Školka a nemoci - syn je stále doma

kecalka2
27. říj 2018

Ahoj holky, syn je od září poprvé ve školce. Září fajn, musím říct, že nikdy nebyl extrémně nemocné dítě. A teď od konce září je to masakr. Týden ve školce, týden doma, možná i kousek. Je to většinou nachlazení, jako rýma a kašel. Naposledy byl skoro 14 dní doma s hnusným kašlem. Teď odchodil týden a od včera začal kašlat a začal víc smrkat. V noci se počůral, což se mu moc nestává. Každopádně to vidím zas minimálně na týden, než se vyléčí. Připadám si už jak.blázen, jak pořád kontroluji, jak kašle, jestli na něj něco neleze... Představa, že bude horší počasí je děsivá. Budu ještě chvilku doma, ale co.pak? Přeci nelze brát si každý týden paragrafy 😖 Nemáte nějaký tip, čím posílit imunitu, popřípadě j

kecalka2
autor
27. říj 2018

Popřípadě, jak dlouho vaše děti získaly takovou tu školkovou imunitu. Dr říkala, ať počítám ten první rok, že bude krušný, ale bojím se, aby to tak nebylo celou docházku😖

kecalka2
autor
27. říj 2018

Popřípadě, jak dlouho vaše děti získaly takovou tu školkovou imunitu. Dr říkala, ať počítám ten první rok, že bude krušný, ale bojím se, aby to tak nebylo celou docházku😖

klarinka10
27. říj 2018

U nás je to úplně stejně, malá poprvé nastoupila v září , byla tam 14 dní a od té doby je vdžy 3 dny ve školce a týden doma, na imunitu dáváme, ovoce jí, teple oblékáme a stejně to nepomáhá...taky nám mudr říkala tak ten rok, ale je to masakr a dát to dohromady s prací je šílený

makronka222
27. říj 2018

U nas zari pohoda, rijen - 5dni doma, protoze meli vsi, pak 3dny ryma, 2 dny kontrola na orl kvuli hlasivkam, ted zas ryma. Ja jsem doma, me spis stve, ze mala ma rada ten kolektiv, snad nas nevysoupnou za to ze chybime. Pred tim byla nemocna 2x za rok.

kecalka2
autor
27. říj 2018

@makronka222 Jen tři dny rýma? To já léčila i pitomý kašel skoro 14 dní 😖😖 Kdyby byl alespoň ve středu dobrej. Mají focení a zrovna, když je marod. Mám úplný strach, jak.to bude v zimě. Teď je ještě celkem teplo

kecalka2
autor
27. říj 2018

@klarinka10 Taky si nedovedu představit, jak to skloubit s prací

priefi
27. říj 2018

@kecalka2 zkus sirup z rakytniku + kapicky z plyskyrice + homeo na posileni imunity (napriklad thymuline), kdyz je ditko nemocne tak lichorerisnici. Ja sice zkusenosti nemam, syna do skolky jeste nedavam, ma 2 roky a s ohledem na synove alergie jeste dlouho nedam (cekame druhatko, takze to neni problem). Ale vyse uvedene budu pouzivat, slysela jsem na to pozitivni ohlasy. Pokud vyzkousis, dej pak vedet,.zda to zabralo. My jsme toto pouzivali z duvodu ekzemu, abychom posilili imunitu, ale pouziva se to i u skolkovych deti, co jsou casto nemocne

bayt
27. říj 2018

@kecalka2 Já mám tip na imunitu colostrum, na mě to fakt funguje! Mívala jsem po operaci velké problémy s imunitou. Samozřejmě dost ovoce a zeleniny.

