Šestá nemoc nebo spalničky - bojím se. Já měly Vaše děti vyrážky?

mimisha
17. únor 2020

Dobrý den syn měl od pátku teploty 38,5 až 39,5 v neděli byla už jen zvýšená a cca týden má rýmu a dnes jak se probudil tak byl celý obsypaný.. Dnes jsme byli u doktorky a ta říká že na 50% šestá nemoc a na 50% spalničky odebrala mu krev , že do týdne budou výsledky ... Šíleně se bojím , že mi umře nebo , že bude mít nějaké následky očkování jsme ještě nestihli je mu 15 měsíců . Prosím jaké měli vaše děti vyrážky 😭😭

hezz17
17. únor 2020

A s vysevem vyrazky teploty odezněly?

mimisha
autor
17. únor 2020

@hezz17 ano

rikatoka
17. únor 2020

Nebojte se, neumře vám. Malý měl šestou nemoc, vyrážka vypadala hodně podobně, ale měl ji jen na hrudníku. Taky měl vysoké teploty asi 3 dny, ale choval se úplně normálně, vůbec na něm nešlo poznat, že měl 38,5. Pak teploty přestaly a byla vyrážka. Myslím, že u 6. nemoci má být vyrážka jen nahrudníku/břiše a na zbytku těla ne. Ale nebojte se, i kdyby to byly spalničky, doktorka by vás jen tak v klidu neposlala domů a nečekala byste na výsledky týden, kdyby to mělo být nějak vážné.

neomenia
17. únor 2020

Tohle tedy nejsou spalnicky ani náhodou dle mého názoru , ty maji úplně jiný průběh, vyrazka je jasne cervena u nich, prekvapuje mě, že to vase pani doktorka vůbec zmiňuje a tim vás straší. I sesta nemoc ma jiný průběh, i když je pravděpodobnejsi. Nejspíš to zpusobil nejaky jiny virus ( tzv. parainfekcni exantem). A s tim se nic nedělá, odezni to samo.

mimisha
autor
17. únor 2020

Takhle to má po celem těle 😭

katkapavlik
17. únor 2020

@mimisha podle mně je to 5nebo 6 nemoc , ale spalničky to nebudou hlavně klid i když věřím,že je to těžké měly jsme něco podobného a lékař sám nevěděl jaká je to nemoc

mimisha
autor
17. únor 2020

@katkapavlik ono ty fotky to úplně nezaberou ale je to cervenejsi a za ušima slité jakoby . 😭

katkapavlik
17. únor 2020

@mimisha malý to měl také úplně všude i na uších a cca za 5 dny to bylo fuč.

katkapavlik
17. únor 2020

@mimisha V tvém okolí to někdo nemá???

mimisha
autor
17. únor 2020

@katkapavlik ne nemá všichni jsme měli cca necelé dva týdny zpátky angínu ... A i malý bral antibiotika dva dny byl cca klid pak mu začala ryma a něco s ocickama dostal antibiotika a pak jsem.mu měla kapat ještě ocuflash no a teď v pátek začli právě z ničeho nic horečky večer kolem 22h a dneska ráno z ničeho nic silná vyrážka po celem těle .

katkapavlik
17. únor 2020

@mimisha neboj já si myslím ,že je to jedna z těchto nemocí, po odeznění horeček vyrážka to bylo i u nás doma. To bude dobrý 👍

mimisha
autor
17. únor 2020

@katkapavlik keżby to tak bylo ... Nejvíc mě vylekala doktorka ,že symptomy jako je zánět ocicek , kašel , rýma ,horečka že jsou pro to typické . Achjo a to malého netaham po po žádných obchodech minimálně měsíc a půl pořád byl někdo nemocný tak jsme ani na návštěvách nebyli a skoro ani venku jak měl ty horečky atd .. chtěla jsem aby se pořádně vyléčil a teď toto .

