Špatný vývoj kyčle u miminka. Máte podobnou zkušenost?

lenicka2323
9. čer 2020

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat zda máte někdo podobnou zkušenost dcerka má 3 měsíce a špatně se vyvyji jedna kyčel pred měsícem nám doktor dál nosit abdukční kalhotky marwell ale ty dcerka nechtěla a při nasazení šílený brekot tak nám doktor řekl ať vyndame ort. vlozku a vložíme dvě látkové pleny..dnes na kontrole žádná změna naopak říkal že se mu to zda možná horší ve zprávě stojí II d, jsme na pátek objednání do Brna s tím že buď dají nějaké abdukční kalhotky znovu, třmeny a nebo distrakčni léčbu která je uvedena ve zprávě ať ji tam zváží 8o tak se sedím toho co nás čeká doma máme ještě 2 letou dcerku a ta problém neměla žádný tak je to pro nás něco neznámého a člověk se boji. Moc děkuji za rady či zkušenosti

martinato1989
9. čer 2020

Malá taky měla problém s kyclema, nosila pleny navíc a pak abdukcni kalhotky, taky se ji to nelíbilo, ale brala jsem ze jiná možnost není. Napadá mě jako rada co zkusit nositko nebo šátek? Tam ty kyčle taky dostane do te požadované polohy. A nám pomáhalo i cvičení na zabku, ale to ti určitě taky řekli u dr.

olga_
9. čer 2020

@lenicka2323 Mrkni na stránky toho pana doktora Jansy. Má tam pěkně rozepsané ty kategorie. U Ia-IIb se jedná o kyčle, které jsou v pohodě, ale doktoři (bohužel) často předepisují jen preventivně široké balení. Váš nález IId už spadá pod rizikové kyčle, kde se to řeší Frejkovou peřinkou nebo třmínky. Uvidíte. S panem doktorem jsem mluvila kdysi po telefonu a během hovoru se zmínil, že snad jediné místo v republice, kde v nemocnicích umí kyčle, je Brno, tak se snad dostanete do dobrých rukou 😉.

martiniquest
9. čer 2020

Kamaradcin syn mel spatny nalez, predepsane trminky. Nedavali mu je, strasne brecel. Misto toho ho denne nosili v satku a hle, za tri mesice byly kycle v poradku.

lenicka2323
autor
9. čer 2020

@olga_ Také doufám 🙏náš pak doktor ve Znojmě sám říkal že by bylo lepší to Brno že tam jsou na to kapacity tak jsem neváhala a radši s dcerkou jedeme tam .
Doufám že ji třeba dají jiné ty abdukční kalhotky ona je vůbec nechtěla neskutečnej brekot dnes jsem ji je zkusila dat a už by si je i nechala tak jsem zvědavá co tedy v tom Brně nejvíc s delším té distrakcni léčby kdyby jí chtěly dcerce dat 😒

lenicka2323
autor
9. čer 2020

Na ten šátek stále myslim že bych ho koupila a zkusila nosit chtěla jsem se zeptat dnes lékaře ale byla jsem rozhozená tak jsem to úplně vypustila z hlavy musím se zeptat v tom Brně 🙏

me_druhe_ja
9. čer 2020

Malej nosil Frejkovu peřinku 2,5 měsíce - od asi měsíce do tří a půl. Dávala jsem opravdu poctivě, kromě koupání a pár minut během dne ji měl fakt furt, měli jsme půjčenou i speciální autosedačku. Na první kontrole v těch 3,5m už je měl v pořádku, jen myslím nedovyvinute jadyrka nebo co. Dávala jsem ještě na noc další měsíc. Naposled jsme byli na kontrole koncem května a už bylo vše úplně v pořádku. Byl to strašnej opruz, strašně nepříjemný, nemohla jsem kojit v leže, špatně se nosil, nemohl kopat nozkama....Ale jsem ráda, že jsem byla fakt poctivá a má je v pořádku.

lenicka2323
autor
9. čer 2020

@me_druhe_ja já právě také dávala celý ten měsíc poctivě ty abdukční kalhotky jak nám doktor předepsal akorát bez té vložky ale vypodlozene dvěma plinkama latlovyma jak pak doktor poradil když vyloženě ti vložku nechtěla ..dolů jsem dala jen na koupání 😒

me_druhe_ja
9. čer 2020

@lenicka2323 Aha....Tak to mě mrzí....Ale uvidíte, co vám řeknou.... Třeba dostanete taky tu peřinu. Je to opruz ale furt lepší než třmeny.....Ta distrakcni léčba snad ne....

