jasminek2012
14. led 2021

Za mě má jedině smysl Imunoglukan, totéž mi potvrdila doktorka. Vůbec nedáváme vitamíny z krabičky.

orisek56
14. led 2021

Na doporučení pediatra. Obyčejný, nezajímavý, za pár korun.... Multi sanostol. Nejlepší vysledky. Holka byla permanentne nemocná, od té doby klid. Nasazuju na podzim, bere se 3 měsíce. Obcas to prostridam rybím tukem.

hezz17
14. led 2021

@mundi vigantol 😀

herbinaaa
15. led 2021

dávám probiotika laktobacilky

eukamaminka
24. únor 2021

Rybí tuk a vitamín C.

marketanova
24. bře 2021

Dobrý večer, většinou v úzké rodině nakupujeme https://www.naturevia.cz/e-shop/fructolax/fruct..., co vy?