zuzita15
17. únor 2020

@mimisha spalnicky jsou bezna detska nemoc, rozhodne neni smrtelna, pouze v pripade komplikaci, ktere u deti zpravidla nebyvaji. Navic komplikovana muze byt i chripka a jine... takze klid 😉

mimisha
autor
17. únor 2020

@zuzita15 Subakutní sklerózující panencefalitida z toho mám velký strach . A navíc už 3 dny se chová jinak víc se vzteká atd jo může to být tím že je nemocný ale já se prostě bojím není to moje usměvavé miminko které si pořád chtělo hrát 😭😭

martaskaaa
17. únor 2020

V klidu, je to 5 nebo 6 nemoc... Za pár dní to zmizí

martaskaaa
17. únor 2020

Teď to měl syn minulý tyden

mimisha
autor
17. únor 2020

@martaskaaa on to má opravdu úplně všude v obličeji za ušima atd ... Prý při te šesté nemocí atd není vyrážka v obličeji 😒

martaskaaa
17. únor 2020

Koukej, sice je to blbe vyfocený, ale byl úplně kropenatý, stejně jako ten tvůj. Přesně to co popisujes mu bylo, přešla horečka, osypal se a byl protivný další dny, špatně i spal, ale za pár dnů to bylo dobrý. Tak nehledej na netu různý blbiny, protože po přečtení čehokoliv na netu si každý najde nějaké symptomy a je hned na umření.

martaskaaa
17. únor 2020

@mimisha ale při páté nemoci je v obličeji, můj měl komplet celé tělíčko

mimisha
autor
17. únor 2020

Takhle to má můj syn + za ušima to má jakoby do fleku

martaskaaa
17. únor 2020

A víš co, každé tělíčko reaguje jinak a taky to neměl přesně podle popisu,.co píšou na internetu. Můj Kuba to třeba neměl na tvářích, ale celý čelo, krk, břicho, záda, a končetiny.. Dr říkal pátá/šestá... Teď už to měl po druhé, horečku 40 měl tak den a půl a další den osypany, ale to se osypal jen na břichu a zadech, nikde jinde a za 2-3 dny mu to zmizelo. Na té fotce to je z doby kdy mu bylo 7mesicu, to měl 39-40 horečku 3dny a pak byl takhle flekatý, lepší foto nemám no. Ale fakt neboj.

arielka222
17. únor 2020

Sesta nemoc jak vysita, taky jsme měli před měsícem a vyrážka podobná, teď už bude jen blednout

mimisha
autor
17. únor 2020

Takhle má flekaty obličej to jste měli taky prosim.?

katkapavlik
17. únor 2020

@mimisha tvá lékařka je praštěná 😵 vystrašila tě zbytečné neboj vše bude v pořádku, můj syn měl i obličej .

olga_
17. únor 2020

@mimisha Pokud by měla jo podezření na splaničky, tak už jste dávno někde v nemocnici na izolaci na infekčním, takže bych byla opravdu v klidu.

mimisha
autor
17. únor 2020

@olga_ ona mi řekla že prej jakoby to nejhorší ze by bylo už za náma a že vyrážka se nijak neléčí , že bysme byli doma v izolaci . Ona totiž dělala doktorku v nemocnici a udělala si atestaci nebo co to je a dělá dětskou doktorku na středisku .

zuzita15
17. únor 2020

@mimisha sance na panencefalitidu je 1:100 000. Ma fleky v pusince?

mimisha
autor
18. únor 2020

@martaskaaa prosím strašně se bojím chci se zeptat slevalo se to synovi taky na nožičkách jakoby do sebe 😭

martaskaaa
18. únor 2020

@mimisha ahoj, já už si to moc nepamatuji když to měl hodně, jestli to bylo i takhle slité. Teď naposledy to měl jen trošku. Možná že nemoc neměl tak silnou, tak to neměl takhle hodně. Ale i na netu když mrknes na fotky šesté/páté nemoci, jsou taky někdy fleky slité. Na obličeji "do motýlka" kolem pusinky a to všechno má. fakt si nemyslím,že by to byly spalničky..navíc když už mu nic není a po přestání teploty se osypal. Možná prostě to má chudáček bohužel hodně.

martaskaaa
18. únor 2020

A víš co, pokud nejsi klidná a máš strach, jeď na pohotovost a tam řekni, že jsi byla u pediatry a vyděsila té spalničkám, ať se na to kouknou a můžeš být v klidu