lenicka2323
autor
9. čer 2020

@me_druhe_ja kéž by 🙏nebo třeba dají větší ty abdukční přijde mi že ji jsou malé nebo takové strašně nízké se mi zdají 🙄ty třmeny na mě nepůsobí moc dobře a už vůbec ne ta distrakcni léčba to fakt raději ty třmeny ..já si ani nedovedu představit být s dcerkou 6 týdnů v nemocnici když doma mám ještě 2 letou 😒❤️

marcicek84
10. čer 2020

@lenicka2323 radsi 100 x trmeny nez trakce v nemocnici!!! My meli taky II d,nejdriv mela siroke baleni,pak frejkovu perinku a od pul roku do roka trmeny,byl to fakt opruz,prvni rok sileny,ale kycle ma ok...ted pujdeme na kontrolu v 6 letech,pak asi v 9 letech a 12 letech...jako chce to davat a vydrzet,ze brecel,no deti breci i u Vojtovky,vsak si zvykne...jinak nechapu co se divis,nedavas mu to jak mas a pak se divis,ze se mu to zhorsuje a ted hrozi az trakce v nemocnici 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️tak az mu to zacnes davat jak mas,pak muzes ocekavat zlepseni a cim driv se to dava,tim driv se to zlepsi a pak to dite uz nepotrebuje...a lepsi se to tim jak me dite zafixovane nozky a roste,tak kycel vrusta do spravne polohy...PS my meli k tem kyclim i atopicky exem a ten vylucoval frejkovu perinku,takze r

marcicek84
10. čer 2020

takze si prestan stezovat a zacni sve dite lecit!!!je to potreba!!!a jeste jeden poznatek trminky byly pro dite lepsi nez perinka, ve ktere je diteti v lete neskutecne horko,taky neresis znecisteni a jsou efektnejsi nez perinka nebo abdukcni kalhotky....

lenicka2323
autor
10. čer 2020

Ja snad někde psala že nedávám něco jak mám ?to že mám dávat do abdukčnich kalhotek dvě pleny mi nařídil přímo ortoped a tak jsem také dělala poctivě ,sundala jsem jen na koupání a to je snad normální ne ?
Když jsem zjistila že vyloženě abdukční kalhotky s vložkou dcerka nesnese konkrétně si je nechtela ani nechat nasadit tak jsem i hned s ní byla u ortopeda znovu který naznal že to mám dělat takto ze dcerka nechce dát ani nožky od sebe že občas ty děti na ty abdukční kalhotky reaguji tak že je nechtějí tak že se situace bude řešit takto .
Rozhodně tu nijak nebrecim zdraví dcerky je pro mě hlavní spíš mě zajímaly zkušenosti jelikož doma mám ještě dvouletou dcerku která beze mě taky několik týdnů nevydrží 🙄takže jsem spíš čekala na zkušenosti ne blbě komentáře jak něco nedělám jak mám snad každá máma pro dítě dělá co nejviv a nikdy bych si nedovolila tak něco nedělat 🙏

marcicek84
10. čer 2020

@lenicka2323 tak ta ortopedicka vlozka je pevna a drzi ty nozky od sebe,plenky tu funkci nenahradi,proste nechapu ten duvod ji ji nedavat,ze breci,kdyz jde o zdravi ditete,tak to snad tyden vydrzite nez si zvykne,pak vam brecet nebude....a to uvidite jak vam bude brecet 6 tydnu s vykloubenyma nohama v trakcich v nemocnici a pak 6 tydnu v sadre a uz nic nepisu o tom,ze ji ani poradne nenakojite,takze radeji berte trmeny domu a zalecte aby vas to minulo...

lenicka2323
autor
10. čer 2020

@marcicek84 vám asi nedochází to co jsem psala dcerka si ty kalhotky nenechala ani nasadit nešlo to prostě zkoušel to i lékař a když už se to povedlo tak pláč ale neskutečný ,bez přestání atd proto ortoped řekl ať to dělám takto já sama bych si nic takového udělat nedovolila ,troufám si říct že lékař přece jen ví víc než my dvě 🙏🙄včera jsem dcerce zkusila kalhotky nasadit i s vložkou a už dobrý dokonce se i nasadit povedly asi jak jsi zvyklá na ty nožky od sebe tak už i tohle snesla 🙏kdyby před tím byla možnost aby t kalhotky hned měla i s vložkou tak ji je nechám nikdo nedělá nic jak nemá 🙏

lenicka2323
autor
10. čer 2020

Jinak musím podotknout že i já jsem názoru že ta ortopedická vložka je pevnější a nožky lépe drží v té pravé poloze tak třeba v Brně tomu dají ještě šanci

