Reakce prsních žláz novorozence. Máte zkušenost?

sirinfirst
11. led 2022

Máte prosím někdo zkušenost? - Dceři jsou tři týdny a má stále přetrvávající reakci prsních žláz na estrogen. Dnes jsem si všimla, že má jedno prsíčko opravdu hodně zduřelé, zkusila jsem to trochu masírovat a teklo jí mléko. Bolestivé se to nezdá. K doktorce jdeme až v 6 tydnech a nechce se mi tam zbytečně, pokud je to ještě v normě. Máte někdo zkušenost?

zuzroko
11. led 2022

@sirinfirst dceri vytekala tekutina z bradavek snad az do konce sestinedeli. Vzdy uplne flicky na bodycku samy od sebe. Druha dcera mela jednu bradavku zdurelou skoro 2m 😊 a pak to vše odeznelo. Ale urcite bych to nijak nemackala, nemasirovala. Nechala bych byt 🤔

pe_tu_ss_ka
11. led 2022

@sirinfirst je to reakce na hormony matky. Je to docela běžný a určitě nemackat a nemasirovat. Samo to odezní. Nám říkala dětská, že je to běžný až do roka. Malé to odeznělo po šestinedělí.

neomenia
11. led 2022

Úplně normální, přejde pp šestinedělí.

sirinfirst
autor
12. led 2022

@zuzroko
@pe_tu_ss_ka díky, nebudu si toho tedy všímat.. Bála jsem se, jestli by z toho nemohl být zánět, jako u ženy, když má moc nalitá prsa.

zuzroko
12. led 2022

@sirinfirst nas na to upozornovali v porodnici a hned pri prvni navsteve i pediatr, upozornovali, ze nektere holcicky mohou mit i “mensturaci” abychom se nelekali 😊

sirinfirst
autor
12. led 2022

@zuzroko já jsem se zduřením počítala, je to třetí dítě 😀 ..ale teda, že to bude i s "mlékem", to mě zarazilo.

zuzroko
12. led 2022

@sirinfirst taky jsem tomu neverila dokud jsem to nevidela na vlastni oci 😂

dolda
12. led 2022

@sirinfirst první dcera také měla zduřelé, něco i vytíkalo, samozřejmě i laktační poradkyně, že to je normální atd. Nedalo mi to, bylo jí 17 dní, šli jsme s ní k Dr. a hned nás odeslali do nemocnice, při porodu se jí udělala odřenina, dostala do toho nějaký zánět. V nemocnici, kam spadáme s tím nechtěli nic mít, tak sanitkou do dětské nemocnice do Brna, tam jí to nařízli, vymáčkli hnis, dali drén a poslali nás zpět do naší nemocnice, tam jsme byli 3 dny a pak jezdili ještě do Brna na kontroly, brala i ATB, takže bych to zase tak nepodceňovala.

sirinfirst
autor
12. led 2022

@dolda díky za zkušenost, budu to sledovat. Ale dnes mi to připadalo klidnější