Ahoj holky, sly byste do reverzu, kdyz by mimco nabiralo. Melo jen zloutenku a melo jit pod lampicky?
Ani náhodou. U obou děti jsem bohužel zažila těžkou novorozeneckou žloutenku, která vznikla hned po porodu a riziko poškození mozku bylo celkem vysoké.
Rozhodně ne
Asi jsem se s tim uz smirila. Uvidime.. ale je to hruza teda! :(
Se starsi jsem diky zloutence byla v nemocnici o tri dny dele... což se mi opravdu nechce. Je mi z te predstavy zle od zaludku.
Jen bych chtěla dodat, ze mame hraniční hodnoty (247). Takze podle sester domu muzem, uvidime, co povi doktorka. Pro to jsem na vazkach.
Se starsi nas pousteli domu kdyz mela pres 300.
@karol1996 základní je,aby hodnoty klesaly. Zároveň pokud Dr usoudí, že indikace modrého světla je potřebná, tak není nad čím pátrat. Taky je možnost, že vás propustí a za pár dní budete zpět - tenkrát na dětským..to z patičky taky nechápu - to se už teď nedělá standardně všem dětem?
@karol1996 247 určitě není hraniční hodnota a že by vás pouštěli při hodnotě 300 se mi taky nezdá. Zůstala bych dokud to nedovolí dr. Syna mi svitili v porodnici 2 dny pak jsme byli 4 dny doma a na kontrole u dr se ji zdál zlutej tak brala krev a mel asi 305 a hnali nás do nemocnice znovu. Pod lampou 3 dny, kleslo asi na 150, a další den na pozorování jak bude reagovat....teď jsem si hledala, že hraniční hodnota je 205....
Odběr z patičky se dělá všem dětem, screening, to se žloutenkiu nesouvisí.
Jako, me to v porodnici taky nebavilo, akorát ja mela zcela zdrave dite. V případě zloutenky mi prijde zcela mimo, ze tam budu o 3 dny dele.
@karol1996 Do reverzu v připade žloutenky bych nešla. Nás s mladsim synem tenkrát pouštěli domu s hraničními výsledky (pravděpodobně potřebovali misto), kdz se na syna přijela odpoledne podívat dětská doktorka vztekala se , jak je možné, ze nás pustili. Hned mne poučila , že pokud by se nám zdál ještě více žlutší, že mám jet hned na dětskou kliniku. Naštěstí to nebylo potřeba, ale ta vidina , že bych musela znovu do nemocnice byla horší než kdyby si mne tam o den/dva nechali déle.
Žloutenka je zrádná, pokud hodnoty klesají tak vás brzo pustí. Můžeš dávat miminko na denní světlo a hodně kojit. To by mohlo u hraničních hodnot pomoc. Pokud je to ale moc vysoké nezbývá než světlo.
@karol1996 Jen žloutenka? Se žloutenkou není sranda, moje známá byla s oběma dětma v porodnici 14 dnů kvůli silné žloutence...lepší být v porodnici dýl než abys pak měla postižené dítě...
Nešla. Nestojí to za to.
@janina228 Naštěstí jsme nakonec nejeli. Ale říkala paní doktorka, ze by nás vzali na novorozenecké oddělení na dětský klinice. Každopádně se starším mám uz zkušenost, že jsme s ním byli na klasickým oddělení , a to jsem se přímo ptala jestli nemaji místo na novorozeneckym oddeleni nebo samostatný pokoj a až když jsme odchazeli tak se jeden doktor divil proč nas tam nedali a jsme na "normálním" oddělení z většími dětmi. Ale to jsme tam byli s jiným problémem.
@karol1996 ne.