Zdravím, najde se zde někdo se zkušeností? Při porodu mi nestihli dát ATB a následující vyšetření ukázalo, že malý ode mě chytil streptokoka. Myslela jsem, že ho budou nějak přeléčovat, ale jak primář v porodnici tak náš pediatr mi řekli, že ho mám jen sledovat, především změny chování, apatii a změny teplot nahoru, dolů.
Mě to trochu děsí, že se s tím nic teď nedělá. Malému je 8 dní. Třeba je to standardní postup, setkala jste se s tím některá? To už ho budu hlídat celý život, jestli se mu to projeví?
@acurka jasně, chápu. To neznamená, že ho chytil. Pokud byl streptokok v tvých porodních cestách, tak se mimi logicky osídlilo, to ale neznamená , že to chytilo. Pakliže se klinicky žádná infekce neprojevila( tj nebyly zmeny teploty, pulsu, dechu, chování atd) rak opravdu se to neléčí a můžeš být v klidu.
Malý streptokoka měl a projevilo se to cca do 12 hodin po porodu. Jestli je to tak dlouhá doba, už se vas to snad netýká
@acurka pokud by ho od tebe chytil, byla by to novorozenecká sepse a to si piš, že by se léčil. Byl by na dvojkombinaci antibiotik a na JiP . Podle mebjsi to špatně pochopila- pokud si nestihla ATB, tak se dítě několik dní po porodu vice hlídá a monitoruje- v porodnici se obvykle co 2 hodiny měří teplota, pzls, dech, alespoň orientačně. Když je vše v pořádku, pouští se ditko normálně domů. Nebylo to spíš takto?