Ahoj maminky, chtela bych se zeptat, zda jste nemeli podobny problem. Malemu je 6,5 mesice a rano jsme dostali prujem. Dopoledne jsme meli svetle zbarveni, odpoledne zelene zbarveni a navecer se nam pridala zvysena teplota a hlenovity prujem. Zhruba po dvou hodinach menime plinku. Jsme na UM a pridavame prikrmy. Dnes jsme tedy vynechali, takze UM a cajik. Nemate nekdo zkusenost? Na pohotovosti mi nic nereknou jelikoz mame zvysenou teplotu jen ted vecer a prujem jeden den
Já bych teda hlídala hodně tekutiny a spis než to mlíčko bych zkusila ryžový odvar pokud to je tedy nějake akutní. Nebo kuliska pokud mas doma. A pokud by to bylo i zítra jela bych k doktorovi
@lendapraha nejak si na ten ryzovy odvar netroufam. Kadi skoro kazde dve hodiny, jinak je spokojeny, hraje si a smeje se. Pokud zitra nebude lip, tak urcite zajedu na pohotovost, po dvou dnech me snad uz vyhodit nemusi.
@lucca2211 ahoj , muj syn 9mes mel aktualne to same. V prvni rade bych doporucila minimalizovat davky mleka, to pri prujmu nelze. Ja tedy pres den kojim a na noc davam Bebu a bez ni neusne tak jsem davala deci. Jinak.fakt ten ryzovy odvar , zkus si sehnat v lekarne od Hipp ORS 200. Priznam se ze se mi nechtelo to vyrabet pak urcite Hylak.Forte a srazet horecku bud cipkem nebo sirupem, cipek mi nekolikrat vykakal tak ze nestihl zabrat. Pisu co pomohlo nam, nicmene v pondeli bych pro.sichr supala k lekari.
Urcite Te nevyhodí. Pokud má velký průjem tak u takhle malých deti se nesmí nic podcenit. Ani kdybys jela dnes nikdo by nic neřekl. Já byla s malou na pohotovosti taky kdyz ji byly 4 měsíce a tři hodiny v kuse strasne brečela :D a to jsem předtím pracovala jako sestra na dětském jipu. Připadala jsem si pak jako deb.. a ona zatím mela jen ofoukly uši
Sonia má určo pravdu jen pozor s tema lékama pokud nemá vic jak 38,5 v zadečku, nebo 38 v podpaží
@sonia79 mlicko mame petkrat za den cca 200 ml. Dneska jsem jeste davam cajik, aby mek dost tekutin. Bohuzel ze zdravotnich duvodu uz nekojim a jsme na Hippu 1. Teplotu jsme meli az ted odpoledne, 37,7 a kolem sedme jsme meli 37,5. Takze jen zvysenou. Dneska by me z pohotovosti vyhodili, takze pokud zitra prujem bude trvat i teplota, tak hned jedu. Nebudu cekat do pondeli na doktora. Prdola usnul, tak snad si odpocine. Jinak dekuji za radu.
@lendapraha mame v zadecku po odecteni 37,5. Takze se obavam, ze by nas z pohotovosti asi vyspupli
@lendapraha kdyz ja ani nevim pod cim si mam ten velky prujem predstavit. Jelikoz mi to ted prijde tak jako,
@lendapraha jako ze zatlaci a strasne si u toho prdne nez aby nejak desive tlacil
Nevysoupli, ale jasne ze tam nemusíš hned hnát. Však Jak si říkala vyčkejte do zítra a uvidíš. Pokud se ti v noci nějako budí tak bych mu pro jistotu změnila i teplotu. Nebo na něj aspoň sáhni kdyby náhodou mu to stouplo. Přeju ať se to brzy zlepší ;)
Já spis myslela za jak dlouho se vykadi co mu das plenku a jestli je to hodně vodnate
@lendapraha akorat se mi ted tak strasne zakuckal, ze jsem ho musela vzit z postylky. Mam ho v postylce vedle sebe, tak budu kontrolovat. Ono se pry rika, ze kdyz maji deti teplotu, tak neusnou a placou.
@lendapraha zhruba dve az tri hodiny, no uplna voda to neni. Ted vecer jsem si vsimla, ze tam byli i nejake male hleny, jestli je to mozne. Si prijdu jak neschopna matka, tady na foru neco rozebirat.
V klidu, to bude dobre neboj se. Pokud to není tak strašný, třeba to bude opravdu k zoubkum. Nemusí je ještě mit. Naše mala to mela vždycky na etapy
@lendapraha prujem zacal az dopoledne. Rano jsme davali ke svace hrusku rozmixovanou, tak kdo vi jestli jsem k tomu nedopomohla i ja snad uz bude zitra lip. Dekuji
Tak přeju klidnou noc a ať je líp
Teda
Celou noc budu nejspis.na strazi a hlidat ale dekuji, dam zitra info, jak na tom jsme a jestli nebude lip, tak nalozim prcka je jedu na pohotovost.
Dej vědět. Držet se
Tak nakonec mi to nedalo a volala jsem na detskou pohotovost. Doktorka rikala at uz nedavam ted mlicko, ze akorat projima. At dam mrkvicku, jablicko nebo banan. A cerny caj nebo vodu a at ji trochu osladim jelikoz jsem mu udelala ovocny caj a ten vubec nechtel, tak jsem mu samozrejme dala mlicko a az pak volala na pohotovost. Ted se snazi zabrat, tak snad bude chvili spat. Teplota je stale 37, tak snad uz nam nevyleze. Doma mam pro jistotu cipky a sirup, od Paralenu a Panadolu, ale nechce se mi mu to davat, kdyz ma jen zvysenou teplotu
Tak prujem nam stale pretrvava, ale uz je to lepsi. Davala jsem mu mlicko v jedenact vecer, ve tri jsme dali sklenicku mrkvicky, rano v sedm, jablicko s mrkvi a v devet jsem mu dala zase mlicko, aby se prospal. Jen resim co mu dam k obedu. Mam doma dyni s ryzi, nebo mu mam dat zase mrkvicku, co myslite?
Já bych mu klidne tu ryzi dala, ta taky stavi
@lendapraha tak nakonec jsem mu dala k obedu mliko, jelikoz nic jinyho nechtel, tak snad uz bude zitra klid.
No tak ted jsem si vsimla, ze od pul paty jeste ani necural nemuzu do nej krome mlika nic dostat. Ani caj, ani stavu, ani oslazenou vodu
rano hned zavolam doktorovi a pojedeme. Uz zacinam mit strach. Prujem uz takovy nema, vzdycky po jidle neco malo vytlaci, aletak ne
Ale nepoznam poradne jestli cural nebo ne
Tak mu dávej alespoň to mliko. Já bych mu to mliko zkusila ještě udělat s Tim ryzovym odvarem. Pokud ti moc nepije tak asi nemá co curat. Ale k pediatrovi zajdi
Co zoubky?