Průjem a dehydratace - hospitalizace. Jak to s malými dětmi probíhá?

21. čer 2022

Dobrý den, mám 16 měsíční holčičku a už 6 den ji trápí průjem. Většinou tak max 3 krát denně, ale je úplně vodnatý. Nemá žádné příznaky nemoci - horečku, vyrážku,...Je usměvavá, hraje si a řádí jako jindy. Dáváme laktobacili, má dietu a snažíme se o klidový režim.
Dnes jsme byly u doktorky, dostala léky a snažíme se do ní dostat tekutiny. Po celou dobu odmítá skoro všechno vhodné jídlo, pije málo a mléko, kterým bychom je nahradili nesmí. ☹️ Bezlaktozové hned odmítla a nevypije ho ani v polospánku.
Když se to nezlepší půjde do nemocnice na kapačky.

A teď otázka. Jak to s tak malými dětmi probíhá? Jsem si jistá, že kapačku si nenechá a v postýlce jí celý den neudržím. Je fakt ďábel. Nebudou jí chtít dát něco na zklidnění?
Díky za Vaše zkušenosti.

H.

H.

neomenia
21. čer 2022

Čůrá? Pokud ano, nevidím důvod hospitalizace, 3x denně vodnatá stolice není ještě katastrofa, pokud močí a je bez teploty.

autor
21. čer 2022

@neomenia Čůrá, ale o dost méně než normálně. Zato 💩 jí z plenky vyteče pokaždé. Dnes u doktorky měla 37.3, ale připisuju to 20 minutové jízdě autem než tomu průjmu.
Díky za uklidnění.

tahejhula
21. čer 2022

Zkoušeli jste Enterosgel? Chuťově humus, zabral u nás ale jak u batolete tak u dospělého chlapa.

autor
21. čer 2022

@tahejhula Díky kdyžtak zkusíme. Zatím jsme dávali Enhydrol po lžičkách. Manžel teď shání léky co předepsala doktorka. Nikde je nemají, údajně výpadek tak jel do 40 km vzdálené lékárny, že tam by je měly mít ( název si nepamatuju).

eithelwing
21. čer 2022

Nevim, jak u malych děti, ale dcera, 5 let, byla pred dvema tydny už na hrane s hospitalizací. Dva dny zvracela, pak odmitala vodu. Už zacinala byt apaticka, spava, šedé kruhy pod ocima, rozpraskané rty, studené koncetiny. Bohudiky se rozpila a ustali jsme to doma, ale jeste nekolik dni byla hodne unavena.
Takze pokud ditko nevykazuje žádné projevy dehydratace, zkusila bych to jeste doma. Ale musite to sledovat, čím menší dítě, tím asi rychlejší sestup může nastat. 🤔

syslounek
21. čer 2022

Já byla v nemocnici s 19 měsíčním. Kanylu mu připevnily k hlavičce, že z ruky by si to sám vytrhl. Dostal 2 dávky kapaček. Vždy když jsem ho potřebovala vyndat z postýlky, přišla sestra a odpojila ho, po čase zas přišla a znovu napojila. Malý měl teda vysoké horečky a jen ležel.

zmrzlinka
21. čer 2022

Na skkidneni se nic nedává.Pokud se povede ,tak ji zavedou do ruky kanylu a dají na ní dlahu,aby si ji nevytrhla.Nemusi být u sebe v postýlce.Muzes ji chvost nebo mít u sebe v posteli.
Ale podle mne to u Vás nebude nutné.Zkus ji udělat sladký černý čaj a dávat ji ho studený nebo nějakou šťávu...nabízet po lžičkách....

tahejhula
21. čer 2022

Mimochodem, dlahu nedávají všude, tady se nedává ani miminkům.

autor
21. čer 2022

@eithelwing Nic z těchto příznaků zatím nemá a snad to taky dostaneme brzo pod kontrolu. Mám první dítě, docela mě ta hrozba nemocnicí vystrašila.
Údajně teď řádí jak bakteriální, tak i virové střevní problémy. Možná jen nechce něco zanedbat.

autor
21. čer 2022

@zmrzlinka Ona právě odmítá sladké a čaje i normálně. 🤦 Už tady mám 4 hrnečky, brčko, panákovku a spoustu lžiček...nic nezabírá. Já ji snad ze zoufalství naučím pít z misky jako kočička ( ty zbožňuje) a pak jí to budu složitě odnaučovat, jen aby něco vypila.

hezz17
21. čer 2022

Byla jsem se synem 2r. Kanylu zvladl k memu uzasu v pohode. Rucku si drzel a rikal auva. V postylce byt nemusel. Hrali jsme si ruzne po pokoji. Infuzni stojan dosahl daleko. V pohode nas i v noci nechali spat v jedne posteli, aby nemusel byt v postylce. Je teda pravda, ze on tam toho dost prospal, jak byl dehydrovany.

izzylka
21. čer 2022

Nám dr říkala, že pokud má alespoň 3 počůrané pleny denně, tak je to ok

aarriel
22. čer 2022

Byla jsem s dcerou na zavodneni 2x. Ve 3 letech a v 7. Kapacku zvladla v pohode, protoze byla uplne apaticka a nevnimala. V obou pripadech ji napichli do ruky a nevydala ani hlasek, za to ja rvala 🙈 jeste ze tam byl manzel. Hospitalizaci jsme zvladli v pohode, koukali jsme na pohadky, cetli jsme si, hrali. Nemusela byt celou dobu v posteli, mohla i ke stolecku si jit kreslit. Ale byli jsme na izolaci, takze do herny nee. Byli jsme 3 noci v prvnim pripade a v druhym ambulantne v noci jsme prijeli a vecer jsme mohli jit domu a druhy den rano jsme meli prijet zpatky na jeste 2 pytliky, a zas odpoledne domu.
Pokud si hraje a neni apaticka, tak nevim nevim s tou hospitalizaci, aby tam nechytla jeste neco horsiho...

nijij
22. čer 2022

Ještě doporučím ten nápoj HiPP ors.

darinka84
22. čer 2022

Zkus toto... Dávala jsem malému když měl asi půl roku.

autor
22. čer 2022

Moc Vám všem děkuji. V noci jsem do ní dostala tekutiny i Hidrasec pro kojence, tak snad to bude dneska lepší. Od rána čůrala už dvakrát.
Jen mi přijde divné, že všechny vaše děti byli unavené a odpočívali, zato dcerka má od půl 5 ráno energie na rozdávání. Pořád běhá, leze na pohovku, hraje si. Na to by snad dehydrované dítě nemělo mít sílu.