Máte prosím někdo zkušenost? - Dceři jsou tři týdny a má stále přetrvávající reakci prsních žláz na estrogen. Dnes jsem si všimla, že má jedno prsíčko opravdu hodně zduřelé, zkusila jsem to trochu masírovat a teklo jí mléko. Bolestivé se to nezdá. K doktorce jdeme až v 6 tydnech a nechce se mi tam zbytečně, pokud je to ještě v normě. Máte někdo zkušenost?
@sirinfirst je to reakce na hormony matky. Je to docela běžný a určitě nemackat a nemasirovat. Samo to odezní. Nám říkala dětská, že je to běžný až do roka. Malé to odeznělo po šestinedělí.
Úplně normální, přejde pp šestinedělí.
@zuzroko
@pe_tu_ss_ka díky, nebudu si toho tedy všímat.. Bála jsem se, jestli by z toho nemohl být zánět, jako u ženy, když má moc nalitá prsa.
@sirinfirst nas na to upozornovali v porodnici a hned pri prvni navsteve i pediatr, upozornovali, ze nektere holcicky mohou mit i “mensturaci” abychom se nelekali 😊
@zuzroko já jsem se zduřením počítala, je to třetí dítě 😀 ..ale teda, že to bude i s "mlékem", to mě zarazilo.
@sirinfirst taky jsem tomu neverila dokud jsem to nevidela na vlastni oci 😂
@sirinfirst první dcera také měla zduřelé, něco i vytíkalo, samozřejmě i laktační poradkyně, že to je normální atd. Nedalo mi to, bylo jí 17 dní, šli jsme s ní k Dr. a hned nás odeslali do nemocnice, při porodu se jí udělala odřenina, dostala do toho nějaký zánět. V nemocnici, kam spadáme s tím nechtěli nic mít, tak sanitkou do dětské nemocnice do Brna, tam jí to nařízli, vymáčkli hnis, dali drén a poslali nás zpět do naší nemocnice, tam jsme byli 3 dny a pak jezdili ještě do Brna na kontroly, brala i ATB, takže bych to zase tak nepodceňovala.
@dolda díky za zkušenost, budu to sledovat. Ale dnes mi to připadalo klidnější
@sirinfirst dceri vytekala tekutina z bradavek snad az do konce sestinedeli. Vzdy uplne flicky na bodycku samy od sebe. Druha dcera mela jednu bradavku zdurelou skoro 2m 😊 a pak to vše odeznelo. Ale urcite bych to nijak nemackala, nemasirovala. Nechala bych byt 🤔