A doporučuju saunování a otužování, my už chodíme, je to bomba na imunitu.

tulikiss
27. říj 2018

tohle je proste klasika, prvni rok je nejhorsi to jsme meli opravdu 2 tydny doma, tyden ve skolce. Dalsi rok byl uz lepsi a treti byl super.. prvni nemoc az v breznu. Zato ted od zacatku skoly uz byl 3x po dvou dnech doma s teplotou ☹

kecalka2
autor
27. říj 2018

@bayt Jaký colostrum kupuješ? Teď jsem četla různé diskuse a nemusí to být špatný. Jde mi.Hlavně, kdy to bude působit na dítě

zuzana_ka
27. říj 2018

U nás to bylo opravdu na celý rok. Nosila domu samé zelené rýmy. Další rok už to bylo o dost lepší. Nemahaly any žádné imunoglukany apod. jen vyhozené peníze...

lucie01
27. říj 2018

I u nás byl první rok hodně krušný, druhý rok chytl hned ze startu mononukleozu, to byl doma skoro 3 týdny no a pak sem tam něco, na jaro už to bylo lepší v tom, že sice něco ze školky dotáhnul, ale celkem rychle byl fit. Nicméně už jsme měli doma malého prcka a ten to od něj vždycky chytil :( Teď tedy klepu, je konec října a zatím dobré 🙂

bayt
27. říj 2018

@kecalka2 Jo tak kolostrum ještě mimču nedávám, je mu 9 měsíců a je kojenej. Ale já sama beru takový to český - někdy kraví, někdy kozí. Taky jsem ho nechala naočkovta proti pneumokokům, ale to je na tyhle případy asi k ničemu.

lucka662006
27. říj 2018

Syn měl první školkový rok 2x antibiotika, byly mu 3 roky a nechodil tam bůhvíjak nadšeně a jen na půl dne, a stále zelená rýma, pak už i zvýšené teploty, 5 dní doma, 5 dní ve školce, stále dokola. Teď druhý školkový rok byl zatím doma jen 2 dny za 2 měsíce, bez návštěvy lékaře, řekla bych, že je to celkově lepší. Dcerka to měla podobně. Taky mi připadá, že tam teď syn chodí velmi rád a dávám ho jen na 1/2 dne. Řekla bych, že děti, které do školky chodí velmi rády a starší děti, nepodlehnou tak často těmto nemocem.

balogis
27. říj 2018

Imunoglukan sirup,u obou děti mi funguje jako zázrak

swetlusska
27. říj 2018

Já když to vidím kolem v rodině, jak ty děti hned marodí, tak se do školky a práce teda neženeme. Nevím jak dlouho vydržíme bez peněz, ale se školkou budu hodně váhat a s návratem do práce to vidím max na půl úvazek..Jinak Imunoglukany, Laktobacílky...

mollyweasley
27. říj 2018

Starší taky první rok promarodila, mladší svůj první rok ne tak moc - už byla na nemoci možná trochu víc zvyklá od té starší.
Je důležité začít léčit už v začátku nemoci, nenechat rýmu rozjet do zelené, ale řešit už vodnatou. Nenechat dítě ztratit hlas, ale naordinovat mu klid už když kašle. Pokud mělo průjem nebo zvracelo, pak tři dny poté ještě doma. Jsem učitelka v MŠ a vím, že rozjeté nemoci se léčí mnohem déle, než ty v začátku, nemluvě o budoucím dopadu na dítě.
Taky je fajn nezavírat dítě doma, protože prší (fouká, mrzne, je hnusně), ale nechat ho proběhnout. Starší dcera trénuje v zimě venku atletiku a musím říct, že to na její zdraví mělo rozhodně pozitivní vliv.

kecalka2
autor
27. říj 2018

@swetlusska Tak já můžu být ještě rok doma, prodloužila jsem si RD na 4 roky. A přijde mi to stejné s těmi nemocemi, jestli půjde ve třech, čtyřech, pěti. Naopak, teď si všechno snažím podchytit od začátku, nemám zatím stres z práce. Ale beztak mě to čeká. Jinak také mám pak v plánu hledat zkrácený úvazek

astyna88
29. říj 2018

To je klasika. Syn nastoupil a od min týdne je doma s rýmou a kašlem. Taky za to může podzim, kdyby se nastupovalo v létě, tak by to bylo jiné...manžel do školky nechodí, pracuje sám a chrchle taky..

vafle
29. říj 2018

takova hruza to bylo cca 4 prvni mesice, deti ktere nejsou psychicky zrale na skolku stonaji pry vice a dele. Asi na tom neco bude syn skolku nemusel a ze zacatku byval nemocny. Dcera se tesila a zatim nemocna nebyla....max ryma.