Prosím vás, máte niekto skúsenosti s tracheostómiou u ročného dieťaťa?
Malý je v umelom spánku s tracheostomiou, každý má straší infekciami.
@sandral tracheostomie se neboj. I intubacni kanyla je možným zdrojem infekce a hlavně když se nechá příliš dlouho může poškodit hlasivky. Průdušky a plíce nejsou sterilní, jsou na bakterie uzpůsobené, takže riziko je menší než u jiných "vstupu" do těla. Držím palce, ať jste brzo v pořádku.
To bude určitě lepší a lepší!
Dobry den.Mam vnoucka se tracheostomii, muze i kvuli ni spatne jist? dekuji za odpoved
@tandlerova ano, může. Dost záleží na důvodu, proč tracheostoma má. Může působit poruchy polykání, zatékání stravy do dýchacích cest
@tandlerova ano,je to. Celkem pravděpodobné.Někdy trvá déle,než si zvykne polykat.
Ahoj, muze mi nekdo poradit na jake prispevky mam narok, pokud mame dite s tracheostomii a bude ji mit 5 let? Mame narok i na karticku ztp a muzu ji vyuzivat i ja jako matka ditete? Nikde jsem nenasla zadne kompletni informace, neporadi mi nejaka zkusena maminka, co si mam obehat? Malou budou propoustet za mesic, bude ji 5 mesicu a rada bych vedela, o co vse mohu zadat. Moc dekuji
@ldc2018 ahoj, jasně poradím. Máte příspěvek na péči? Výhody TP, ZTP, ZTP/P jsou nepřenosné. UTP těch výhod moc není. U ZTP parkování na vyhrazeném místě a někde už slevu na vchod do zoo,.. A možnost jízdy po dálnici bez známky(dite5/držitel průkazu musí být v autě a to i u parkování). Ztp/p má výhod o trochu víc vztahující se na průvodce, ale např. Vchod do zoo za 50%a podobně. Jinak karta ztp a ztp/p je i příspěvek na mobilitu. Žádá se zvlášť. Na Pnp se posuzuje podle bodů co dítě zvládne. U průkazu to, ztp, ztp/p podle zdrav. stavu. Pokud budeš potřebovat piš mi klidně sz.
@ldc2018 u pojišťoven je to různé podle materiálu, který vám napíšou v nemocnici. Odsávačka určitě chtějte bateriovou, jinak se nedostanete z domu. Je tam doplatek okolo 6000,- Bezdoplatkove jsou pouze do El. Sítě a nejsou přenosné. Cevky na odsávání píše dr stejně tak jako trach. kanylu. Podle druhu je určitý počet materiálu. U žádosti nebudete potřebovat nic. Vše bude vypisovat potom vás dr. V žádosti je jen uveden žadatel (vždy dítě) a osoba pečující tudíž vy. Všechny zprávy potom bude mít váš praktik a ten bude vypisovat až na základě žádosti ossz.
holky, mohu se zeptat, jaké používáte polštářky na trášu? Mne v té nemocnici dávají pořád jenom ty gázy a denně je měnit je totální utrpení, trhají se a vůbec nedrží, blbě se mi tam dávají. Je to denní peklo. Ráda bych si koupila jiné, které by šly lépe. Nejlépe nějaké takové stříbřité, co jsme používali v motole. nemáte někdo zkušenosti? nebo jaké používáte a kde kupujete? moc děkuji
@ldc2018 metaline a 100ks může napsat orl. Jinak já dávala 1metaline a 3 netkané. Ty netkané jsou fain, ale gázovinu nee, to se strašně třepí a je to dost ostré na krku. Vůbec mě udivuje, že to ještě nekde dávají 🙈😠stejně jako jištění tráši místo páskem gázou nebo motouzem😡 Jinak já měnila občas i 10x ta den, když se poblinkal.
Dobry vecer.Vnoucek ma trachostomii od tri mesicu do tedka.Nechce kousat a ma skoro vsechny zuby, chybeji mu stolicky.Muze to bejt ze strachostomii ze nechce kousat?
@tandlerova dobrý den, tohle se nedá říct úplně jednoduše. Jak ji vnouček teď? Má sondu, peg... Syn začal kousat hodně pozdě. Jedl téměř do 3 let mix. Pomohla nám klinická logopedka.
Dobry vecer,Sondu vnoucek nema.Jidlo mu mixijeme.,Jak vam pomohla logopedie?Jak ho tam ucili aby mohl kousat.
Omlouvam se az ten obrazek tam nemel bejt
@tandlerova naučí správnou techniku krmení. Kolik je vnoučkovi?
Vnoucatku ted v rijnu budou2 roky.
@tandlerova odkud jste?
Je to invazivní vstup a jako takový je rizikem vzniku infekce. Malý pravděpodobně potřebuje umělou plicní ventilaci - pomoc s dýcháním. Proto ji má, že. O tento vstup sexsedtry denně starají, asepticky ho prevazuji - dávají pozor, aby minimalizovali vznik infekce. Tahle stomie je potřebná pro další léčbu. Pravděpodobně máte nějaké větší komplikace. Takže má asi i jiné invazivní vstupy - žilní katétry ATP. Ano u všeho je riziko infekce, ale správným zacházením se to riziko minimalizuje. Vemte si, že s tracheostomii je spousta dospělych i děti doma, v péči rodiny. Nebojte se. Tohle nebude to, z čeho byste měla mít větší obavy než z ostatních situací. Už tak se o prcka obecně bojíte, což je přirozené. Ať se brzy vše dá do kupy.