Dobrý den syn měl od pátku teploty 38,5 až 39,5 v neděli byla už jen zvýšená a cca týden má rýmu a dnes jak se probudil tak byl celý obsypaný.. Dnes jsme byli u doktorky a ta říká že na 50% šestá nemoc a na 50% spalničky odebrala mu krev , že do týdne budou výsledky ... Šíleně se bojím , že mi umře nebo , že bude mít nějaké následky očkování jsme ještě nestihli je mu 15 měsíců . Prosím jaké měli vaše děti vyrážky 😭😭
Nebojte se, neumře vám. Malý měl šestou nemoc, vyrážka vypadala hodně podobně, ale měl ji jen na hrudníku. Taky měl vysoké teploty asi 3 dny, ale choval se úplně normálně, vůbec na něm nešlo poznat, že měl 38,5. Pak teploty přestaly a byla vyrážka. Myslím, že u 6. nemoci má být vyrážka jen nahrudníku/břiše a na zbytku těla ne. Ale nebojte se, i kdyby to byly spalničky, doktorka by vás jen tak v klidu neposlala domů a nečekala byste na výsledky týden, kdyby to mělo být nějak vážné.
Tohle tedy nejsou spalnicky ani náhodou dle mého názoru , ty maji úplně jiný průběh, vyrazka je jasne cervena u nich, prekvapuje mě, že to vase pani doktorka vůbec zmiňuje a tim vás straší. I sesta nemoc ma jiný průběh, i když je pravděpodobnejsi. Nejspíš to zpusobil nejaky jiny virus ( tzv. parainfekcni exantem). A s tim se nic nedělá, odezni to samo.
@mimisha podle mně je to 5nebo 6 nemoc , ale spalničky to nebudou hlavně klid i když věřím,že je to těžké měly jsme něco podobného a lékař sám nevěděl jaká je to nemoc
@katkapavlik ono ty fotky to úplně nezaberou ale je to cervenejsi a za ušima slité jakoby . 😭
@mimisha malý to měl také úplně všude i na uších a cca za 5 dny to bylo fuč.
@mimisha V tvém okolí to někdo nemá???
@katkapavlik ne nemá všichni jsme měli cca necelé dva týdny zpátky angínu ... A i malý bral antibiotika dva dny byl cca klid pak mu začala ryma a něco s ocickama dostal antibiotika a pak jsem.mu měla kapat ještě ocuflash no a teď v pátek začli právě z ničeho nic horečky večer kolem 22h a dneska ráno z ničeho nic silná vyrážka po celem těle .
@mimisha neboj já si myslím ,že je to jedna z těchto nemocí, po odeznění horeček vyrážka to bylo i u nás doma. To bude dobrý 👍
@katkapavlik keżby to tak bylo ... Nejvíc mě vylekala doktorka ,že symptomy jako je zánět ocicek , kašel , rýma ,horečka že jsou pro to typické . Achjo a to malého netaham po po žádných obchodech minimálně měsíc a půl pořád byl někdo nemocný tak jsme ani na návštěvách nebyli a skoro ani venku jak měl ty horečky atd .. chtěla jsem aby se pořádně vyléčil a teď toto .
V klidu, je to 5 nebo 6 nemoc... Za pár dní to zmizí
Teď to měl syn minulý tyden
@martaskaaa on to má opravdu úplně všude v obličeji za ušima atd ... Prý při te šesté nemocí atd není vyrážka v obličeji 😒
Koukej, sice je to blbe vyfocený, ale byl úplně kropenatý, stejně jako ten tvůj. Přesně to co popisujes mu bylo, přešla horečka, osypal se a byl protivný další dny, špatně i spal, ale za pár dnů to bylo dobrý. Tak nehledej na netu různý blbiny, protože po přečtení čehokoliv na netu si každý najde nějaké symptomy a je hned na umření.
@mimisha ale při páté nemoci je v obličeji, můj měl komplet celé tělíčko
A víš co, každé tělíčko reaguje jinak a taky to neměl přesně podle popisu,.co píšou na internetu. Můj Kuba to třeba neměl na tvářích, ale celý čelo, krk, břicho, záda, a končetiny.. Dr říkal pátá/šestá... Teď už to měl po druhé, horečku 40 měl tak den a půl a další den osypany, ale to se osypal jen na břichu a zadech, nikde jinde a za 2-3 dny mu to zmizelo. Na té fotce to je z doby kdy mu bylo 7mesicu, to měl 39-40 horečku 3dny a pak byl takhle flekatý, lepší foto nemám no. Ale fakt neboj.
Sesta nemoc jak vysita, taky jsme měli před měsícem a vyrážka podobná, teď už bude jen blednout
@mimisha tvá lékařka je praštěná 😵 vystrašila tě zbytečné neboj vše bude v pořádku, můj syn měl i obličej .
@martaskaaa prosím strašně se bojím chci se zeptat slevalo se to synovi taky na nožičkách jakoby do sebe 😭
@mimisha ahoj, já už si to moc nepamatuji když to měl hodně, jestli to bylo i takhle slité. Teď naposledy to měl jen trošku. Možná že nemoc neměl tak silnou, tak to neměl takhle hodně. Ale i na netu když mrknes na fotky šesté/páté nemoci, jsou taky někdy fleky slité. Na obličeji "do motýlka" kolem pusinky a to všechno má. fakt si nemyslím,že by to byly spalničky..navíc když už mu nic není a po přestání teploty se osypal. Možná prostě to má chudáček bohužel hodně.
A víš co, pokud nejsi klidná a máš strach, jeď na pohotovost a tam řekni, že jsi byla u pediatry a vyděsila té spalničkám, ať se na to kouknou a můžeš být v klidu
A s vysevem vyrazky teploty odezněly?