marcicek84
10. čer 2020

@lenicka2323 no podivejte se,my s tim mame taky zkusenost alias siroke baleni a jedine co se stalo,tak nic,spise se to zhorsovalo,pleny nejsou pevne,tak moc to nefixuji,ale ztratily jsme 3 mesice casu a pak mela dcera trmeny do roka a to jeste muzu byt rada,ze ji neposlali na trakce.Tu vlozku bych ji tam vrazila,jakmile by to bylo mozne,uz jen z logiky veci bych necekala a vite co je paradox dokonce jsem ji na vlastni naklady koupila o cislo vetsi frejkovu perinku (pojistovna a lekar by mi ji dal az za 3 mesice), diky ktere jsme se posunuli z II d na II b (o dva supne a 2 stupne nam chybely do Ia) a pak i presto mela jeste od pul roku do roka ta trmeny,paradoxne to bylo lepsi nez ta tepla perinka,ve ktere se dite nemuze hybat..takze si myslim,ze ve vasi situaci mne toho dochazi vice nez vam,ale jak jsem psala delejte si co chcete,ja bych si na vasem miste vyrvala trmeny...protoze bhdetr mit sanci na zlepseni i do pul roku ditete,ale musote to diteti davat poctive a bez remcani jak to vypada ci nevypada...

lenicka2323
autor
10. čer 2020

@marcicek84 urcite bych byla ráda za ty třmeny než za tu trakci jak ty třmeny vypadají nebo ne to mi je jedno hlavně aby malé pomohly 🙏 čím dřív bude v pořádku tím lépe

marcicek84
13. čer 2020

@lenicka2323 jak jste nakonec dopadli?

lenicka2323
autor
13. čer 2020

@marcicek84 nakonec jsme dopadly tak ze dcerka dostala řemínky doporučila nám paní doktorka i to nosítko že to taky pomáhá držet tvar kyčlí ale že teď to drží ty řemínky máme je mít pořád jen na koupání sundat a nechat hodinku prokopat za týden zase na kontrolu kdyby se to nijak nelepsilo tak trakce 14 dní ale že to má snahu na sebe "napadnout"a si snad ty řemínky pomůžou 🙏prý ty abdukční kalhotky ani nedavaji že účinek není takový jak u řemínku

marcicek84
13. čer 2020

@lenicka2323 no pokud tam neni prekazka,tak to pomuze,jinak jeste pred trakcemi by hrozila operace a pak az trakce...

me_druhe_ja
13. čer 2020

@lenicka2323 moc držím palce, dejte vědět výsledek, snad se to zlepší!

puhelin
13. čer 2020

@lenicka2323 Pozor na to, jake nositko pro 3mesicni budete pouzivat. Moc jich pro tak male deti neni. Zkuste radeji satek.

lenicka2323
autor
13. čer 2020

@marcicek84 mě paní doktorka říkala ze by byli jen 14 dní trakce o operaci vůbec nemluvila ta by prý byla kdyby trakce nepomohly ale snad zaberou ty řemínky prý to má snahu a nic tomu nebrání ale že je potřeba tomu trochu pomoct 🙏

lenicka2323
autor
13. čer 2020

@me_druhe_ja určitě vědět dám 😊

marcicek84
13. čer 2020

@lenicka2323 ono kdyby nepomohly tech 14 dni,tak tam je prekazka a pak se to musi zoperovat,ale myslim,ze zaberou trminky...

lenicka2323
autor
13. čer 2020

@marcicek84 Joo to jsem taky právě tak pochopila 🙏 také doufám že zaberou poctivě je máme nasazené dcerka se zdá spokojená ale hlavní je aby to pomohlo jsem zvědavá co se v pátek dozvíme jestli tam vůbec půjde už nějaká změna vidět 🤔🙏

marcicek84
13. čer 2020

@lenicka2323 tak ty trminky sice na pohked vypadaji silene ale nakonec jsou pro dite nejpohodlnejsi a nejefektnejsi,ale pocitej,ze je muzete mit az do roka a tim myslim,podlenim 2-3 mesice treba jeste na noc...

lenicka2323
autor
13. čer 2020

@marcicek84 jasně mě nevadí že na vzhled to je nic moc hlavní je aby ji pomohly a je fakt že teď v těch teplech se v tom alespoň nepotí ..no Dr říkala taky že pokud to bude v pátek ok že je necháme dál spíš jsem přemýšlela jaký to pak je když mimco třeba leze ? 🤔

marcicek84
13. čer 2020

@lenicka2323 normalne,mala mi v tom lezla i sedela i se pak stavela,trminky diteti neomezuji tolik pohyb,trochu to chce grif pri prebalovani,ale pak pohoda...za me lepsi než nejaka frejkova perinka ci abdukcni kalhotky marvell a to jsem to nechtela a nakonec to byla nejefektnejsi lecba a pro malou nejpohodlnejsi

lenicka2323
autor
13. čer 2020

@marcicek84 taky jsem se toho bála ale je fakt že to je asi lepší než ty kalhotky nebo peřinka 🙏nám ty kalhotky sjížděly hrozně dolů tak mi přišlo že ty nožky nedrží ten pravý tvar a v těch reminkach tvář krásně drží měla jsem obavy jak se jí bude spinkat ale zdá se spokojená ❤️teď jen aby to v pátek dobře dopadlo